Veel gezochte termen

App

Auteur

Geeske Roorda

Geeske Roorda is hoofdredacteur van PsychoseNet.nl en PsychosisNet.com. Ze schrijft regelmatig over goede hulpverlening, zelfzorg en herstel.

Meer blogs lezen van Geeske?

Hier vind je een overzicht van haar blogs

BackUp

Heb je zelfmoordgedachten en zoek je handvatten om hier mee om te gaan? De BackUp app biedt houvast met tools die je kunnen helpen bij een crisis.

Heb je zelfmoordgedachten en zoek je handvatten om hier mee om te gaan? De BackUp app biedt houvast met verschillende tools die je kunnen helpen een crisis te overbruggen of een volgende crisis te voorkomen.

Ook als je iemand die aan zelfmoord denkt, wilt helpen kun je met BackUp aan de slag.

Wat kan je doen met de BackUp app?

Backup Contacten in app 113 zelfmoordpreventieBackUps

Verzamel belangrijke contactpersonen onder BackUps: een vriend, familielid of hulpverlener. Met wie kun je contact opnemen op het moment dat het niet gaat? Je kunt ook een nood-sms opstellen om direct te versturen naar een BackUp (zodat je die niet meer hoeft te schrijven op een moeilijk moment).

Backup kaartenin in app 113 zelfmoordpreventieBackUp Kaarten

Maak BackUp Kaarten van activiteiten die je kunt ondernemen om rustiger te worden op moeilijke momenten. Verzamel ideëen en activiteiten die je afleiding geven en je helpen weer controle te krijgen over je gedachten.

Backup box in app 113 zelfmoordpreventieBackUp Box

Vul je BackUp Box met foto’s, muziek, quotes en afspraken in de toekomst om naar uit te kijken. Zo heb je een overzicht van dingen waar je blij van wordt. Wat geeft jou een positief gevoel?

Veiligheidsplan in BackUp app 113 zelfmoordpreventieVeiligheidsplan

Jouw veiligheidsplan helpt je om in 6 stappen een crisis te overbruggen. Vul hem in op momenten dat het beter met je gaat, zodat je bij een crisis weet wat te doen. Vind je het moeilijk om deze stappen in te vullen? Doe het dan samen met één van je BackUps.

BackUp zijn in app 113 zelfmoordpreventieBackUp zijn

Help iemand anders er bovenop te komen door iemands BackUp te zijn.

Dit kan je doen met de BackUp app

De BackUp app is ontwikkeld om zelfstandig te gebruiken

Wil je hem liever samen invullen met een BackUp, dus een vriend, vertrouwenspersoon of hulpverlener? Ook dat kan. Verwijs degene met wie je hem wilt invullen door naar de informatie voor derden die samen aan de slag willen met BackUp.

Deze app is geen vervanging van professionele hulpverlening

Denk je aan zelfmoord, dan kan je bijvoorbeeld in therapie gaan bij één van de psychologen van 113.nl. Een gesprek met de huisarts kan ook een eerste stap zijn.

Details

Meer informatie: De Backup 113 Zelfmoordpreventie website


Backup 113 Zelfmoordpreventie app is ontwikkeld door het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) met de steun van de Vlaamse Overheid. 

Meer lezen over suicidale gedachten?:

Behoefte aan een luisterend oor?

Wil je je verhaal kwijt? Onze PsychoseNet chatprofessionals staan voor je klaar.

Gerelateerd

Meer over

apps
Behandeling en Hulpverlening
depressie
Suïcidale gedachten
zelfmoord

Lees ook