Main content

Vraag

Niet lang geleden is mijn zoontje overleden. Ik heb veel verdriet en ervaar alles als erg zwaar momenteel.

Eigenlijk wil ik geen therapie. Mijn pijn mag en moet er zijn. Maar ik voel me ook depressief. Ik heb behoefte om mijn verhaal te delen en vrijuit te kunnen huilen.

Is er toch een vorm van therapie waar ik baat bij zou kunnen hebben?

Bij voorbaat dank en vriendelijke groet.

 

Antwoord

Beste T.,

Wat goed dat je deze vraag voorlegt. En wat verschrikkelijk - een verloren zoontje... ik kan me inleven hoe zwaar het is om dat te dragen.

Onderdeel van een rouwproces is somberheid, verdriet, zoals jij beschrijft. Een belangrijke stap is om daarover te praten met iemand die verstand heeft van dergelijke processen. Een geestelijk verzorger kan helpen. En als je er dan toch niet goed uitkomt, kun je overwegen en bespreken of therapie inderdaad uitkomst kan bieden.

Je doet er goed aan eens te informeren bij een Centrum voor Levensvragen - deze zit veelal in de regio waar je woont. Je kunt er laagdrempelig terecht en je vindt contactgegevens op internet. Zoek dan op Centrum voor Levensvragen en de plaats of regio waar je woont.

Veel succes ermee en hartelijke groet,

Timo


Logo biografie Timo van Kempen

Timo van Kempen heeft ruim 30 jaar werkervaring in de GGZ als verpleegkundige, sociotherapeut en runningtherapeut. Ook werkt hij als Logotherapeut en Geestelijk Verzorger. Zijn expertisen bij PsychoseNet zijn vragen over zingeving, levensbeschouwing, spiritualiteit en religie.

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 20-35
Beantwoord door: Timo van Kempen op 30 oktober 2020
  • Deel deze pagina: