Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek - Broertje dood, Jelte Krijnsen

Auteur:

Jelte Krijnsen

Uitgever:

Growing Stories

Verschijningsdatum:

13 juli 2022

Broertje dood – Jelte Krijnsen

Jelte heeft een broer. Eentje. Tot hij ontdekt dat er ooit nóg één was, Peter. Maar over dit jongste broertje, dat maar enkele uren heeft geleefd, praat niemand.

Peter werd geboren als een cycloop en was daarmee niet alleen een kansloos kind, maar ook een monsterlijke zeldzaamheid die maar beter zo snel mogelijk aan het oog kon worden onttrokken.

Pas als Jelte volwassen is en in Griekenland reizen begeleidt, realiseert hij zich ineens echt wat de korte aanwezigheid van zijn babybroertje al die jaren heeft gedaan met het hele gezin:

het gemis, de stilte, de trauma’s, de verstoorde relaties

Hij begint een zoektocht die langzaam verandert in een kruistocht: eerst op weg naar Peters hele verhaal, daarna op jacht naar erkenning van zijn korte bestaan en van het feit dat hij geen monster was, maar een onschuldig, welkom jongetje.

Broertje dood is een eerbetoon van een grote broer aan een kleine, die hij nooit heeft gezien, maar levenslang op zijn netvlies heeft.

“Wat een mooi en lief boek.” – Roos Schlikker, auteur en journalist

“Gevoelig, kwetsbaar en toch licht van toon. Heel knap.” – een recensent op Bol.com


Jelte Krijnsen (1976) is auteur en docent Nederlands aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hij studeerde Taalwetenschap in Groningen en werkte enkele jaren als reisbegeleider in Griekenland, Italië en Spanje.

Meer lezen?