flag 001
flag 001
flag 001
flag 001
Het zelfvertrouwenboek - Eileen Kennedy-Moore * PsychoseNet

Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Het zelfvertrouwen boek

Auteur:

Eileen Kennedy-Moore

Uitgever:

Boom

Verschijningsdatum:

22 januari 2021

Het zelfvertrouwenboek – Eileen Kennedy-Moore

Het zelfvertrouwenboek van Eileen Kennedy-Moore boek geeft ouders praktische en effectieve strategieën om hun kind te helpen weerbaar te zijn en een realistisch, positief zelfbeeld te ontwikkelen.

Veel kinderen worstelen af en toe met hun zelfvertrouwen. Het is spannend om in de pauze aan je klasgenootjes te vragen of je mee mag doen. Of om in de klas je vinger op te steken en alle ogen op jou gericht te zien.

Maar wat als je merkt dat je kind niet over dit soort onzekerheden heen groeit?

Wat als je merkt dat de talenten van je oudste dochter, je jongste jaloers of onzeker maken? Wat als je zoon bij de minste of geringste tegenslag opgeeft? Wat kun je als ouder doen als je merkt dat je kind besloten heeft dat het niet leuk, niet slim of niet goed genoeg is?

Psycholoog Eileen Kennedy-Moore sprak vele ouders en hun kinderen

Met hun verhalen en de nieuwste wetenschappelijke inzichten geeft ze ouders in dit boek de tools om hun kind te helpen. Ze legt uit waarom het niet verstandig is alsmaar complimentjes te geven – niet alleen omdat je kind er een ‘narcist’ van kan worden, maar ook omdat je kind een compliment kan opvatten als een lat die alsmaar hoger gelegd wordt – en hoe je dan wel positieve waardering uitspreekt. Maar ook hoe je samen met je kind kunt oefenen om aansluiting te vinden bij anderen.

Een waardevol boek, voor alle ouders.


Eileen Kennedy-Moore is klinisch psycholoog en expert op het gebied van emotionele en sociale problemen bij kinderen. Daarnaast vlogt ze voor Psychology Today en is ze auteur van verschillende zelfhulpboeken voor ouders.

Meer lezen over dit onderwerp?