Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Energetische aanval of psychose? – Ervaringsverhaal

Energetische aanvallen

Na twee Reiki inwijdingen ging het bij Manon helemaal mis. Zelf ervaart ze haar klachten als energetische aanvallen, de GGZ bestempelde het echter als psychotisch. In deze blog beschrijft ze haar sensaties en ervaringen met entiteiten, in de hoop dit meer bespreekbaar te maken.

Bij mij is het in oktober 2017, na een tweetal Reiki inwijdingen, helemaal mis gegaan. Hier heb ik erg veel spijt van. Op een avond in bed, kwam plotsklaps ‘iets’ mijn lichaam binnen na een gezellig diner in een restaurant. Het voelde zo niet van mij. Het joeg met een hoge kracht door mijn lichaam heen en het schoot alle kanten uit. Het was verschrikkelijk beangstigend, ik moest direct overgeven en had het erg koud.

Dit heeft uiteindelijk maar liefst drie maanden geduurd! Direct wist ik: dit is niet van mij. Ik kreeg last van een opgejaagd gevoel,  adrenalinestoten, lichtflitsen met mijn ogen dicht, schaduwen in mijn ooghoeken en compleet gespannen ledematen, desoriëntatie, black-outs. Alsof mijn ledematen compleet verkrampt waren. Ijskoude handen.

Het was alsof of iemand de kraan vol open had gezet en ik hele rare ‘stromen’ door mijn lijf heen voelde trekken

Het kwam ergens vanuit mijn kruin binnen. Ik heb direct hulpverlening vanuit het alternatieve circuit ingezet. Sjamanen, healers, een Priester van het Aardsbisdom in Utrecht zelfs… Er zijn ‘uitdrijvingen’ op me uitgevoerd waarbij ik begon te schudden, te trillen en als de hulpverlener weg was, kwam het daarna keihard terug. Al die tijd bleef ik gewoon bij bewustzijn.

Na een week ben ik uiteindelijk bij de crisisdienst van de GGZ terechtgekomen

Psychotisch‘ was meteen de stempel. Ik kreeg Haldol en ik werd hier inderdaad wat rustiger van. Het voelde alsof er een filter over mijn hypergevoelige brein werd geplakt. Het maakte me iets minder bewust…

Elke keer als ik een healer/sjamaan inschakelde, werd het direct erger; de energieën raasden door mijn lijf en bovenop/rondom mijn hoofd. Ik kreeg heftige stemmingswisselingen en suïcidale gedachten. Dit resulteerde in een opname, recent geleden. Stempel: mogelijk bipolaire stoornis type 2.

Ik werd niet gehoord, nu nog steeds niet. De DSM is leidend en er is weinig ruimte voor nuancering

Ik heb meerdere malen aangegeven dat het nu echt tijd wordt dat de hedendaagse wetenschap een brug gaat slaan naar de spirituele setting. Mensen die in een spirituele crisis verkeren, waar bijvoorbeeld Kundalini energie is vrijgekomen of zoals ik, last hebben van entiteiten, wordt naar mijn inziens te snel een stempel opgeplakt. Ja, de medicatie helpt inderdaad, maar daarmee is de oorzaak niet opgelost.

Medicatie onderdrukt de klachten. Het is voor mij de enige manier om het uit te houden

De klachten die ik ervaar, zijn energetische aanvallen. Het zijn geen geesten van overleden personen, maar ze komen uit een andere dimensie die niet aards is. Mensen die op het punt staan om te ontwaken, verhoogd bewustzijn ontwikkelen of op een hoger trillingsniveau leven (dit zijn mensen die een goed mens willen zijn en iets goeds voor de wereld willen doen of een bepaalde inwijding hebben ondergaan) lopen het risico om ‘uitgeschakeld’ te worden door deze aanvallen.

Ik zou graag een strategie willen ontwikkelen waarbij ik mijn steentje kan bijdragen om de huidige psychiatrie een bredere visie op onze problematiek te laten geven. Ik ben er zelf dus open over in mijn omgeving. Mensen die stemmen horen, zouden mijns inziens alvorens een psychiatrisch traject in te gaan, eerst hun energiesysteem en aura moeten laten uitlezen door een natuurgeneeskundige therapeut, zodat er bekeken kan worden of er ‘iets’ zit wat er niet hoort.

Ik had tot 2017 totaal geen medische achtergrond

Ik was een kerngezonde, normale jonge meid die midden in het leven stond. Ik ben benieuwd of er meer mensen zijn met dezelfde klachten (stromen door je lijf, et cetera). Want ik denk dat het tijd wordt om hier meer over naar buiten te brengen. Echter ben ik gestopt met het hulp zoeken in de alternatieve hoek. Elke behandeling maakte het erger en het kostte handen vol geld.

Wel werd ik me bij elke behandeling pijnlijk bewust dat het, inderdaad, niet van mij is… maar het dus echt vervelende energieën zijn die gekmakend zijn. Ik voelde me erg eenzaam hierin en had het gevoel dat ik onder een vacuüm afgesloten was van de rest van de wereld.

Immers, niemand anders had dit en niemand anders snapte dit…

Jim van Os is tot nu toe de enige die ik genuanceerd heb zien antwoorden op dit verhaal (transformatieproces, beproeving, et cetera). Bij mijn psychiatrische instelling wordt het hele verhaal afgedaan als ‘bijzondere ervaring en tactiele hallucinaties’ en daarmee basta. In het verre buitenland zijn ze hier veel verder mee; ze staan ook dichter bij de spiritualiteit.

May-May Meijer heeft soortgelijke interessante blogs geschreven. Op aanraden van haar advies, kom ik met mijn verhaal naar buiten in de hoop lotgenoten te treffen en dit onderwerp open te gooien.


Manon is een 36 jarige vrouw met een dochter van 10 en een hond. In het dagelijkse leven is zij zelfstandig ondernemer van een re-integratiebureau en geeft ze les in de paardensport.

Lees ook:

Reacties

36 reacties op “Energetische aanval of psychose? – Ervaringsverhaal”

 1. Goesaert Sabine

  Ik ben bezeten

  Heb geen energetische afscherming meer

 2. Astraleaanvallers

  Goedenavond allen, ik ben de afgelopen 2 jaar geestelijk aangevallen door “entiteiten”, maar doordat ik in 2018 een awakening ervaarde is mijn telepatie ontikkeld en kan ik de stemmen duidelijk horen en de “mensen” scherper zien. Het zijn emotionele aanvalsgroepen in het aatrale. Ja, mensen zoals jij en ik die uit het lichaam treden om ons uit te dagen en te kijken hoe we in onze krachten staan. Ze doen dit 24/7 ook wanneer je slaapt. En matten je lichaam af,
  Zuigen je ook leeg. Dit zijn mentale aanvallen die alles behalve positief zijn. Er is mij van alles geleerd hierover,
  Maar deze groepen opereren met als kiespijn. Ik heb overal hulp gezocht,
  Maaf deze mensen werken ook niet exht met lichtenergy dus als
  Je hoog gevoelig bent zul je zelfs duistere machten kunnen voelen. Ik ben ook momenten soms gek geworden omdat ik exht ging praten met “mensen” in het astrale. Alleen zij opereren exht in opdracht en hebben het volgens
  Mij niet direct voor het zeggen. Bidden tot God en voor bescherming. Niet opgeven em alles
  Doen om van ze af te komen. Ik heb door moedigheid wel wat groei ontwikkeld
  Maar de fysieke pijnen en traumas zijn exht bizar. Ik voel namelijk alles!! Zij zoeken slachtoffers en inderdaad normale
  Onschuldige mensen. Mn derde
  Oog is scherp en energy groeit,
  Maar dit is het NIET waard! Ik ga hier werk van maken en iets betekenen voor de mensen die dit zo ervaren. Ik ben blij,
  Maar ook in schok dat meerder dit ervaren!!

 3. Angelina

  Zo mooi dat deze ervaringen steeds meer worden gedeeld! Ik heb iets soortgelijks meegemaakt, inmiddels ben ik 2 jaar antipsychotica vrij en altijd heel spiritueel gebleven. Nu ben ik mijzelf op de goede manier aan het ontwikkelen.
  Ik zou heel graag in contact komen met lotgenoten.

  Groetjes in liefde en licht,
  Angelina

 4. Caspar+Zwart

  Hi Manon,
  Waar je mee te maken hebt is een gerichte aanval vanuit spirituele bouwwerken die door diverse religieuse instanties zijn ingericht om te voorkomen dat door lichtwerkers de hemelpoorten worden opengebroken. Dit is een noodzakelijke verdediging van het geestesdomein omdat anders onze collectieve realiteit zodanig wordt verstoort dat iedereen psychotisch raakt. Omdat spirituele mensen over het algemeen heel alfa zijn (wat opzettelijk zo in de samenleving is ingericht) beschikken ze niet over stabiliserende capaciteit die nodig is om de influx van energetische informatie effectief om te zetten naar inzichten en spirituele gaven. Stabiliserende vaardigheden worden vooral opgedaan door beta inhoud zoals wiskunde, natuurkunde en scheikunde tot je te nemen (getallen, ruimtelijke figuren, symmetrische vormen, natuurkundige principes). Wanneer je zonder deze stabiliserende patronen het hogere bewustzijn binnen laat komen ben je als het ware een ongeleide projectiel. Verder zijn je intenties daarbij van groot belang. Onzuivere motieven om tot het hogere toe te treden worden niet getolereerd. Bedenk bij jezelf wat de reden is geweest voor je wens om Kundalini energie op te wekken. Is dat voor egoïstische doeleinden omdat je in je leven niet genoeg kritisch naar jezelf was geweest om beter voor jezelf en anderen te zorgen? Of heb je uitsluitend gehandeld in het belang van de samenleving?
  Om deze vrijgekomen energie te stabiliseren kun je het beste deze energie zoveel mogelijk omzetten in materie. Dat wil zeggen, in kunst met schilderen, klei of andere handvaardigheden. Verder is het zaak om deze energie via lichaamsbeweging af te laten vloeien, bij voorbeeld dans, sporten en yoga. Realiseer je je dat wanneer je je niet uitdrukt in fysieke beweging en stoffelijke zaken, deze energie opgesloten raakt in je lichaamsbewustzijn en je opening naar de hogere dimensies niet kunt sluiten. Dat wil zeggen dat dus energetische entiteiten direct kunnen toetreden in je bewustzijn. Leer een vechtsport binnen de eerste drie vormen (Aikido=rond, Tai Chi=lemniscaat, Aikido=driehoek) om met deze energieen om te gaan. Zodra je je lichaam traint in een van deze sporten kan je geest op een meegaande manier de energie hanteren en jezelf daarbij energetisch beschermen.
  Zodra je meer grip krijgt op je energie en meer in staat bent om je energie te aarden kun je langzaamaan proberen de medicatie omlaag te brengen. Echter door de medicatie is het moeilijker om je eigen vermogen tot het hanteren van je energie te ontwikkelen. Dat komt voornamelijk doordat de medicatie het vermogen tot zelfregulering tijdelijk tot permanent reguleert/beinvloedt/beschadigd omdat het de opname en afscheiding van verschillende typen neuronen tussen celmembranen in de zenuwcellen probeert te forceren naar te hanteren niveaus.

  1. Celal

   Hi casper

   Weet jij nog een methode om de aanvallen te stoppen.
   Ik ga richting euthanasie als het zo doorgaat. Ik krijg gerichte aanvallen, alles iedereen word hierbij gebruikt.

   1. Astraleaanvallers

    Deze groepen leven op levenskrachten van andwren. Het enugw wat ze haten js positievteit. Je zult de strijd volledig moeten aangaan om voorgoed van ze af te komen. Energie verhogen, dus hoge frequentie. Begrijpen dat dit mensen zijn in het astrale, dus niet angstig zijn. Het zijn exchter niet echt geestelijke hoge mensen. Just normal people. Zij spelen onuitlegbare aanval spelletjes waar ze geloven in het testen om zwakke plekken te vinden. Gaten en pijnen, die ze tegen je gebruiken. Als je jou best blijft doen om alles eraan te doen om van ze af te komen zullen ze voorgoed moeten vertrekken. Ik heb hier echt verdriet uit want het is iets wat ze 24/7 doen. Ook wanneer je slaapt. En de leidinggevende werken nog eens met entiteiten uit het duisternis. Ik voel en hoor alles, maar het is gewoon hun werk hoor. Dus zo serieus moest ik het niet nemen. Yeah right! Het duurt hier bijna 2 jaar en ze doen van alles om mn groei ook nog eens tegen te werken. Zij moeten mensen zoveel als kan neerhalen of dwars zitten. Jij moet dan in je kracht staan tijdens aanvallen en irritaties en dan groei je. Helemaal niks leuks om te ervaren als je geen idee hebt waar het voor is. Je mag niet schrikken nog boos worden en moet je eigenlijk niks aan trekken van wat ze doen want dan sta je niet in je kracht. Hele
    Smerige praktijken waar jongeren in worden gebruikt om vuil werk te doen. Het is triest dat er organisaties zijn die hierin geld steken.
    Hou je bezig met God, bidden, zingen, natuur, je hobbies! Het zal voor jou wellicht moeilijker zijn,
    Omdat je ze niet zo scherp kunt horen.

 5. maxime

  Hoi

  Mijn ervaringen wil ik buiten beschouwing laten maar het is goed om te weten dat er juist WEL steeds meer aandacht is voor het spirutele aspect van een psychoze of manie. Bijvoorbeeld Eva Ouwehand is hierop gepromoveerd en bezig met een groot project. https://www.rug.nl/ggw/news/archive/2020/promotie-eva-ouwehand-mania-and-meaning

  De moeite om in de gaten te houden

 6. Elina

  Hi Manon,

  Het lijkt net alsof ik mijn eigen verhaal hoor! Ben ook opgenomen geweest en bestempeld met psychose maar ik weet wel beter!
  Kunnen we contacten?

 7. Sandra

  Ik ben al een aantal jaren bezig om mij spiritueel te ontwikkelen en ben daar ver mee gekomen, totdat ik in 2019 een psychose kreeg. Ik liep op straat en werd naar mijn idee ook gestuurd door iemand. Thuis voelde ik me ook niet veilig en liep aldoor weg. Daardoor heb ik 4 weken in een kliniek gezeten. Waarschijnlijk is een kruid ‘ Haritaki’ daar de oorzaak van geweest. Hierdoor is mijn derde oog heel erg geopend en zaten er veel donkere energieën bij me. Met de GGZ kwam ik niet verder dus ben naar een alternatieve healer gegaan. Hierdoor ben ik een stuk opgeknapt maar de oude ben ik nooit meer geworden. Ik slik nog haldol op lage dosis. Ik was al eerder eens gestopt met haldol, maar kreeg toen een terugval. Nu slik ik saffraan tegen de depressie die ik na de psychose heb gekregen. Ik hoop ooit weer de oude te worden.

 8. Esther

  Het is fijn om lezen dat je dit onderwerp open te willen breken, want het is een serieus onderwerp.

  Er is denk ik al veel geschreven over. Wat energie is en en of we er ons of niet mee bezig moeten houden.
  Het kunnen angtstaanjaagende krachten zijn, en daarbovenop komt nog de angst niet precies weten hoe het zit.

  Mijn hele leven lang heb ik ook een soort beschermer in mij gevoeld, Christus. Niet die van de kerk, maar ook niet de esoterische Christus. Gewoon een grote broer met meer overzicht en een beschermingskracht.

  Sinds een aantal decennia geeft Christus ook heel precieze en samenhangende inzichten door, over de Rijken van energie, de samenhang van astrale wezen, hoe dit verband houdt met ziel en lichaam. En het Rijk van de Geest, waar dit alles gere-integreerd is, ons eeuwig thuis. Heel logisch en zonder grote opsmuk, want er bestaat veel verwarring daar omtrent.

  In dit opzicht is “Astral Horror” een goed boek, vanuit het Duits vertaal in het Engels.
  https://gabriele-publishing-house.com/product/astral-horror/

  Er is zelfs een kliniek in Duitsland die er zich in specialiseert heeft.

 9. Carolien

  Ik ben erg blij dat ik deze site en jullie reacties en verhalen hier gevonden heb. Een vriendin van mij heeft volgens mij nu een Kundalini crisis. Met veel lawaai in haar hoofd, net als tinnitus, angsten en ze treedt nu ook uit. Soms kan ze geen goede zinnen meer maken en nu leek het onlangs alsof ze Russisch sprak. Wat kan dat zijn volgens jullie en nog belangrijker? Hoe kan ze hier uit komen? Wat te doen?

 10. Tier

  je hebt een hoop reacties gekregen op je blog, met name van alternatieve genezers die je allemaal op hun eigen manier hun visie willen meegeven.

  Ik vind het stom dat het mogelijk is dat je op deze site zoveel reacties kan krijgen van alternatieve genezers.

  Je wil tot jezelf komen.

  Al dat getouwtrek van de alternatieve geneeswijzers helpt daar absoluut niet bij.

 11. Peter

  Ik heb ook zo’n ervaring gehad, daarna opgenomen maar ik denk niet dat medicijnen de oplossing zijn. Groet,

 12. Klaas

  Wat goed dat je dit verhaal deelt! Ik ben het roerend met je eens: het wordt tijd dat de psychiatrie meer kennis en kunde werft op dit gebied.

  Wat je beschrijft lijkt mij een voorbeeld van ontregelde kundalini-energie – ik heb daar zelf de nodige ervaring mee, en herken veel van wat je zegt. Bij mij gebeurde het na een lange tijd van veel drinken, verkeerd mediteren, en geforceerd aansturen op ‘catharsis’. Dat is me duur komen te staan, maar gelukkig wist ik al vrij snel van de term ‘kundalini’ en heb ik juist wél de goede hulp kunnen vinden – in het alternatieve circuit, weliswaar, maar daar zijn gelukkig ook mensen die wel goed weten waar ze het over hebben.

  Iemand die jou – net als ik – absoluut zou kunnen helpen is de psycholoog en ademtherapeut Peter Kampschuur. Hij schreef het boek ‘Spiritualiteit en energie – de kundalini kwestie’, wat absoluut het beste boek is wat je kunt lezen hierover, naar mijn mening. Zijn devies is inderdaad: aarden, aarden, en nog eens aarden, en daar komt ook een goede ademhaling bij. Zijn adviezen en manier van adem- en lichaamswerk hebbeb mij enorm geholpen – een psychose en een opname is mij bespaard gebleven, en dat heb ik vooral aan hem te danken. Kampschuur heeft zelf ook de nodige (ontzettend heftige) ervaring met de energie, wat natuurlijk helpt.

