Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

In het boek Alles Goed? van Marianne Lamers delen naasten hun verhaal en inzichten over depressie. Veertien koppels vertellen wat werkt.

Auteur:

Marianne Lamers, Rianne van der Molen, Allard de Witte, Ditty Eimers

Uitgever:

Reuring

Verschijningsdatum:

9 juni 2023

Alles Goed? – Marianne Lamers Rianne van der Molen

In gesprek gaan over depressie is belangrijk. In het boek Alles Goed? delen 14 naasten hun verhaal en inzichten met Marianne Lamers en Rianne van der Molen. Veertien koppels vertellen wat voor hen werkt.

Alles goed? Ja hoor, alles goed

We geven vaak snel antwoord als mensen vragen hoe het gaat. Maar wat kun je doen als het met een vriend, partner, familielid of collega helemaal niet goed gaat? Als het meer is dan even een baaldag. Als duidelijk wordt dat de somberheid niet zomaar weggaat. Er moet iets gebeuren, maar wat?

Hoe kun je die ander dan helpen?

Moet je dan juist streng zijn of alle begrip tonen? Moet je de mooie kant van het leven laten zien of meegaan in de donkere gedachten? En hoe zorg je ervoor dat je zelf niet wordt meegezogen?

In dit boek vertellen veertien koppels wat voor hen werkt

De auteur Marianne Lamers beschrijft wat heeft hen geholpen om weer uit die depressie of psychose te komen of om te gaan met een verslaving of eetstoornis? En hoe heeft de omgeving daarbij geholpen? Wat kun je als naaste doen?

Recensies:

‘De mens is niet gemaakt om het alleen te doen’ – Nathan Vos, journalist en naaste

‘Naasten hebben minstens zoveel effect als de psychiater’ – Jim van Os, hoogleraar psychiatrie umc

Tip: De website allesgoed.nl

Op de website van Alles Goed zie je mensen die net zoals jij, of een van je dierbaren, leven met een depressie. Wat heb je daaraan? Simpel. Dankzij de verhalen van anderen ontdek je dat je niet de enige bent.

Meer lezen over depressie en naasten?

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.

Wil je PsychoseNet steunen?

Wordt donateur en help ons om mooie projecten te realiseren.