Veel gezochte termen

Psychosenet auteur

Auteur

Geeske Roorda

Geeske Roorda is de hoofdredacteur van PsychoseNet.nl en PsychosisNet.com. Ze schrijft regelmatig over haar zoektocht naar goede hulpverlening voor haar kwetsbaarheden en over haar eigen herstel.

Meer blogs lezen van Geeske?

Hier vind je een overzicht van haar blogs

Wist je dat je Geeske kunt volgen via LinkedInFacebookTwitter en YouTube?

Geeske Roorda


Reacties

7 reacties op “Curriculum vitae met een gaatje – hoe update je je CV na ziekte?”

  1. Jos Raaphorst

    Beste Geeske,

    Ik heb na een zwaar psychiatrisch leven geleerd met een aantal banen dat je open moet zijn over je psychiatrisch verleden bij een sollicitatie.
    Ik ben 1 keer ontslagen bij een groot bedrijf, omdat ik verzwegen had dat ik in het leger een zware psychose heb gehad en daardoor afgekeurd. Als je jezelf volledig accepteerd en trots bent op jezelf en waar je gekomen bent, hoef je niet te zwijgen over je psychiatrisch verleden.
    Ofwel het is juist Empowerment als je je ware Ik laat zien waar je trots op mag zijn.
    Ik zeg maar zo ‘Eerlijkheid duurd het langst’.

  2. Anoniem

    Dag Geeske,

    Ik heb het gat in mijn cv opgevuld met het schrijven van een website (blog) over de regie verliezen over je leven en het afbouwen van medicatie, waarbij ik nog in Google op de tweede plek verscheen en door Volkskrant Magazine werd benaderd. Ik heb in meerdere bladen gestaan met mijn verhaal. Maar het heeft mij belemmerd in mijn loopbaan en ik heb het gat opgevuld door gratis te werken (naast de WIA) bij commerciële organisaties om een portfolio op te bouwen. Uiteindelijk ben ik nu eindelijk financieel onafhankelijk als freelancer. Ik heb wel compleet afstand moeten nemen van mijn psychose. Het blijft dus een groot geheim.

  3. Jolmer

    Hoi Geeske,

    Interessant stuk.

    Het is vanuit de positie van de manager natuurlijk goed om dit te vertellen. Hij genereert zo positieve exposure voor zijn persoon. Als hij echt eens in deze situatie komt, denk ik dat hij altijd kiest voor de gezonde persoon (iedereen heeft overigens wel wat. De wereld is meedogenloos.

  4. Roelof

    Goed verhaal. Ikzelf ben na 10 jaar in de psychiatrie weer aan het werk gegaan. Ik heb er toen voor gekozen om deze periode niet expliciet te benoemen in mijn cv maar er een gat van 10 jaar in te laten. Tijdens de sollicitatie gesprekken kwam dat dan wel ter sprake.
    Later ben ik bij een sw bedrijf gaan werken, en daar is het hebben van een handicap alleen maar een pre. Na mijn pensioen doe ik alleen nog maar vrijwilligerswerk, en daar is nog nooit gevraagd naar een cv

    1. Geeske Roorda

      Hoi Roelof,

      Dank voor je ervaringen. Ook een mooie manier om het gat het gat te laten zijn. En waarom niet? 😉 Met vrijwilligerswerk is ’t inderdaad net even wat makkelijker.

  5. Maria

    Dag Geeske,
    Dank voor delen !
    Zeker lijkt ook mij een gat in een cv uit te leggen. Je geeft dat mooi weer.
    Ik lees alleen niet of jij nu als hoofdredacteur bij psychosenet betaald werk hebt of vrijwilligerswerk, of dat wat je hier schetst jou aan betaald werk heeft geholpen. Verder is mij niet duidelijk of jouw ervaring ondersteund wordt door onderzoek/cijfers.
    Mij lijkt overigens aan het werk komen met een oudere leeftijd (50 plus) lastiger. Dat hoor lees en zie ik veel.

    1. Geeske Roorda

      Dag Maria,

      Dank voor je reactie. Wat een goede opmerking! Ik ben al jaren gewoon betaald aan werk. Dat leek me zelf wel zo logisch gezien de aard van de functies dat ik het niet vermeldde, maar voor de lezer van mijn cv is dat het misschien inderdaad niet. Dat is zeker een goede! Ik zal het er wat duidelijker inzetten. Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *