Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Missie Wereldvrede

Auteur:

May-May Meijer

Uitgever:

Paris Books

Missie Wereldvrede – May-May Meijer

Missie Wereldvrede is het waar gebeurde verhaal van May-May Meijer over de aanloop naar en haar eerste gedwongen opname in een psychiatrisch ziekenhuis.

Het liefdevol geschreven boek leest als een indrukwekkende roman en is mede gebaseerd op haar voorloper Een Ongeluk in Mijn Hoofd. May-May is gelukkig getrouwd, moeder van een jonge zoon en werkzaam als wetenschapper bij de Vrije Universiteit in Amsterdam, als ze langzaam aan meegesleurd wordt in een psychose. Ze raakt zodanig in de war dat ze in haar eigen wereld leeft waarin de geheime dienst iedereen in de gaten houdt. Daardoor durft ze nauwelijks nog te praten, en censureert ze elke zin.

May-May kan tenslotte niet meer voor zichzelf zorgen en moet gedwongen worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis

Haar bijzondere ontmoeting met God maakt veel indruk op haar. Ze voelt zich echter helemaal door iedereen verlaten als ze uiteindelijk moederziel alleen in de isoleercel belandt. Ondertussen proberen haar zusje en ouders wanhopig voor haar te zorgen en raakt haar man ten einde raad.


May-May Meijer is oprichter van vredesorganisatie Peace SOS en ervaringsdeskundige bij het UMC Utrecht. Ze schreef onder andere de boeken ‘Hier ben ik‘ en ‘Missie Wereldvrede.’ May-May heeft ook een website: www.may-maymeijer.nl .

May-May schrijft regelmatig blogs voor PsychoseNet. Een overzicht van de blos die ze voor PsychoseNet schreef is hier te vinden.

Enkele blogs van May-May: