Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Het waarnemen van geesten: projectie of realiteit?

Blog Het waarnemen van geesten

Catherine blikt terug op haar eerste psychose. Ze verloor haar eigen regie en voelde zich alsof ze totaal uit haar lijf was geflipt. Tegenkrachten, in de vorm geesten en entiteiten, namen bezit van haar. Catherine vertelt hoe ze ontsnapte aan een ‘onzichtbare sekte’.

Mijn eerste psychose zal ik nooit vergeten. Ik sliep al nachten niet, at steeds minder en was in verwarring of het nu juist goed met mij ging of niet. Ik telefoneerde met een kennis voor advies die aandrong de crisisdienst te bellen en te vragen om antipsychotica. Anders zou  het vast een gedwongen opname worden en ik had nu nog de kans de regie te houden.

Als ik ergens van houd is het eigen regie

Dus ik belde de crisisdienst, daarna de huisartsenpost en vervolgens een vriendin met het verzoek de antipsychotica op te halen bij de avondapotheek omdat ik dat zelf niet meer kon. Voor mijn gevoel had ik tot dan toe best wel adequaat gehandeld voor iemand met een 1e manische psychose. Maar toen kwam het engste deel van mijn psychose. Ik had het gevoel dat ik totaal uit mijn lijf was geflipt, was enorm angstig, dacht dat ik dood was en voelde enorme tegenkrachten in de vorm geesten en entiteiten die me tegen gingen werken en bezit van mij namen. Dus toen mijn vriendin aanbelde met de pillen, deed ik niet meer open… Na lang aanbellen heb ik uiteindelijk toch de deur open gedaan.

Mijn vriendin gaf aan dat ook zij de tegenkrachten voelde en het haar bijna niet lukte om door de gang naar mijn huiskamer te lopen. Dit heeft mij altijd gefascineerd: Als er alleen sprake zou zijn van geprojecteerde angst en een verward brein, is dat laatste moeilijk te verklaren.

Tijdens mijn opleiding intuïtieve opleiding heb ik geleerd over de communicatie met wezens zonder lichaam

Dat is een andere benaming voor geesten of entiteiten. Na een traumatische ervaring of ingrijpende gebeurtenis zoek je vaak hulp (liefde, begrip, erkenning etc.) in de astrale wereld en zo kan er een ‘contract’ ontstaan tussen jezelf en een wezen zonder lichaam. Vaak zijn het overleden zielen die de weg naar het licht niet hebben kunnen vinden en nog ronddolen in de astrale wereld. Kenmerk van een dergelijke contract is dat je onbewust voor een deel je eigen kracht of eigendom opgeeft in ruil voor hulp. Zo lang je jezelf aan dit contract houdt voel je de tegenkracht niet. Dat ontstaat vaak pas als je meer jouw eigen leven wil leiden.

Tijdens de opleiding heb ik ook geleerd hoe ik dergelijke contracten kan verbreken

Helaas was ik te slecht in mijn lichaam verankerd en te psychotisch om een dergelijk contract nu zelf te verbreken, ondanks mijn opleiding. De tegenkrachten waren te groot en ik te kwetsbaar. Ik belde een vriendin van mij die net een opleiding lichtwerk in de Verenigde Staten had gevolgd. Zij gaf mij met hulp van engelen een healing op afstand om de entiteiten op afstand te houden. Mijn zus was hier zwaar op tegen (“blijf met beide benen op de grond!”), maar gaf toe dat ik daarna veel helderder uit mijn ogen keek. Het grote verschil tussen engelen en entiteiten is dat de liefde van engelen onvoorwaardelijk en liefdevol is en er geen sprake is van een contract. Dit vraagt bij hulp van geesten om een goed onderscheidingsvermogen en het is eigenlijk niet heel anders dan bij gewone menselijke relaties in de fysieke wereld.

Toen ik aardig van de psychose was hersteld en mijn leven weer op de rit had, heb ik een docent intuïtieve ontwikkeling via een aura-reading naar deze kwestie laten kijken. Zij gaf aan dat er religieuze wezens waren die mij erkenning gaven in ruil voor informatie. Op het moment dat ik mijzelf wilde manifesteren op aarde begonnen zij te sputteren omdat het volgens hen niet de bedoeling was.

Zij heeft mij geholpen om de contracten te verbreken

Mijn docent gaf aan dat ze nog nooit zo’n taaie energie had meegemaakt. Eindelijk erkenning voor mijn uitdaging! Het verbreken van de contracten lukte nu omdat ik geleerd had mezelf te erkennen en hen daarvoor niet meer nodig had. Het voelde als ontsnappen aan een ‘onzichtbare sekte’ en als een enorme bevrijding.


Catharine is afgestudeerd als psycholoog, aura-healer en sjamanistisch practioner en werkt als projectmanager

Meer informatie:

Reacties

3 reacties op “Het waarnemen van geesten: projectie of realiteit?”

 1. Manon

  Hi Catherine, dit lijkt enorm veel op mijn ervaringen. Ook ik heb een blog geschreven hier: energetische aanvallen of psychose?) helaas heeft de hulp van zuivere, sterke lichtwerkers averechts gewerkt. Ze werden alleen maar agressiever. Op dit moment voel ik {nog) geen behoefte om hulp in het spirituele circuit te zoeken. Ik moet vooral nu een stabiele moeder proberen te zijn. Momenteel kies ik voor medicatie. Misschien ooit later, een oplossing in het astrale circuit.

  Groet Manon

 2. Catherine

  Hoi May-May,
  Dank je wel dat je mijn blog met belangstelling hebt gelezen. Ik vind het een heel boeiend thema en heb ook jouw blog met Jim hierover met veel interesse gelezen. Fijn dat je dit onderwerp durft aan te kaarten. Ik heb een wat andere visie hierop als Jim en zie het als iets dat daadwerkelijk kan bestaan en waar ook methoden voor zijn om hier minder last van te hebben. Ik heb helaas (nog) geen website.
  Hartelijke groeten,
  Catherine,

 3. May-May Meijer

  Ha Catherine,
  Ik heb je blog met veel belangstelling gelezen. Herkenbaar. Jim en ik schreven het blog ”geesten in je lichaam ervaren”. Heb je ook een website? Ben ik best benieuwd naar. Ik heb zelf veel steun gevonden bij de kerk.
  Hartelijke groeten,
  May-May

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *