Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Jong en suicidaal - Noortje Sanders

Auteur:

Noortje Sanders

Uitgever:

Brave New Books

Verschijningsdatum:

Eigen uitgave

Jong en suïcidaal – Noortje Sanders

We horen er allemaal over in het nieuws. Het gaat niet goed met een groot deel van de jeugd en de geestelijke gezondheidszorg kan de hulpvraag niet meer aan. Hoe komt een jongere op het punt dat hij suïcidaal is? Hoe kan iemand zo ver wegzakken dat hij uit het leven wil stappen op zo’n jonge leeftijd?

Ik ben Noortje en ik werk op een jongeren suïcidepreventie chat als ervaringsdeskundige. Ik zet mijn eigen verleden met psychische problematiek en suïcidaliteit nu in om jongeren te helpen. Hier kom ik veel schrijnende verhalen tegen van jongeren die het leven niet meer zien zitten.

Er is niet één reden waardoor iemand op het punt komt dat hij het leven niet meer aan kan

Er zijn tal van redenen waardoor iemand op dit punt kan komen.

Iedere jongere in dit boek heeft een ander verhaal, maar ze zijn allemaal op hetzelfde punt terecht gekomen: suïcidaliteit

De verhalen zijn gefingeerd; de details en namen zijn aangepast zodat de verhalen naar niemand te herleiden zijn. De boodschap blijft hetzelfde. Door hierover te schrijven hoop ik u meer inzicht te geven in de problematiek waar deze jeugd mee kampt. Daarnaast hoop ik suïcidaliteit bespreekbaarder te maken.


Noortje Sanders is ervaringsdeskundige in de GGZ en doet de opleiding Toegepaste psychologie. 

Meer lezen over suïcidaliteit?