Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Yvonne Keuls schreef een boek over Gemmetje Victoria. Een uniek persoon die zij leerde kennen in de opvang waar zij vrijwilligerswerk deed.

Auteur:

Yvonne Keuls

Uitgever:

Ambo Anthos

Verschijningsdatum:

November 2021

Gemmetje Victoria – Yvonne Keuls

Yvonne Keuls schreef een boek over Gemmetje Victoria. Een uniek persoon die zij leerde kennen in de opvang waar zij vrijwilligerswerk deed. 17 Kindertehuizen, 8 pleeggezinnen en 3 psychiatrische inrichtingen. Gemmetje maakte het allemaal mee. Ze kwam gehavend, maar vol levenslust uit de jeugdzorg.

Yvonne beschrijft met veel humor hoe Gemmetje Victoria werd omringd door mensen die haar liefhadden om wie ze was en om wie ze had kunnen worden. Een meesterlijke nieuwe roman.

Ze viert haar negentigste verjaardag met een meesterlijke nieuwe roman: Gemmetje Victoria.

Er moest nog een belangrijk verhaal verteld worden

Een hartverscheurende verhaal. Yvonne Keuls leerde Gemmetje kennen in het opvanghuis waar ze vrijwilligerswerk verrichtte en Gemmetje schreeuwend binnenkwam. ‘Vergezeld door een stapel rapporten die haar leven met een paar woorden afdeden. Zo krijg je ook een kind. Vaak ook schreeuwend, zonder rapporten erbij, zonder commentaar, maar met hoop op een toekomst.’ Yvonne Keuls ontfermde zich over haar, zorgde voor haar, was er voor Gemmetje tot aan haar dood toe.

Met veel humor beschrijft Keuls hoe Gemmetje werd omringd door mensen die haar liefhadden om wie ze was en om wie ze had kunnen worden.


Yvonne Keuls  (1931) is een Nederlands schrijfster

Meer lezen over een traumatische jeugd?