  Ik hoop dat je het boek eens wilt lezen. Er staan veel ervaringsverhalen in, waar je ook veel van zult herkennen. Mocht je nog iets meer willen weten – schroom niet me te contacteren! Ook als je gewoon eens verder wilt praten. In ieder geval bedankt voor dit moedige verhaal.

 13. San Nijensteen

  Hoi,

  Wat mooi dat je dit deelt. Ik herken mij heel erg in jouw verhaal, ook ik was (en ben) een sterke gezonde vrouw die vanuit het niets dit soort energieën door mijn lijf voelde gaan en daarnaast stemmen begon te horen, visioenen kreeg en uittredingen had. Wat ik zie als een heftig spiritueel ontwaken werd gediagnostiseerd als psychose. In plaats van te leren omgaan met deze andere frequenties werd alles onderdrukt met medicatie en werden mijn ervaringen afgedaan als “waan”. Net als jij zou ik willen bijdragen aan een bredere visie op deze problematiek. Met de juiste kennis en handvatten is het namelijk ook mogelijk om deze gevoeligheid om te buigen in een positieve kracht.

  1. Carolien

   Ben je hier inmiddels uitgekomen? Hoe heb je dat gedaan? Een goede vriendin van mij overkomt momenteel hetzelfde

 14. Jelmer van Nimwegen, dieptepsycholoog/jungiaans analytisch therapeut, oprichter Stichting AntidepressivaVrij Nederland en De Koinos Therapeia Kliniek voor jongvolwassen in een zielscrisis

  Dag Manon,

  Je bent in een vrije val geraakt in de levenloze interstellaire ruimte tussen de kille cognitief-wetenschappelijkheid van de psychiatrie (alleen wat te bewijzen is bestaat) en de donzig-warme waaswereld van ondeskundige en/of inhalige zweefkezen (alles is geest/God/energie). De waarheid en de oplossing liggen – zoals zo vaak – in het midden.

  Ik ken deze problematiek uit eigen ervaring en die heeft mij op een geweldig interessante en avontuurlijke rivier van zelfontdekking gezet die ik nog steeds bevaar. De woeste wateren van het hooggebergte zijn nu achter de rug en de stroom van bewustzijn is nu breder en rustiger – 30 jaar later. Het is alleen maar fijn. Meestal 🙂

  Er is meer ’tussen hemel en aarde’, tussen geest en brein, dan de wetenschap nu kan verklaren. Ik was ooit yoga-docent, dus ik herken in je beschrijving de ontwakende draak, die in diepe rust slaapt in het sacrum van de onwetende mens, de tomeloze slangenenergie die zo plotseling kan opstijgen door de ida en de pingala – of de snelweg van de shushumna. De gevolgen van te snel doorbreken van de aanwezige blokkades geeft de yogi aanleiding tot de conclusie: kundalidoorbraak. En dat IS het dan ook – binnen het oosterse mens- en wereldbeeld.

  Natuurlijk worden de symptomen die je noemt binnen het denkraam van de westerse wetenschap gecategoriseerd onder het kopje ‘psychose’ of (later) bipolaire stoornis type II – puur een verstoring in de werking van de hersenen. Dat IS het ook – binnen het rationeel-westerse, anglo-amerikaanse mens- en wereldbeeld.

  Maar veel interessanter dan de vraag ‘hoe heet het’? is de vraag ‘wat doe ik er aan?’

  Vanuit de positie van de jungiaans analytische dieptepsycholoog zie ik beide kanten. Ja, medicatie kan nodig zijn als het helemaal totaal uit de hand is gelopen, dan is het fijn dat het bestaat! Maar… het hóeft niet!

  Je beschrijft hoe ‘energieën die niet van mij zijn’ en ‘entiteiten uit een andere dimensie’ je hinderen. Ik sluit niet uit dat je daarin 100% gelijk hebt – het is bovennatuurlijk en vanuit een andere dimensie, dus we kunnen per definitie niet weten of dit soort zaken bestaat. Het kán, wat mij betreft. Het is echter wel de vraag hoe ‘ze’ bij jou kunnen binnenkomen.

  Daar ligt een sleutel, lag de sleutel voor mij. Je schreef al dat ‘mensen die goede mensen willen zijn’ gevoelig zijn voor aanvallen uit die hoek van de andere dimensies. Iets in jou biedt een opening en/of houvast voor dergelijke energieën – of ze nu komen van buiten jou (andere dimensies) of van diep binnen in jou (de onbekende dimensies van het onder- en bovenbewuste).

  Ergens in jou sluit iets aan. Ik heb mijzelf en inmiddels best veel anderen, geholpen bij het afsluiten voor de negatieve energieën en het leren kanaliseren van de energie die zo plotseling kan oprijzen uit de diepte. Of kan binnenvallen uit de hoogte. In jungiaanse termen: het gaat het meestal om complexen (ofwel de blokkades van de chakra-theorie) die buiten je bewustzijn ofwel belevingswereld liggen.

