Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek - Het is niet met jou begonnen, Mark Wolynn

Auteur:

Mark Wolynn

Uitgever:

AnkhHermes

Verschijningsdatum:

4 januari 2023

Het is niet met jou begonnen – Mark Wolynn

Wanneer je gebukt gaat onder angst, depressie, problemen of pijn komt het vaak niet in je op dat je dit geërfd kunt hebben van je voorouders. Zolang onopgeloste trauma’s begraven blijven in pijn of stilte, kunnen angsten en gevoelens die niet bij jou horen, blijven opduiken in je leven. Met de transformatieve aanpak uit Het is niet bij jou begonnen is het mogelijk de cyclus te doorbreken.

Als pionier op het gebied van erfelijk familietrauma, werkte Mark Wolynn meer dan twintig jaar als therapeut met individuen en groepen. In dit boek vertaalt hij deze kennis naar zeer toegankelijke informatie. Je gaat aan de slag met je familiestamboom, zelftests, oefeningen in visualisatie, actieve verbeelding en directe dialoog om je oude pijnstukken opnieuw te integreren en je leven en gezondheid terug te winnen.

“Als je eenmaal doorhebt dat de emoties die je lamleggen in feite niet jouw emoties zijn, maar die van je vader of grootmoeder of tante, dan kan je ingrijpen en het patroon doorbreken.” – Mark Wolynn in een interview

Ontrafel je erfenis van familietrauma

Het is niet met jou begonnen bouwt voort op het werk van vooraanstaande deskundigen op het gebied van posttraumatische stress, onder wie psychiater Bessel van der Kolk, auteur van Traumasporen. Zelfs als de persoon die het oorspronkelijke trauma opliep is overleden, of het verhaal is vergeten of verzwegen, kunnen herinneringen en gevoelens voortleven. Ze spelen een veel grotere rol in onze emotionele en fysieke gezondheid dan je zou denken.

“Bij een moeder die haar eerste kind verliest of weggeeft, zie je bijvoorbeeld een dochter die haar eerste kind aborteert. Dat zijn onbewuste herhalingen, maar ze komen vaak voor.” – Mark Wolynn in een interview

Doorbreek de cyclus voor een vrije toekomst

Het is niet met jou begonnen is een aanpak voor het oplossen van langdurige problemen die in veel gevallen niet door traditionele therapie, medicijnen of andere interventies kunnen worden aangepakt.

“Een boek dat je in je hele lichaam voelt nawerken.” – recensie bol.com

“Interessant boek met goede oefeningen en tips. Een echte eye-opener voor jezelf. Ik raad dit boek zeker aan!” – recensie bol.com

Dit is een e-book, lees je liever het boek, lees dan de Engelstalige versie.


Mark Wolynn is pionier in het baanbrekende onderzoek naar de overerfbaarheid van familietrauma. Hij is schatplichtig aan het werk van Bessel van der Kolk en Bert Hellinger.

Meer lezen over dit onderwerp?

Op de hoogte blijven van het nieuws op PsychoseNet?

Meld je aan voor de PsychoseNet Nieuwsbrief: