Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Partners en andere naasten missen vaak begrip, steun en informatie. Het werkboek Je partners psychose samen verwerken helpt.

Auteur:

Stef Linsen

Uitgever:

Expertboek

Werkboek je partners psychose samen verwerken – Rachel Janssen, Stef Linsen

Partners en andere naasten van mensen met psychosegevoeligheid hebben het vaak zwaar als hun partner in een periode van een psychose zit. Ze missen vaak begrip, steun en informatie. Dit werkboek kan hierbij helpen.

Met dit praktische werkboek voor partners van mensen met een psychosegevoeligheid hebben Rachel Janssen en Stef Linsen een hulpmiddel gemaakt voor de voorlichting of begeleiding van deze partners binnen GGZ-instellingen.

Aan de hand van de groepsbijeenkomsten die in dit boek zijn uitgewerkt, hoef je als ggz-instelling zelf niets meer te ontwikkelen

Partners hebben hiermee een overzichtelijk werkboek, dat ook als naslag werk blijft dienen na afloop. De bijeenkomsten geven de partners een platform waar ze gehoord worden, vragen kunnen stellen en elkaar kunnen steunen.

Dit boek bevat ook aanvullende informatiebronnen die binnen en buiten de bijeenkomsten kunnen worden gebruikt.


Rachel Janssen is ggz-agoog en systeemtherapeutisch werker. Ze werkt al vele jaren met volwassenen binnen de ggz in verschillende functies. De laatste jaren is ze werkzaam als rehabilitatiewerker binnen een FACTteam gericht op psychosegevoeligheid en bipolaire aandoeningen. Ze geeft psycho-educatie aan mensen met psychosegevoeligheid en aan hun naasten, ze is medeoprichter en werkgroeplid van Psychose-café Roermond en geeft MHFA-trainingen in Midden- en Noord-Limburg.

Stef Linsen (psychiater-psychotherapeut) werkte jaren met adolescenten, ouderen en volwassenen in diverse instituten (poli- en (dag)klinisch), een tbs-kliniek, een LVB-instituut en in zijn eigen praktijk.
Nu werkt hij freelance voor (o.a. forensische) GGZ-instellingen en geeft hij leerpsychotherapie aan psychiaters in opleiding.

Meer lezen over dit naasten?