Veel gezochte termen

Acceptatie en je leven opnieuw opbouwen spelen een belangrijke rol bij depressie

Contact hebben met mensen en je verhaal vertellen helpt om weerbaarheid tegen depressie op te bouwen, om te stimuleren en om je leven (opnieuw) vorm te geven.

Goede informatie over depressie

De informatie in onderstaande hoofdstukken is met zorg geschreven door de professionals van PsychoseNet.

Wat is depressie? Mensen hebben tijdens een depressieve episode last van somberheid, minder energie en minder interesse.
page

Wat is depressie?

4 november 2019 – Ralph Kupka
Waar heb je last van bij depressie? Het is belangrijk om de symptomen van een depressive episode te herkennen en hulp te zoeken.
page

Waar heb je last van bij depressie

4 november 2019 – Ralph Kupka
Een depressie kan lang aanhouden. Professionele hulp voor de behandeling van depressie, als psychotherapie en medicatie, kan belangrijk zijn.
page

Behandeling van depressie

4 november 2019 – Ralph Kupka
Een depressieve episode is complex. De oorzaak van depressie is een combinatie van factoren. Lees hier over de 9 oorzaken van depressie.
page

Oorzaken van depressie

4 november 2019 – Ralph Kupka

Uitgelicht door de redactie

  • Blog - depressie dwangmatige denkziekte

    Depressie, de dwangmatige denkziekte

    François de Waal deelt de inleiding van zijn nieuwe boek Depressie, de dwangmatige denkziekte met jou. “Alleen voor jou”.

Steun ons

Wil je Stichting PsychoseNet financieel steunen? Dankzij donaties kunnen we onder andere meer informatie, filmpjes en tools toevoegen aan deze site. We hebben ambities genoeg. Wij zijn heel blij met iedere bijdrage!

Doe een donatie

Crisiskaart

Met een crisiskaart heb je de mogelijkheid zaken rond een (psychische) crisis vooraf te regelen. Samen met een crisiskaartconsulent maak je een crisisplan waarin wordt beschreven wat voor jouw belangrijk is in geval van een (psychische) crisis.

Bekijk de crisiskaart

  • Waarom moeten we af van diagnoses als depressie? Diagnostische labels, ook wel classificaties genoemd. Kunnen we DSM diagnoses afschaffen?

    Waarom moeten we af van DSM diagnoses?

    In de GGZ wordt met hokjes gewerkt. Je kunt ‘depressief’ zijn, ‘borderline’ of een ‘angststoornis’ hebben. Kunnen we diagnoses afschaffen?

Nieuws, blogs en artikelen
over depressie

Vragen over
depressie