Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

May-May Meijer beschrijft in Hier ben Ik hoe ze lijdt onder haar depressie na haar dwangopname. Vervolg op het boek 'Missie Wereldvrede'.

Auteur:

May-May Meijer

Uitgever:

Paris Books

Verschijningsdatum:

oktober 2020

Hier ben ik – May-May Meijer

‘Hier ben ik’ is een vervolg op het boek ‘Missie Wereldvrede’. May-May Meijer beschrijft in dit boek hoe ze lijdt onder haar depressie na haar eerste dwangopname. Boek over de weg van psychose en depressie naar het licht.

De diagnose schizofrenie, de scheiding van haar man en het feit dat ze haar kindje weinig ziet, hebben diepe wonden geslagen. Haar worsteling met medicijnen zorgt ervoor dat ze – tot wanhoop van haar familie – weer stopt met de medicatie. De AIVD komt terug in haar leven en een tweede dwangopname in de Rembrandthof volgt.

Met ‘Hier ben ik’ geeft May-May Meijer op een boeiende en openhartige manier inzicht in de beleveniswereld van iemand in psychische crisis

Ook wil ze aandacht vragen voor de spirituele kant van psychosen, voor haar ontmoeting met God en Zijn liefde voor alles wat leeft. Ze hoopt dan ook dat ‘Hier ben ik’ bijdraagt aan wereldvrede. Aan een wereld waarin alle kinderen kunnen spelen. “Mensen kunnen bronnen consulteren die zich buiten het reguliere bewustzijn bevinden. Niet iedereen heeft dit, maar blijkbaar is het onderdeel van het menselijk repertoire.”

Jim van Os, Hoogleraar psychiatrie en voorzitter Divisie Hersenen, Universitair Medisch Centrum Utrecht: “May-May durft zich kwetsbaar op te stellen door te vertellen over haar psychiatrische proces en haar ontmoeting met Christus. Heel veel mensen durven dat niet, ze is een soort apostel.”

Pastoor Dresmé van o.a. de Sint Vituskerk in Hilversum: “Je bent een kaars en licht voor de wereld.” Shams Alkhateeb, moeder van Noor en Alaa, tegen May-May tijdens de bombardementen op Oost-Ghouta in Syrië.


May-May Meijer is oprichter van vredesorganisatie Peace SOS en ervaringsdeskundige bij het UMC Utrecht. Ze schreef onder andere de boeken ‘Hier ben ik‘ en ‘Missie Wereldvrede.’ May-May heeft ook een website: www.may-maymeijer.nl .

May-May schrijft regelmatig blogs voor PsychoseNet. Een overzicht van de blos die ze voor PsychoseNet schreef is hier te vinden.

Enkele blogs van May-May:

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.