  Door daarmee en daaraan te werken, maak je het moeilijker voor de entiteiten of de energieën om aansluiting en huisvesting te vinden. Dat geeft rust, waardoor je lichaam (lees: je brein) tijd en gelegenheid krijgt om de fysiologische gevolgen te herstellen.

  Deze methode is in feite geen ‘alternatieve geneeskunde’ – het is juist de basis van alle westerse psychologie, gecombineerd met de oosterse kennis van de ziel. Carl Gustav Jung was de eerste die een aanzet gaf om beide werelden te verbinden. Waar jij nu in zit, is die verbinding wankel – soms schiet je in puur gevoel (angst, woede, verdriet) en soms waarschijnlijk in op hol geslagen denken – malen, malen, malen in slapeloze nachten…

  ’t Is een lang verhaal geworden, ik hoop dat je er iets in vindt dat je verder helpt!
  Ik wens je alle goeds op je pad, het is nu absoluut niet leuk of fijn en misschien vaak ondragelijk, maar weet dat je leven er op termijn interessanter van kan worden…

  met vriendelijke groet,

  Jelmer van Nimwegen

 15. Wijze man

  Dag Manon,

  indrukwekkend verhaal. Ik herken het en voel met je mee.
  Kun je energetisch contact maken met jezelf en uit het alomtegenwoordige informatieveld kennis opdoen wat je zou kunnen genezen?

  Mocht dit je niet lukken: probeer eens of je in de Ayurvedische hoek (gaat niet om energieën maar om voeding) informatie kunt krijgen.
  Ik kreeg laatst door dat ik kruidnagel zou moeten nemen. Bij de eerste kruidnagel (gewoon opgegeten, dus niet verwerkt) daalde ik opeens weer in en werd weer een mens in plaats van een losgekomen spiritueel wezen.
  Ik ben er nog niet, maar het helpt me wel voldoende perspectief te houden om weer als mens te functioneren. Nu mijn omgeving nog overtuigen.

  Veel sterkte. Je bent niet gek – alleen begrijpt bijna niemand je. Dat zul je moeten accepteren. Je kunt ze niet overtuigen. Je kunt het ook niet uitleggen. Ik probeer troost te vinden voor de eenzaamheid die dat geeft door te geloven in de hogere connectie met alles die ik voel.

 16. Tier

  Mooi dat je dit deelt. Ook ik kreeg via mijn brein energieen in mijn lijf. De krachten die ik daarmee verkreeg wilde ik niet meer. Een Reiki Master die mij adviseerde hoe ik hier om me moest gaan. Op het moment dat ik bij de reiki master voor de deur stond dat hij al mijn krachten mocht hebben duwde hij me op den grond, ik viel, moest wegblijven bij hem. Waarna een gesloten opname.

  1. Manon

   Jeetje, ook heel heftig dus! Ik ga zelf ook niet meer met energie werken. Ik heb er echt genoeg van gehad. Groetjes Manon

   1. Tier

    Doe wat goed voor je voelt!

    Ik zat al in mijn psychose toen ik me ontzettend gesteund voelde door een reiki. Alles wat ik hem vertelde was behoorlijk interessant voor hem, er werd naar me geluisterd, er werd met mijn waanideeën meegedacht, ik voelde me zo enorm serieus genomen. Mijn paranoia gedachtegang werd gehoord, terwijl ik zo psychotisch was. Bijzondere gedachten, gevoelens is iets wat door reiki of alternatieve genezers (goedbedoeld!) willen verklaren met antwoorden zoals energetische krachten. Antwoorden die je wil horen, want je bent niet gek.
    Ik was knettergek.

 17. Ronnie Bennink

  Hallo Manon,

  Wat goed van je om jouw ervaring te delen.
  Ik ben het helemaal mee eens dat er over dit onderwerp meer openheid mag komen.
  Uit eigen ervaring weet ik dat het reguliere hier niets mee kan.
  Maar wat dan wel?
  Dan begint de zoek tocht en je voelt je heel alleen en niet begrepen.
  De omgeving ziet je aftakelen en kan niets doen.
  Ik ben blij dat we elkaar getroffen hebben en dat we een steentje bij hebben kunnen dragen.
  Als we in de toekomst nog iets voor je kunnen betekenen dan horen we dit graag.
  Lieve groet,
  Ronnie Bennink
  Helderlichtinzicht.nl

  1. Manon

   Hoi Ronnie mooi dat je hier je reactie hebt achtergelaten. Jij en ik weten hoe het zit! Ik zal om je input vragen bij het schrijven van het vervolg artikel. Groetjes Manon

   1. Wings

    Hoi Manon,

    Wat goed dat je je verhaal deelt. Ik heb een soort gelijke ervaring. Zou jij hier samen over willen praten? Ik vind het heel erg dat er een stempel op iemand wordt gedrukt en er niet aan spiritualiteit wordt gedacht.

