Veel gezochte termen

Alles over Naasten

PsychoseNet, hét online zelfregiecentrum voor naasten en familieleden

Zorgen voor iemand met psychische problemen kan zwaar zijn.

De omgeving kan veel voor iemand betekenen. Zij kunnen een luisterend oor bieden, signalen oppikken en zo nodig hulpverlening inschakelen. Naasten hebben net zo hard ondersteuning nodig, bijvoorbeeld van een familievertrouwenspersoon of familie-organisatie.

Goede informatie voor familie en naasten

De informatie in onderstaande hoofdstukken is met zorg geschreven door de professionals van PsychoseNet.

Familieleden en naasten kunnen veel betekenen voor iemand. Zij kunnen bijvoorbeeld een luisterend oor bieden en signalen serieus nemen.
page

Wat kun je doen voor de ander en jezelf?

10 september 2017 – Jim van Os
De familievertrouwenspersoon is er ter ondersteuning van familie, naasten en vrienden van mensen met psychische problemen.
page

Familie vertrouwenspersoon

8 mei 2017 – Jim van Os
Familiebeleid is een belangrijk onderdeel in de behandeling. Zorginstellingen zijn tegenwoordig verplicht een familiebeleid te hanteren.
page

Familiebeleid

8 mei 2017 – Jim van Os
Naasten van iemand met een kwetsbaarheid kunnen voor ondersteuning bij familieorganisaties terecht, bv Ypsilon, PlusMinus of Naasten Centraal.
page

Familieorganisaties

8 mei 2017 – Jim van Os
KOPP staat voor ‘Kinderen van Ouders met Psychische Problemen’. KOPP-kinderen kunnen in de knel komen door de situatie waarin ze opgroeien.
page

KOPP – Kinderen van ouders met psychische problemen

6 september 2017 – Jim van Os

Uitgelicht door de redactie

  • Ondersteunen van familieleden

    Ondersteunen van familieleden, elke dag weer een uitdaging

    Christiaan Verheij werkt als familievertrouwenspersoon. In zijn blog omschrijft hij het belang van het ondersteunen van familieleden tijdens een crisis.

Steun ons

Wil je Stichting PsychoseNet financieel steunen? Dankzij donaties kunnen we onder andere meer informatie, filmpjes en tools toevoegen aan deze site. We hebben ambities genoeg. Wij zijn heel blij met iedere bijdrage!

Doe een donatie

Familieorganisaties

Wil je graag bijeenkomsten bijwonen om informatie over je kwetsbaarheid te vinden? Of wil ervaringen uitwisselen met anderen? Kijk dan eens bij de familieorganisaties. Ze bieden vaak telefonische hulp of individuele belangenbehartiging.

Bekijk de familieorganisaties

  • blog-als naaste van

    Als naaste van… een blog over je eigen leven leven

    Als naaste van… Het boek Hongerige Geesten’ van Gabor Maté inspireerde Rianne tot het schrijven van dit blog. Leef je eigen leven.

Nieuws, blogs en artikelen
voor familieleden en naasten

Vragen gesteld door
familieleden en naasten