 18. Silvie

  Hoi hoi

  Ik herken deze aanvallen ook. Het voelde alsof ik omhoog werd getild en in de ozonlaag bleef hangen. Niet mijn fysieke lichaam maar mijn geest. Het voelde alsof ik me mee liet voeren door energetische krachten. De eerste keren vond ik het erg eng maar daarna liet ik me gaan en werd het een positieve ervaring. Alsof ik los stond van de aarde, enorm vrij en verlicht.

  Zelf vertrouw ik de alternatieve geneeswijzen niet zo en heb ik het meer op met de traditionele hulpverlening. Ik wil zelf in het hier en nu blijven daar helpt de traditionele hulpverlening me goed bij. In totaal heb ik 3 mensen in eigen kring gevonden waar ik mijn bijzondere ervaringen tegen kon vertellen, dat was/is enorm fijn. Ze begrijpen me niet helemaal maar ze staan er voor open en ik kan erover vertellen dat doet me goed.

  Ik ben enorm voorstander voor meer openheid

  1. Manon

   Hai Sylvie, de aanvallen die jij beschrijft, zijn ‘uittredingen’. Een andere term is BDE (bijna dood ervaring) Je kunt ook een BDE krijgen zonder eeb ongeluk of hartstilstand. Wat precies de trigger is, is bij iedereen anders. Maar het heeft in jouw geval in ieder geval het doel om je spiritualiteit te verhogen. Groetjes Manon

   1. Marietje

    Ik heb al een half jaar last van een zgn psychose wat door mij waarschijnlijk kwam door de mir methode. Maar bij mij is het een vreedzame psychose mär wel met heel veel lawaai. Ik heb langere tijd last van tinnitus in extreme vorm, constant geluidsgolven om me heen en het zien van blauw licht. Maar ik ben er dankbaar voor omdat ik zo mezelf heb leren hebben. Ik heb ook last gehad van stemmen en idd energie die door me heen jaagt. Maar het wordt steeds minder. Zelf geloof ik dat je idd geen hulp hoef te zoeken omdat ik zelf heel veel baat heb gehad bij positieve artikelen, lastig om in een keer neer te zetten

    1. Carolien

     Hoe ben je daar dan uitgekomen? Een vriendin van mij heeft ook zoveel lawaai in haar hoofd na de laatste chakra-reiki behandeling. Ze heeft ook het gevoel dat ze uit haar lichaam treedt. Was je daar niet bang voor? Hoe ga je daar mee om?

 19. Niels de Kruijf

  Hoi Manon,

  wat super goed van je dat je dit durft te delen.

  Ik ben zelf Holistisch Therapeut,Reiki Master en hoog gevoelig paranormaal begaafd.
  Zoals ik aan jou verhaal kan aflezen heb je zelf ook een bepaalde hoog gevoeligheid en dat kan soms erg zwaar zijn in het leven. Als je niet weet waar je gevoeligheid vandaan komt en niemand begrijpt je,dat kan behoorlijk eenzaam voelen.
  (ik spreek uit eigen ervaring) Waarschijnlijk heb je de inwijdingen vrij kort achter elkaar gehad en was het allemaal net even iets te veel voor je geweest. Als je een inwijding krijgt is het belangrijk dat je energie systeem van te voren goed opgeschoond word door een aantal reiki/energetische behandelingen,zowel op fysiek,emotioneel,mentaal,energetisch en spiritueel niveau. Hier door zijn de meeste blokkades vrij gemaakt in je energie systeem. In een inwijding krijg je zeg maar een super behandeling zodat de energie vanaf je kruin chakra in een keer door trekt naar je gehele energie systeem. Op dat moment komen er veel oude blokkades vrij en kan je soms van slag raken als je NIET GOED GEAARD BENT !!! Na een inwijding kan je dus andere een behandeling geven,maar het is vooral belangkrik dat jij jezelf gaat helen. Waarschijnlijk heb je na de inwijding te ver open gestaan qua energie,zowel je chakra,a als aura lagen. Hier door word je erg kwetsbaar voor de enerieen om je heen,maar ook voor entiteiten,worden ook wel energie zuigers of parasieten genoemd,entiteiten die niet voor hun eigen energie kunnen zorgen of mee liften. Je kan ook van alles van andere mensen mee gekregen hebben,bepaalde klachten die een persoon met zich mee draagt die de gemiddelde persoon niet ziet en of voelt.
  Een psycholoog,psychiater of andere hulpverlener kan dit als psychotisch ervaren,wat wij niet zien en of voelen bestaat niet in hun ogen.Dat wil niet zeggen dat het er niet is,er zijn veel meer mensen zoals jij en ik. Wat wel kan gebeuren is dat het allemaal zoveel voor je geworden is dat je het niet allemaal uit elkaar hebt kunnen houden,maar dat is iets om voor jezelf uit te gaan zoeken.

  Zowel van uit mijn persoonlijke en professionele ervaring adviseer ik je om goed te gaan aarden, zodat je weer degelijk in je eigen lichaam komt te zitten. Er zijn voldoende energetisch,holistisch therapeuten en reiki masters die jou daar bij kunnen gaan helpen.Het is niet alleen het aarden,maar ook hoe je met je eigen energie systeem om moet leren gaan,zowel om jezelf goed te beschermen en eventueel hoe je met je hoog gevoeligheid om moet leren gaan. Als je hier meer ervaring in krijgt kan je ook langzaam je medicatie afbouwen en weer lekker in jezelf zijn.

  MVG Niels.

  1. Manon

   Hallo Niels, bedankt voor je uitgebreide reactie ! De inwijdingen (Tera Mai reiki) waren inderdaad vrij vlot op elkaar; er zat 7 maand tussen. Bij de eerste inwijding had ik al de beschikking over mega veel Qi energie maar ik voelde een weerstand bij de tweede inwijding. Mijn master heeft me i.p.v. te beschermen, de tweede inwijding er gewoon doorheen gedrukt. Achteraf gezien is het net alsof ik van een hoge duikplank afgeduwd ben. Helaas begonnen vrij vlot daarna, plotseling de klachten. Hier was niks positiefs aan: enorme duisternis. Het heeft me al met al twee jaar van mijn leven gekost. Ik vind dat er dus ook masters zijn die ten koste wat het kost, perse mensen willen inwijden met alle gevolgen van dien. Totaal geen les gehad in bescherming etc. Niet zuiver dus. Ik probeer er nu minder mee bezig te zijn en me te concentreren op andere dingen. Het klopt dat ik niet goed geaard was/ben. Maar ik heb heel veel met reiki energie gewerkt en veel aan mezelf gegeven. Ik had het gewoon bij graad 1 moeten laten. Nogmaals dank voor je reactie ! Groetjes Manon

   1. Lies

    Hoi allemaal. Echt herkenbaar allemaal. Ik heb tijdens opleiding een reiki initiatie gehad en het ging een week later helemaal mis!!!! Ik was acuut in de donkere nacht van de ziel. Wtf…..!het was extreem donker en voelde alsof ik dood ging. Anderhalf jaar geknokt om eruit te komen met 20 therapeuten verder. Nu is het helaas weer mis…. Voel me zwaar uit balans en niemand snapt er wat van. Liefs

 20. Mae

  Hoi Manon,

  Ik herken de energetische aanvallen Die je beschrijft. Ik heb er geregeld last van, ze komen plotseling, nemen in intensiteit toe en verdwijnen dan weer na verloop van tijd. Heel beangstigend en vermoeiend. Fijn om te weten dat ik niet de enige ben. Ik zou graag met je hierover van gedachten wisselen, maar liever (nog) niet openbaar.

  Groetjes,
  Mae

  1. Manon

   Hoi Mae, wat fijn dat je jezelf erin herkent en dus niet de enige bent 😉 ik sta zeker open om hierover met je door te praten.

   1. Mae

    Dank je! Ik zal kijken of dat lukt want ik heb geen Facebook meer ?

 21. May-May Meijer

  Ha Manon,

  Wat ontzettend dapper dat je je ervaringen deelt!

  Ja, ik ben met je eens dat het mooi is als er vanuit de psychiatrie open gestaan wordt voor dit soort ervaringen. Het is een vreemde ervaring om ”energieën” in je lijf te voelen rond razen. Ik vraag me af hoe die energieën te duiden zijn. Volgens mij is het voor iedereen weer anders. Een mede-patiënte van me riep: “We zijn in de middeleeuwen, brand, brand!”. Alsof ze in de middeleeuwen was. Zelf had ik het gevoel dat onder andere Ramona van Mars in mijn lichaam zat, maar ook Christus die me tegen haar energie wilde beschermen. Het voelde inderdaad aan alsof ik stromen door mijn lichaam voelde trekken.

  Wat mij betreft hoeven psychiaters het niet te geloven of te kunnen duiden, maar het is in ieder geval fijn als ze je niet alleen maar ongelovig aankijken. Want het voelt als een enorme beangstigende ervaring en het is naar als je die ook nog eens niet kan delen.

  Ik denk dat openheid op een forum als PsychoseNet een begin is van het bespreekbaar maken van dit onderwerp. Daarom heel dapper en goed van je dat je het deelt. En heel veel liefs en sterkte gewenst!

  May-May

  1. Manon

   Dankjewel lieverd. En bedankt voor je support!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *