Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Energetische aanval of psychose? – Ervaringsverhaal

Energetische aanval

Energetische aanval of psychose? Na twee Reiki inwijdingen ging het bij Manon helemaal mis. Zelf ervaart ze haar klachten als energetische aanvallen, de GGZ bestempelde het echter als psychotisch. In deze blog beschrijft ze haar sensaties en ervaringen met entiteiten, in de hoop dit meer bespreekbaar te maken.

Bij mij is het in oktober 2017, na een tweetal Reiki inwijdingen, helemaal mis gegaan. Hier heb ik erg veel spijt van. Op een avond in bed, kwam plotsklaps ‘iets’ mijn lichaam binnen na een gezellig diner in een restaurant. Het voelde zo niet van mij. Het joeg met een hoge kracht door mijn lichaam heen en het schoot alle kanten uit. Het was verschrikkelijk beangstigend, ik moest direct overgeven en had het erg koud.

Dit heeft uiteindelijk maar liefst drie maanden geduurd! Direct wist ik: dit is niet van mij. Ik kreeg last van een opgejaagd gevoel,  adrenalinestoten, lichtflitsen met mijn ogen dicht, schaduwen in mijn ooghoeken en compleet gespannen ledematen, desoriëntatie, black-outs. Alsof mijn ledematen compleet verkrampt waren. Ijskoude handen.

Energetische aanval

Het was alsof of iemand de kraan vol open had gezet en ik hele rare ‘stromen’ door mijn lijf heen voelde trekkenHet kwam ergens vanuit mijn kruin binnen. Ik heb direct hulpverlening vanuit het alternatieve circuit ingezet. Sjamanen, healers, een Priester van het Aardsbisdom in Utrecht zelfs… Er zijn ‘uitdrijvingen’ op me uitgevoerd waarbij ik begon te schudden, te trillen en als de hulpverlener weg was, kwam het daarna keihard terug. Al die tijd bleef ik gewoon bij bewustzijn.

Na een week ben ik uiteindelijk bij de crisisdienst van de GGZ terechtgekomen

Psychotisch‘ was meteen de stempel. Ik kreeg Haldol en ik werd hier inderdaad wat rustiger van. Het voelde alsof er een filter over mijn hypergevoelige brein werd geplakt. Het maakte me iets minder bewust…

Elke keer als ik een healer/sjamaan inschakelde, werd het direct erger; de energieën raasden door mijn lijf en bovenop/rondom mijn hoofd. Ik kreeg heftige stemmingswisselingen en suïcidale gedachten. Dit resulteerde in een opname, recent geleden. Stempel: mogelijk bipolaire stoornis type 2.

Ik werd niet gehoord, nu nog steeds niet. De DSM is leidend en er is weinig ruimte voor nuancering

Ik heb meerdere malen aangegeven dat het nu echt tijd wordt dat de hedendaagse wetenschap een brug gaat slaan naar de spirituele setting. Mensen die in een spirituele crisis verkeren, waar bijvoorbeeld Kundalini energie is vrijgekomen of zoals ik, last hebben van entiteiten, wordt naar mijn inziens te snel een stempel opgeplakt. Ja, de medicatie helpt inderdaad, maar daarmee is de oorzaak niet opgelost.

Heb je een vraag over spiritualiteit?

Onze PsychoseNet experts beantwoorden jouw vraag in ons online Spreekuur. Gratis en anoniem.

Medicatie onderdrukt de klachten. Het is voor mij de enige manier om het uit te houden

De klachten die ik ervaar, zijn energetische aanvallen. Het zijn geen geesten van overleden personen, maar ze komen uit een andere dimensie die niet aards is. Mensen die op het punt staan om te ontwaken, verhoogd bewustzijn ontwikkelen of op een hoger trillingsniveau leven (dit zijn mensen die een goed mens willen zijn en iets goeds voor de wereld willen doen of een bepaalde inwijding hebben ondergaan) lopen het risico om ‘uitgeschakeld’ te worden door deze aanvallen.

Ik zou graag een strategie willen ontwikkelen waarbij ik mijn steentje kan bijdragen om de huidige psychiatrie een bredere visie op onze problematiek te laten geven. Ik ben er zelf dus open over in mijn omgeving. Mensen die stemmen horen, zouden mijns inziens alvorens een psychiatrisch traject in te gaan, eerst hun energiesysteem en aura moeten laten uitlezen door een natuurgeneeskundige therapeut, zodat er bekeken kan worden of er ‘iets’ zit wat er niet hoort.

Ik had tot 2017 totaal geen medische achtergrond

Ik was een kerngezonde, normale jonge meid die midden in het leven stond. En ik ben benieuwd of er meer mensen zijn met dezelfde klachten (stromen door je lijf, et cetera). Want ik denk dat het tijd wordt om hier meer over naar buiten te brengen. Echter ben ik gestopt met het hulp zoeken in de alternatieve hoek. Elke behandeling maakte het erger en het kostte handen vol geld.

Wel werd ik me bij elke behandeling pijnlijk bewust dat het, inderdaad, niet van mij is… maar het dus echt vervelende energieën zijn die gekmakend zijn. Ik voelde me erg eenzaam hierin en had het gevoel dat ik onder een vacuüm afgesloten was van de rest van de wereld.

Niemand anders had dit en niemand anders snapte dit…

Jim van Os is tot nu toe de enige die ik genuanceerd heb zien antwoorden op dit verhaal (transformatieproces, beproeving, et cetera). Bij mijn psychiatrische instelling wordt het hele verhaal afgedaan als ‘bijzondere ervaring en tactiele hallucinaties’ en daarmee basta. In het verre buitenland zijn ze hier veel verder mee; ze staan ook dichter bij de spiritualiteit.

May-May Meijer heeft soortgelijke interessante blogs geschreven. Op aanraden van haar advies, kom ik met mijn verhaal naar buiten in de hoop lotgenoten te treffen en dit onderwerp open te gooien.


Manon is een 36 jarige vrouw met een dochter van 10 en een hond. In het dagelijkse leven is zij zelfstandig ondernemer van een re-integratiebureau en geeft ze les in de paardensport.

Lees ook:

Ken je de PsychoseNet Shop al?

Goede boeken over de Nieuwe GGZ, over Psychosegevoeligheid, Trauma en nog veel meer!

Reacties

53 reacties op “Energetische aanval of psychose? – Ervaringsverhaal”

 1. Mona

  Lees de boeken Helder weten en Geesten of wanen van Gijsbert van der Zeeuw.

  Heel herkenbaar ook de vele reacties. In het Engels noemen ze het ook wel familiar spirits, ook demons er zijn categorieën.
  Soms is er een levend mens die je zo haat, en dit stuurt( familiar spirits).

  Zet gebeden aan, spiritual warfare prayers etc.

  Zeker bestaat dit, de Bijbel waarschuwt voor paranormale activiteiten.
  Maar Jezus Christus is de bescherming.

 2. Smile

  Aan alle lezers van dit verhaal, gedeeld door Manon : Ik adviseer jullie als lezeres van haar verhaal om geen contact te zoeken met Jaco Elken, hij heeft gereageerd op het verhaal van Manon en geeft aan dat Manon last zou hebben van auralifters, ook geeft hij aan dagelijks mensen te helpen met dit probleem.

  Ik heb Jaco Elken benaderd met de vraag of hij mij kan helpen, helemaal daar ik chronisch ziek ben (ME) en daarnaast ook last heb van energetische aanvallen. Jaco Elken adviseerde mij aanvankelijk een cd te bestellen. Toen ik hem antwoordde dat ik deze niet kan bekostigen, en of hij wellicht ander advies had, adviseerde hij mij kort en bondig “om peper in mijn reet te stoppen”.
  Een waarschuwing dus voor alle andere lezers/ lezeressen die net als ik Jaco van Elken benaderen om te kijken wat hij zou kunnen betekeken in de vorm van een oplossing, zoals hij dat suggereert.

 3. Smile

  Hallo Manon, goed en moedig dat je je verhaal hebt gedaan. Ik ben blij dat ik het tegenkom. Bij mij tot nog toe geen uittredingen, maar wel energetische aanvallen, wat begonnen is op de snelweg nu 11 jaar geleden. Op het moment dat ik besloot om zoveel mogelijk te gaan herstellen van de chronische ziekte ME, door te starten EMDR therapie om zo te herstellen van traumaitsche ervaringen in het verleden, voelde ik een nare energie mijn lichaam binnen komen die me vertelde dat ik niet mocht genieten, ‘want anders;..
  Ik verkeerde als vrouw met hoogsensitieve eigenschap in eerste instantie in de veronderstelling dat het een passerende/dolende overledene was, waar ik al bekend mee ben sinds mijn kindertijd, trok mij er niets van aan, en reed de snelweg op richting huis.

  Halverwege de rit voelde ik tot mijn verbazing een nare energie bij mijn linkerarm die mijn linkerarm letterlijk overnam en een ruk gaf aan mijn stuur richting de vangrail. Voordat ik met mijn hart ergens in mijn keel besefte wat er gebeurde en tegelijkertijd de vangrail dichtbij zag komen, voelde ik een prettige en rustgevende energie bij mijn rechterarm die het stuur weer tijdig terug draaide. Ik heb verbijsterd en lamggeslagen voor me uit gekeken in de auto en was blij dat mijn afslag naderde.

  Dit is nu reeds 11 jaar geleden. Na deze ervaring ben ik naar een Medium gegaan welke als goed, nuchter en betrouwbaar bekend stond bij een familielid.
  Dit Medium informeerde mij dat dit energetische aanvallen waren en dat ook hij zo nu en dan nog met deze aanvallen te maken had. Zijn tip om een grote hoeveelheid licht te verzamelen in de vorm van een bal vanuit het licht (Engelen, aartsengelen) en deze naar de energetische aanvallers toe te gooien, zodat ze weer even een poosje verdwijnen daar ze volgens zijn uitleg niet tegen licht kunnen, werkte bij mij helaas niet.

  Ik heb sindsdien al veel andere energetische therapeuten mee laten kijken om te toetsen of er nog andere bruikbare adviezen bij waren, maar helaas was er naast het eerste hier boven beschreven Medium wat ik bezocht, slechts een nuchtere, kundige en professionele energetisch therapeut met de juiste kennis, en een goede uitleg, en een bruikbare tip om aan de slag te gaan met mijn traumatische ervaringen uit het verleden en mijn eigenwaarde/zelfbeeld.

  Die goede uitleg betrof, zoals ik hier en daar ook terug vind in alle andere reacties, dat deze energetische aanvallen te maken hebben met een opening /haakje/aansluiting bij mijzelf, als gevolg van hoogsensitiviteit en traumatische ervaringen in de kindertijd en jeugd heldervoelendheid, uit zichzelf geopend derde oog op jonge leeftijd.

  Die opening zou maken dat de energetische aanvallen nog plaats vinden.
  Met een flinke dosis scepsis heb ik deze informatie in die periode laten bezinken.

  Nu ik wat verder ben (44 jaar) en onderzoek heb gedaan naar dat haakje en de traumatische ervaringen/ mijn eigenwaarde, merk ik dat die opening/dat haakje er inderdaad is, als gevolg van op onbewust niveau aanwezige onwil/angst om hier te zijn vanwege alle traumatische ervaringen in de kindertijd.

  Gezien de impact van deze traumatische ervaringen zal het nog even duren voordat ik het haakje/de opening heb weggenomen.

  Ondertussen heb ik van andere sensitieve mensen aangeleerd gekregen om een specifieke aartsengel aan te roepen om de energieen weg te nemen (op te halen). Dat heb ik uitgeprobeerd, en werkt regelmatig. Soms echter ook weer niet en dan zit er niets anders op dan het uit te zitten en op bed te gaan liggen. Na wat rust en daarna afleiding, ebt het weg.

  Daarnaast concentreer ik me net als jij op totaal andere zaken, en heb de alternatieve geneeswijze gelaten voor wat het is :-).

  Sterkte Manon!., en alle andere mensen die er last van hebben 🙂

 4. Schjmulderrr

  Zoek Emanuel Swedenborg op, dit was een wetenschapper uit de 17e eeuw die een spirituele ervaring kreeg en sindsdien door de sluier kon kijken. En hij heeft alles gedocumenteerd. Zijn manier van schrijven is vanuit het Christelijke oogpunt en enigzins lastig te begrijpen maar…als je op youtube het kanaal Of The Left Eye opzoekt of website dan wordt alles haarfijn uitgelegd. Zoek op evil entities binnen dat kanaal en je gaat echt veel leren over dit soort entiteiten. Leer er zoveel mogelijk over zodat je het ook op een intellectueel niveau kan bestrijden, niet alleen energetisch.
  Succes.

 5. Tot slot wil ik nog iets belangrijks melden. Zelfs energie gestuurd met positieve bedoelingen om te helpen kan een vervelende keerzijde hebben. Destijds toen Johannes van der Kruit energie verstuurde om mij van Kofi af te helpen merkte ik dit direct. Johannes werkte s’nachts op mij in en hierdoor kon ik dus niet lekker slapen. De energie van Johannes was zo hoog en licht dat ik dus begon te stuiteren en de dag erna urenlang aan het wandelen was en nog steeds heel erg veel energie had. Ik heb op een gegeven moment aan moeten geven niet klakkeloos energie te willen ontvangen, hoe goed bedoeld dan ook. Want rond een uur of 22:00 wil ik naar bed en niet stuiteren tot in de ochtend. En jezelf lui, loom of teruggetrokken voelen in een donkere ruimte kan oh zo fijn zijn. It’s a whole vibe, low vibe, dark vibe, good vibe. En op zo’n moment zit ik echt niet op hoge energie te wachten waardoor ik skyhigh ben en een berg kan beklimmen. Dus hiermee gezegd dient elk vorm van energie, laag of hoog een specifiek doel. Er bestaat hier geen goed of kwaad in. En is het ook gewoon belangrijk om lekker rustig te zijn zonder dat je tegen wil en dank energie toegestuurd krijgt wat op actie en beweging aanstuurt.

 6. Ik weet dat overgenomen door entiteiten waar is. In 2020 keerde ik online een Afrikaanse priester kennen genaamd Nana Kofi Odzefo the King of crows. Tegenwoordig na ondergedoken te zijn geweest van social media heeft hij zijn naam aangepast naar Nana Obegyina Odzefo. Deze priester komt uit Ghana. Ik was erg enthousiast en wilde persé de online cursus African Spirituality doen. Ik had er zoveel zin in en stond echt te popelen. Vanaf de dag of de dag daarvoor dat de online cursus starte wist ik dat er energetisch op mij op afstand werd ingewerkt want ik kreeg hele intense rare dromen. Kofi deed ook droomvertalingen maar als ik hem ermee confronteerde ontkende hij het of raakte gepikeerd. Of een vaag antwoord ” You came here to experience something ” Andere cursisten die nooit droomden kregen ineens heldere dromen. Een andere vrouw die hulp zocht voor een familie vloek kwam ook van een koude kermis thuis. Nana Kofi probeerde de vrouw energetisch te binden en ook zij ervaarde manipulatie dmv dromen en energie verlies/ hoge bloeddruk en zo. Enfin ik probeerde toch nog iets ervan te maken met Kofi en ook een eventuele samenwerking maar ik kreeg steeds meer last van heftige dromen en ook tijdens het slapen energetisch aangevallen worden. Later heeft hij min of meer toegegeven inderdaad omdat ik zijn cursist ben dat zijn spirit in mijn huis rondwandelde Ik verbrak het contact en sindsdien werd mijn leven zuur gemaakt. Ik had continue last van energetische aanvallen en met name s’nachts tijdens het slapen. Maar ook overdags kon ik voelen hoe iets mijn hoofd overnam maar ik bleef terug vechten om van zijn invloed af te komen. Het werd zo erg dat ik op een gegeven moment niet goed was opgestaan. Heel veel stress en spanning in de zonnevlecht. Eten lukte ook niet meer. Ik was bang dat ik moest overgeven. En om de haverklap voelde ik het naar mijn hoofd stijgen. Ik kreeg het ijskoud. Kon niet eens meer op mijn benen staan. Het was op een dag zo erg dat ik de energie voelde komen, stijgen. Ijskoud aanvoelen onder de dekens nog wel naar het gevoel hebben dat je koorts hebt. Het naar je hoofd stijgen en overgenomen worden. Ik wist wat er gebeurde en bleef gefocust. Na de energetische aanval voelde mijn rechterarm aan alsof het dood was en het bloed weer gaat stromen. Irritante prikkels. En ook heb ik in die periode last gehad van een irritante druk en gekietel op mijn kruinchakra met als gevolg nek, schouder en rugklachten. Uiteindelijk heb ik gelukkig hulp gekregen van een medium Johannes die de hele nacht op mij in heeft gewerkt om alle rotzooi van Kofi weg te halen. Johannes heeft mij flink bijgestaan in deze moeilijke periode, veel energie gestuurd en afgeschermd en dat was nodig want toen ik dit verhaal naar buiten had gebracht op social media was Kofi woedend en zijn aanhang in Ghana ook. En zij besloten om mij op afstand met energie te grazen te nemen maar omdat ik goed afgeschermd was voelde ik me super high, wakker en energiek terwijl er met negatieve energie op mij werd ingewerkt. Hierna was het herstellen. Ik was volledig uitgeput. Het voelde alsof mijn aura gescheurd was. Klopt ook dat ondanks Johannes energie verstuurde en de energie zijn uitwerking had dat het weer terugkeerde. Veel shadowwerk gedaan in deze periode en hierdoor keerde het gelukkig niet meer terug. En dan heb ik het gedeelte van sexueel misbruik door entiteiten niet eens beschreven. Kortom om een lang verhaal kort te maken. Wees aub voorzichtig in het aannemen van energie en met welke spirituele goerroe je in zee gaat. Want ook die hebben een hoop opschoning te doen om met zichzelf in het reine te komen en denken dat ze god de almachtige zijn met hun superpowers van the universe of the shrine. Wat mij ook opvalt in mijn African Spirituality loopbaan is toch het aandringen op inwijdingen. Naar Afrika komen om ingewijd te worden. Inwijding is een roeping, niet iets dat je zomaar even doet omdat je energie kunt kopen. Blijf ver uit de buurt van arrogante gurus die het allemaal beter weten, waarvan je het gevoel hebt dat je iets niet durft te vragen omdat je niemand tegen het hoofd wil stoten. Dit is mijn ervaring en Nana Kofi Odzefo word zelfs geprezen in de akan agenda destijds verkrijgbaar bij de Bruna door één van zijn cursisten en aanhanger. En voor een ieder die dit leest. Wees eerlijk als je gemanipuleerd word door een spirituele guru. Laat je niet bang maken door intimidatie en het versturen van energie. Door je mond open te trekken ontneem je hun zogenaamde powers waar ze zo graag mee te koop lopen.

  Gr Ebeline

  1. Melissa Wassing

   Zou je me kunnen helpen in de goede richting voor een goede spirituele goeroe en/of sjamaan? In Nederland. Ik zoek verrijking..

 7. Help! Ik ben 2 weken geleden overgenomen door een entiteit. Hierbij heb ik mijn lieve broer gewurgd en ben ik door een ruit gesprongen. Ik was erg bewust van de aanval en was ontzettend bang. Nadat mijn broer de politie had gebeld, kwam ook de ambulance. Toen de hulpdiensten aankwamen kreeg ik nog een aanval. Ik zei tegen de hulpdiensten dat ze weg moesten gaan en op moesten passen. Ik voelde namelijk aan mijn lichaam dat ik weer werd overgenomen. Ik begon in een soort oertaal te schreeuwen. Het ambulance personeel was te bang om mij te helpen. Na 2 weken ben ik nog erg bang en slaap ik slecht, ik word vaak wakker tussen 3 en 4. En ben over de gehele dag erg vermoeid. Nu heb hulp ingeschakeld bij de huisarts en die verwijzen me door naar de GGZ. Zelf had ik aangekaart dat ik graag een EMDR therapie wil aangaan. Puur omdat ik hier een erge trauma aan heb overgehouden. Ik ben namelijk bang dat dit nog een keer gebeurd en dat ik mezelf of andere iets ergers aan doe, met als grootste angst de dood.

  Het vervelende vind ik dat dit niet wordt erkend. Je bent vaak gek en krijgt een persoonlijkheidsstoornis als stempel. Ik ben niet gek, ik ben niet depressief. Wat ik wel ben? Moe en bang dat het nog een keer voor gaat komen.

  1. Judith

   Touch of matrix kan hier goed in helpen. Gr. Judith

 8. Wat een bijzonder blog dit. Heel knap hoe je dit omschrijft. Ik ben bezig met een documentaire omtrent de energetische ggz en dit zou ontzettend goed hierin passen. Ik wens je liefde en kracht! En gek genoeg zegt mijn spiri wiri intuïtie dat zwemmen in natuurwater wellicht wat soelaas biedt. Altijd welkom om eens onder begeleiding te proberen bij mij mocht je dit nog niet doen. Hartelijke groet.

 9. Goesaert Sabine

  Ik ben bezeten

  Heb geen energetische afscherming meer

  1. Natascha

   Hoe gaat het nu met jou?

 10. Astraleaanvallers

  Goedenavond allen, ik ben de afgelopen 2 jaar geestelijk aangevallen door “entiteiten”, maar doordat ik in 2018 een awakening ervaarde is mijn telepatie ontikkeld en kan ik de stemmen duidelijk horen en de “mensen” scherper zien. Het zijn emotionele aanvalsgroepen in het aatrale. Ja, mensen zoals jij en ik die uit het lichaam treden om ons uit te dagen en te kijken hoe we in onze krachten staan. Ze doen dit 24/7 ook wanneer je slaapt. En matten je lichaam af,
  Zuigen je ook leeg. Dit zijn mentale aanvallen die alles behalve positief zijn. Er is mij van alles geleerd hierover,
  Maar deze groepen opereren met als kiespijn. Ik heb overal hulp gezocht,
  Maaf deze mensen werken ook niet exht met lichtenergy dus als
  Je hoog gevoelig bent zul je zelfs duistere machten kunnen voelen. Ik ben ook momenten soms gek geworden omdat ik exht ging praten met “mensen” in het astrale. Alleen zij opereren exht in opdracht en hebben het volgens
  Mij niet direct voor het zeggen. Bidden tot God en voor bescherming. Niet opgeven em alles
  Doen om van ze af te komen. Ik heb door moedigheid wel wat groei ontwikkeld
  Maar de fysieke pijnen en traumas zijn exht bizar. Ik voel namelijk alles!! Zij zoeken slachtoffers en inderdaad normale
  Onschuldige mensen. Mn derde
  Oog is scherp en energy groeit,
  Maar dit is het NIET waard! Ik ga hier werk van maken en iets betekenen voor de mensen die dit zo ervaren. Ik ben blij,
  Maar ook in schok dat meerder dit ervaren!!

 11. Angelina

  Zo mooi dat deze ervaringen steeds meer worden gedeeld! Ik heb iets soortgelijks meegemaakt, inmiddels ben ik 2 jaar antipsychotica vrij en altijd heel spiritueel gebleven. Nu ben ik mijzelf op de goede manier aan het ontwikkelen.
  Ik zou heel graag in contact komen met lotgenoten.

  Groetjes in liefde en licht,
  Angelina

  1. Melissa Wassing

   Hallo Angelina,

   Ik zou graag willen horen wat jouw soortgelijke ervaring is. Zelf ben ik ook geïnteresseerd in het in contact komen met mensen die op deze weg bezig zijn.
   Random op dit platform terecht gekomen, dus weet niet of je hier een melding van krijgt. Maar wie weet roept het iets in je op 😉

 12. Caspar+Zwart

  Hi Manon,
  Waar je mee te maken hebt is een gerichte aanval vanuit spirituele bouwwerken die door diverse religieuse instanties zijn ingericht om te voorkomen dat door lichtwerkers de hemelpoorten worden opengebroken. Dit is een noodzakelijke verdediging van het geestesdomein omdat anders onze collectieve realiteit zodanig wordt verstoort dat iedereen psychotisch raakt. Omdat spirituele mensen over het algemeen heel alfa zijn (wat opzettelijk zo in de samenleving is ingericht) beschikken ze niet over stabiliserende capaciteit die nodig is om de influx van energetische informatie effectief om te zetten naar inzichten en spirituele gaven. Stabiliserende vaardigheden worden vooral opgedaan door beta inhoud zoals wiskunde, natuurkunde en scheikunde tot je te nemen (getallen, ruimtelijke figuren, symmetrische vormen, natuurkundige principes). Wanneer je zonder deze stabiliserende patronen het hogere bewustzijn binnen laat komen ben je als het ware een ongeleide projectiel. Verder zijn je intenties daarbij van groot belang. Onzuivere motieven om tot het hogere toe te treden worden niet getolereerd. Bedenk bij jezelf wat de reden is geweest voor je wens om Kundalini energie op te wekken. Is dat voor egoïstische doeleinden omdat je in je leven niet genoeg kritisch naar jezelf was geweest om beter voor jezelf en anderen te zorgen? Of heb je uitsluitend gehandeld in het belang van de samenleving?
  Om deze vrijgekomen energie te stabiliseren kun je het beste deze energie zoveel mogelijk omzetten in materie. Dat wil zeggen, in kunst met schilderen, klei of andere handvaardigheden. Verder is het zaak om deze energie via lichaamsbeweging af te laten vloeien, bij voorbeeld dans, sporten en yoga. Realiseer je je dat wanneer je je niet uitdrukt in fysieke beweging en stoffelijke zaken, deze energie opgesloten raakt in je lichaamsbewustzijn en je opening naar de hogere dimensies niet kunt sluiten. Dat wil zeggen dat dus energetische entiteiten direct kunnen toetreden in je bewustzijn. Leer een vechtsport binnen de eerste drie vormen (Aikido=rond, Tai Chi=lemniscaat, Aikido=driehoek) om met deze energieen om te gaan. Zodra je je lichaam traint in een van deze sporten kan je geest op een meegaande manier de energie hanteren en jezelf daarbij energetisch beschermen.
  Zodra je meer grip krijgt op je energie en meer in staat bent om je energie te aarden kun je langzaamaan proberen de medicatie omlaag te brengen. Echter door de medicatie is het moeilijker om je eigen vermogen tot het hanteren van je energie te ontwikkelen. Dat komt voornamelijk doordat de medicatie het vermogen tot zelfregulering tijdelijk tot permanent reguleert/beinvloedt/beschadigd omdat het de opname en afscheiding van verschillende typen neuronen tussen celmembranen in de zenuwcellen probeert te forceren naar te hanteren niveaus.

  1. Celal

   Hi casper

   Weet jij nog een methode om de aanvallen te stoppen.
   Ik ga richting euthanasie als het zo doorgaat. Ik krijg gerichte aanvallen, alles iedereen word hierbij gebruikt.

   1. Astraleaanvallers

    Deze groepen leven op levenskrachten van andwren. Het enugw wat ze haten js positievteit. Je zult de strijd volledig moeten aangaan om voorgoed van ze af te komen. Energie verhogen, dus hoge frequentie. Begrijpen dat dit mensen zijn in het astrale, dus niet angstig zijn. Het zijn exchter niet echt geestelijke hoge mensen. Just normal people. Zij spelen onuitlegbare aanval spelletjes waar ze geloven in het testen om zwakke plekken te vinden. Gaten en pijnen, die ze tegen je gebruiken. Als je jou best blijft doen om alles eraan te doen om van ze af te komen zullen ze voorgoed moeten vertrekken. Ik heb hier echt verdriet uit want het is iets wat ze 24/7 doen. Ook wanneer je slaapt. En de leidinggevende werken nog eens met entiteiten uit het duisternis. Ik voel en hoor alles, maar het is gewoon hun werk hoor. Dus zo serieus moest ik het niet nemen. Yeah right! Het duurt hier bijna 2 jaar en ze doen van alles om mn groei ook nog eens tegen te werken. Zij moeten mensen zoveel als kan neerhalen of dwars zitten. Jij moet dan in je kracht staan tijdens aanvallen en irritaties en dan groei je. Helemaal niks leuks om te ervaren als je geen idee hebt waar het voor is. Je mag niet schrikken nog boos worden en moet je eigenlijk niks aan trekken van wat ze doen want dan sta je niet in je kracht. Hele
    Smerige praktijken waar jongeren in worden gebruikt om vuil werk te doen. Het is triest dat er organisaties zijn die hierin geld steken.
    Hou je bezig met God, bidden, zingen, natuur, je hobbies! Het zal voor jou wellicht moeilijker zijn,
    Omdat je ze niet zo scherp kunt horen.

  2. Saskia

   Een korte tip hier ook voor manon,lees het boek van Peter kapschuur,de kundalini kwestie en omgaan met energie.hij geeft ook ademtherapie voor pshygose

  3. Hoi Caspar,

   Ben jij Caspar destijds van het Malieveld?
   Ook ik word energetisch aangevallen, al iets meer dan een half jaar nu.
   Ik ben een vrij nuchter persoon, ook als yoga en meditatiedocent.
   Ik voel mij wel heel erg in verbinding met de natuur.
   Als ik bijvoorbeeld zwem in zee (wat ik normaal gesproken het hele jaar door doe) dan zeg ik weleens hardop dat ik me in verbinding met God voel.
   Niet met de God uit de bijbel zoals het ons door de maatschappij gebracht wordt maar daarmee bedoel ik dat wat ik voel, het Goddelijke ,de Bron en is heel persoonlijk.
   Ik ben spiritueel en ik voel mij verbonden met Al en al wat ademt en leeft.
   Het liefst wil ik overal vrede op aarde, licht en liefde.
   En wil ik vanuit creativiteit leven en niet zoals het ons opgedrongen wordt.
   Ik noem mijzelf geen lichtwerker want dat vind ik zo een spirituele arrogantie en narcistisch.
   Een ander mag mij zo wel noemen als die dat wilt.
   Is dat het dan?
   Dat het duister niet tegen licht kan?
   Ik word al een iets meer dan een half jaar geïsoleerd doordat zij mijn spullen zodanig verplaatsen, keer op keer, dat ik de deur niet uit kan.
   Op die momenten: sleutels weg, ID weg, cash geld weg, bedrijf kwijt, geen vrienden meer zien, in de winter winterjas weg, kruizen op de voordeur aan de binnenkant en ga zo maar door. Het lijkt wel een gevecht tegen het onzichtbare en leg dat mensen maar eens uit.
   Ze zijn 24/7 bezig en ik ben niet gek maar word er wel knettergek van!
   Ik ben denk ik zo alfa en zeker geen běta.
   Hoe ga ik dit oplossen?!
   Het is zoveel wat je opnoemt wat je daartegen zou kunnen doen, maar alle energie is uit me getrokken.

   Groetjes, Ineke.

   1. Kan mijn reactie alsjeblieft weer verwijderd worden?
    Ik heb een vergissing gemaakt w.b t. de site

    Bedankt alvast.

    1. Melissa Wassing

     Hallo Ineke,

     Ik hoop dat het goed met je gaat, en dat je mijn bericht binnen krijgt. Jij verwoord precies wat ik ervaar en meer. fijn om te ervaren dat ik niet de enige ben die dit in zich draagt ❤️
     Groetjes,
     Melissa

 13. maxime

  Hoi

  Mijn ervaringen wil ik buiten beschouwing laten maar het is goed om te weten dat er juist WEL steeds meer aandacht is voor het spirutele aspect van een psychoze of manie. Bijvoorbeeld Eva Ouwehand is hierop gepromoveerd en bezig met een groot project. https://www.rug.nl/ggw/news/archive/2020/promotie-eva-ouwehand-mania-and-meaning

  De moeite om in de gaten te houden

 14. Elina

  Hi Manon,

  Het lijkt net alsof ik mijn eigen verhaal hoor! Ben ook opgenomen geweest en bestempeld met psychose maar ik weet wel beter!
  Kunnen we contacten?

 15. Sandra

  Ik ben al een aantal jaren bezig om mij spiritueel te ontwikkelen en ben daar ver mee gekomen, totdat ik in 2019 een psychose kreeg. Ik liep op straat en werd naar mijn idee ook gestuurd door iemand. Thuis voelde ik me ook niet veilig en liep aldoor weg. Daardoor heb ik 4 weken in een kliniek gezeten. Waarschijnlijk is een kruid ‘ Haritaki’ daar de oorzaak van geweest. Hierdoor is mijn derde oog heel erg geopend en zaten er veel donkere energieën bij me. Met de GGZ kwam ik niet verder dus ben naar een alternatieve healer gegaan. Hierdoor ben ik een stuk opgeknapt maar de oude ben ik nooit meer geworden. Ik slik nog haldol op lage dosis. Ik was al eerder eens gestopt met haldol, maar kreeg toen een terugval. Nu slik ik saffraan tegen de depressie die ik na de psychose heb gekregen. Ik hoop ooit weer de oude te worden.

 16. Esther

  Het is fijn om lezen dat je dit onderwerp open te willen breken, want het is een serieus onderwerp.

  Er is denk ik al veel geschreven over. Wat energie is en en of we er ons of niet mee bezig moeten houden.
  Het kunnen angtstaanjaagende krachten zijn, en daarbovenop komt nog de angst niet precies weten hoe het zit.

  Mijn hele leven lang heb ik ook een soort beschermer in mij gevoeld, Christus. Niet die van de kerk, maar ook niet de esoterische Christus. Gewoon een grote broer met meer overzicht en een beschermingskracht.

  Sinds een aantal decennia geeft Christus ook heel precieze en samenhangende inzichten door, over de Rijken van energie, de samenhang van astrale wezen, hoe dit verband houdt met ziel en lichaam. En het Rijk van de Geest, waar dit alles gere-integreerd is, ons eeuwig thuis. Heel logisch en zonder grote opsmuk, want er bestaat veel verwarring daar omtrent.

  In dit opzicht is “Astral Horror” een goed boek, vanuit het Duits vertaal in het Engels.
  https://gabriele-publishing-house.com/product/astral-horror/

  Er is zelfs een kliniek in Duitsland die er zich in specialiseert heeft.

 17. Carolien

  Ik ben erg blij dat ik deze site en jullie reacties en verhalen hier gevonden heb. Een vriendin van mij heeft volgens mij nu een Kundalini crisis. Met veel lawaai in haar hoofd, net als tinnitus, angsten en ze treedt nu ook uit. Soms kan ze geen goede zinnen meer maken en nu leek het onlangs alsof ze Russisch sprak. Wat kan dat zijn volgens jullie en nog belangrijker? Hoe kan ze hier uit komen? Wat te doen?

 18. Tier

  je hebt een hoop reacties gekregen op je blog, met name van alternatieve genezers die je allemaal op hun eigen manier hun visie willen meegeven.

  Ik vind het stom dat het mogelijk is dat je op deze site zoveel reacties kan krijgen van alternatieve genezers.

  Je wil tot jezelf komen.

  Al dat getouwtrek van de alternatieve geneeswijzers helpt daar absoluut niet bij.

 19. Peter

  Ik heb ook zo’n ervaring gehad, daarna opgenomen maar ik denk niet dat medicijnen de oplossing zijn. Groet,

 20. Klaas

  Wat goed dat je dit verhaal deelt! Ik ben het roerend met je eens: het wordt tijd dat de psychiatrie meer kennis en kunde werft op dit gebied.

  Wat je beschrijft lijkt mij een voorbeeld van ontregelde kundalini-energie – ik heb daar zelf de nodige ervaring mee, en herken veel van wat je zegt. Bij mij gebeurde het na een lange tijd van veel drinken, verkeerd mediteren, en geforceerd aansturen op ‘catharsis’. Dat is me duur komen te staan, maar gelukkig wist ik al vrij snel van de term ‘kundalini’ en heb ik juist wél de goede hulp kunnen vinden – in het alternatieve circuit, weliswaar, maar daar zijn gelukkig ook mensen die wel goed weten waar ze het over hebben.

  Iemand die jou – net als ik – absoluut zou kunnen helpen is de psycholoog en ademtherapeut Peter Kampschuur. Hij schreef het boek ‘Spiritualiteit en energie – de kundalini kwestie’, wat absoluut het beste boek is wat je kunt lezen hierover, naar mijn mening. Zijn devies is inderdaad: aarden, aarden, en nog eens aarden, en daar komt ook een goede ademhaling bij. Zijn adviezen en manier van adem- en lichaamswerk hebbeb mij enorm geholpen – een psychose en een opname is mij bespaard gebleven, en dat heb ik vooral aan hem te danken. Kampschuur heeft zelf ook de nodige (ontzettend heftige) ervaring met de energie, wat natuurlijk helpt.

  Ik hoop dat je het boek eens wilt lezen. Er staan veel ervaringsverhalen in, waar je ook veel van zult herkennen. Mocht je nog iets meer willen weten – schroom niet me te contacteren! Ook als je gewoon eens verder wilt praten. In ieder geval bedankt voor dit moedige verhaal.

 21. San Nijensteen

  Hoi,

  Wat mooi dat je dit deelt. Ik herken mij heel erg in jouw verhaal, ook ik was (en ben) een sterke gezonde vrouw die vanuit het niets dit soort energieën door mijn lijf voelde gaan en daarnaast stemmen begon te horen, visioenen kreeg en uittredingen had. Wat ik zie als een heftig spiritueel ontwaken werd gediagnostiseerd als psychose. In plaats van te leren omgaan met deze andere frequenties werd alles onderdrukt met medicatie en werden mijn ervaringen afgedaan als “waan”. Net als jij zou ik willen bijdragen aan een bredere visie op deze problematiek. Met de juiste kennis en handvatten is het namelijk ook mogelijk om deze gevoeligheid om te buigen in een positieve kracht.

  1. Carolien

   Ben je hier inmiddels uitgekomen? Hoe heb je dat gedaan? Een goede vriendin van mij overkomt momenteel hetzelfde

 22. Jelmer van Nimwegen, dieptepsycholoog/jungiaans analytisch therapeut, oprichter Stichting AntidepressivaVrij Nederland en De Koinos Therapeia Kliniek voor jongvolwassen in een zielscrisis

  Dag Manon,

  Je bent in een vrije val geraakt in de levenloze interstellaire ruimte tussen de kille cognitief-wetenschappelijkheid van de psychiatrie (alleen wat te bewijzen is bestaat) en de donzig-warme waaswereld van ondeskundige en/of inhalige zweefkezen (alles is geest/God/energie). De waarheid en de oplossing liggen – zoals zo vaak – in het midden.

  Ik ken deze problematiek uit eigen ervaring en die heeft mij op een geweldig interessante en avontuurlijke rivier van zelfontdekking gezet die ik nog steeds bevaar. De woeste wateren van het hooggebergte zijn nu achter de rug en de stroom van bewustzijn is nu breder en rustiger – 30 jaar later. Het is alleen maar fijn. Meestal 🙂

  Er is meer ’tussen hemel en aarde’, tussen geest en brein, dan de wetenschap nu kan verklaren. Ik was ooit yoga-docent, dus ik herken in je beschrijving de ontwakende draak, die in diepe rust slaapt in het sacrum van de onwetende mens, de tomeloze slangenenergie die zo plotseling kan opstijgen door de ida en de pingala – of de snelweg van de shushumna. De gevolgen van te snel doorbreken van de aanwezige blokkades geeft de yogi aanleiding tot de conclusie: kundalidoorbraak. En dat IS het dan ook – binnen het oosterse mens- en wereldbeeld.

  Natuurlijk worden de symptomen die je noemt binnen het denkraam van de westerse wetenschap gecategoriseerd onder het kopje ‘psychose’ of (later) bipolaire stoornis type II – puur een verstoring in de werking van de hersenen. Dat IS het ook – binnen het rationeel-westerse, anglo-amerikaanse mens- en wereldbeeld.

  Maar veel interessanter dan de vraag ‘hoe heet het’? is de vraag ‘wat doe ik er aan?’

  Vanuit de positie van de jungiaans analytische dieptepsycholoog zie ik beide kanten. Ja, medicatie kan nodig zijn als het helemaal totaal uit de hand is gelopen, dan is het fijn dat het bestaat! Maar… het hóeft niet!

  Je beschrijft hoe ‘energieën die niet van mij zijn’ en ‘entiteiten uit een andere dimensie’ je hinderen. Ik sluit niet uit dat je daarin 100% gelijk hebt – het is bovennatuurlijk en vanuit een andere dimensie, dus we kunnen per definitie niet weten of dit soort zaken bestaat. Het kán, wat mij betreft. Het is echter wel de vraag hoe ‘ze’ bij jou kunnen binnenkomen.

  Daar ligt een sleutel, lag de sleutel voor mij. Je schreef al dat ‘mensen die goede mensen willen zijn’ gevoelig zijn voor aanvallen uit die hoek van de andere dimensies. Iets in jou biedt een opening en/of houvast voor dergelijke energieën – of ze nu komen van buiten jou (andere dimensies) of van diep binnen in jou (de onbekende dimensies van het onder- en bovenbewuste).

  Ergens in jou sluit iets aan. Ik heb mijzelf en inmiddels best veel anderen, geholpen bij het afsluiten voor de negatieve energieën en het leren kanaliseren van de energie die zo plotseling kan oprijzen uit de diepte. Of kan binnenvallen uit de hoogte. In jungiaanse termen: het gaat het meestal om complexen (ofwel de blokkades van de chakra-theorie) die buiten je bewustzijn ofwel belevingswereld liggen.

  Door daarmee en daaraan te werken, maak je het moeilijker voor de entiteiten of de energieën om aansluiting en huisvesting te vinden. Dat geeft rust, waardoor je lichaam (lees: je brein) tijd en gelegenheid krijgt om de fysiologische gevolgen te herstellen.

  Deze methode is in feite geen ‘alternatieve geneeskunde’ – het is juist de basis van alle westerse psychologie, gecombineerd met de oosterse kennis van de ziel. Carl Gustav Jung was de eerste die een aanzet gaf om beide werelden te verbinden. Waar jij nu in zit, is die verbinding wankel – soms schiet je in puur gevoel (angst, woede, verdriet) en soms waarschijnlijk in op hol geslagen denken – malen, malen, malen in slapeloze nachten…

  ’t Is een lang verhaal geworden, ik hoop dat je er iets in vindt dat je verder helpt!
  Ik wens je alle goeds op je pad, het is nu absoluut niet leuk of fijn en misschien vaak ondragelijk, maar weet dat je leven er op termijn interessanter van kan worden…

  met vriendelijke groet,

  Jelmer van Nimwegen

 23. Wijze man

  Dag Manon,

  indrukwekkend verhaal. Ik herken het en voel met je mee.
  Kun je energetisch contact maken met jezelf en uit het alomtegenwoordige informatieveld kennis opdoen wat je zou kunnen genezen?

  Mocht dit je niet lukken: probeer eens of je in de Ayurvedische hoek (gaat niet om energieën maar om voeding) informatie kunt krijgen.
  Ik kreeg laatst door dat ik kruidnagel zou moeten nemen. Bij de eerste kruidnagel (gewoon opgegeten, dus niet verwerkt) daalde ik opeens weer in en werd weer een mens in plaats van een losgekomen spiritueel wezen.
  Ik ben er nog niet, maar het helpt me wel voldoende perspectief te houden om weer als mens te functioneren. Nu mijn omgeving nog overtuigen.

  Veel sterkte. Je bent niet gek – alleen begrijpt bijna niemand je. Dat zul je moeten accepteren. Je kunt ze niet overtuigen. Je kunt het ook niet uitleggen. Ik probeer troost te vinden voor de eenzaamheid die dat geeft door te geloven in de hogere connectie met alles die ik voel.

 24. Tier

  Mooi dat je dit deelt. Ook ik kreeg via mijn brein energieen in mijn lijf. De krachten die ik daarmee verkreeg wilde ik niet meer. Een Reiki Master die mij adviseerde hoe ik hier om me moest gaan. Op het moment dat ik bij de reiki master voor de deur stond dat hij al mijn krachten mocht hebben duwde hij me op den grond, ik viel, moest wegblijven bij hem. Waarna een gesloten opname.

  1. Manon

   Jeetje, ook heel heftig dus! Ik ga zelf ook niet meer met energie werken. Ik heb er echt genoeg van gehad. Groetjes Manon

   1. Tier

    Doe wat goed voor je voelt!

    Ik zat al in mijn psychose toen ik me ontzettend gesteund voelde door een reiki. Alles wat ik hem vertelde was behoorlijk interessant voor hem, er werd naar me geluisterd, er werd met mijn waanideeën meegedacht, ik voelde me zo enorm serieus genomen. Mijn paranoia gedachtegang werd gehoord, terwijl ik zo psychotisch was. Bijzondere gedachten, gevoelens is iets wat door reiki of alternatieve genezers (goedbedoeld!) willen verklaren met antwoorden zoals energetische krachten. Antwoorden die je wil horen, want je bent niet gek.
    Ik was knettergek.

 25. Ronnie Bennink

  Hallo Manon,

  Wat goed van je om jouw ervaring te delen.
  Ik ben het helemaal mee eens dat er over dit onderwerp meer openheid mag komen.
  Uit eigen ervaring weet ik dat het reguliere hier niets mee kan.
  Maar wat dan wel?
  Dan begint de zoek tocht en je voelt je heel alleen en niet begrepen.
  De omgeving ziet je aftakelen en kan niets doen.
  Ik ben blij dat we elkaar getroffen hebben en dat we een steentje bij hebben kunnen dragen.
  Als we in de toekomst nog iets voor je kunnen betekenen dan horen we dit graag.
  Lieve groet,
  Ronnie Bennink
  Helderlichtinzicht.nl

  1. Manon

   Hoi Ronnie mooi dat je hier je reactie hebt achtergelaten. Jij en ik weten hoe het zit! Ik zal om je input vragen bij het schrijven van het vervolg artikel. Groetjes Manon

   1. Wings

    Hoi Manon,

    Wat goed dat je je verhaal deelt. Ik heb een soort gelijke ervaring. Zou jij hier samen over willen praten? Ik vind het heel erg dat er een stempel op iemand wordt gedrukt en er niet aan spiritualiteit wordt gedacht.

 26. Silvie

  Hoi hoi

  Ik herken deze aanvallen ook. Het voelde alsof ik omhoog werd getild en in de ozonlaag bleef hangen. Niet mijn fysieke lichaam maar mijn geest. Het voelde alsof ik me mee liet voeren door energetische krachten. De eerste keren vond ik het erg eng maar daarna liet ik me gaan en werd het een positieve ervaring. Alsof ik los stond van de aarde, enorm vrij en verlicht.

  Zelf vertrouw ik de alternatieve geneeswijzen niet zo en heb ik het meer op met de traditionele hulpverlening. Ik wil zelf in het hier en nu blijven daar helpt de traditionele hulpverlening me goed bij. In totaal heb ik 3 mensen in eigen kring gevonden waar ik mijn bijzondere ervaringen tegen kon vertellen, dat was/is enorm fijn. Ze begrijpen me niet helemaal maar ze staan er voor open en ik kan erover vertellen dat doet me goed.

  Ik ben enorm voorstander voor meer openheid

  1. Manon

   Hai Sylvie, de aanvallen die jij beschrijft, zijn ‘uittredingen’. Een andere term is BDE (bijna dood ervaring) Je kunt ook een BDE krijgen zonder eeb ongeluk of hartstilstand. Wat precies de trigger is, is bij iedereen anders. Maar het heeft in jouw geval in ieder geval het doel om je spiritualiteit te verhogen. Groetjes Manon

   1. Marietje

    Ik heb al een half jaar last van een zgn psychose wat door mij waarschijnlijk kwam door de mir methode. Maar bij mij is het een vreedzame psychose mär wel met heel veel lawaai. Ik heb langere tijd last van tinnitus in extreme vorm, constant geluidsgolven om me heen en het zien van blauw licht. Maar ik ben er dankbaar voor omdat ik zo mezelf heb leren hebben. Ik heb ook last gehad van stemmen en idd energie die door me heen jaagt. Maar het wordt steeds minder. Zelf geloof ik dat je idd geen hulp hoef te zoeken omdat ik zelf heel veel baat heb gehad bij positieve artikelen, lastig om in een keer neer te zetten

    1. Carolien

     Hoe ben je daar dan uitgekomen? Een vriendin van mij heeft ook zoveel lawaai in haar hoofd na de laatste chakra-reiki behandeling. Ze heeft ook het gevoel dat ze uit haar lichaam treedt. Was je daar niet bang voor? Hoe ga je daar mee om?

 27. Niels de Kruijf

  Hoi Manon,

  wat super goed van je dat je dit durft te delen.

  Ik ben zelf Holistisch Therapeut,Reiki Master en hoog gevoelig paranormaal begaafd.
  Zoals ik aan jou verhaal kan aflezen heb je zelf ook een bepaalde hoog gevoeligheid en dat kan soms erg zwaar zijn in het leven. Als je niet weet waar je gevoeligheid vandaan komt en niemand begrijpt je,dat kan behoorlijk eenzaam voelen.
  (ik spreek uit eigen ervaring) Waarschijnlijk heb je de inwijdingen vrij kort achter elkaar gehad en was het allemaal net even iets te veel voor je geweest. Als je een inwijding krijgt is het belangrijk dat je energie systeem van te voren goed opgeschoond word door een aantal reiki/energetische behandelingen,zowel op fysiek,emotioneel,mentaal,energetisch en spiritueel niveau. Hier door zijn de meeste blokkades vrij gemaakt in je energie systeem. In een inwijding krijg je zeg maar een super behandeling zodat de energie vanaf je kruin chakra in een keer door trekt naar je gehele energie systeem. Op dat moment komen er veel oude blokkades vrij en kan je soms van slag raken als je NIET GOED GEAARD BENT !!! Na een inwijding kan je dus andere een behandeling geven,maar het is vooral belangkrik dat jij jezelf gaat helen. Waarschijnlijk heb je na de inwijding te ver open gestaan qua energie,zowel je chakra,a als aura lagen. Hier door word je erg kwetsbaar voor de enerieen om je heen,maar ook voor entiteiten,worden ook wel energie zuigers of parasieten genoemd,entiteiten die niet voor hun eigen energie kunnen zorgen of mee liften. Je kan ook van alles van andere mensen mee gekregen hebben,bepaalde klachten die een persoon met zich mee draagt die de gemiddelde persoon niet ziet en of voelt.
  Een psycholoog,psychiater of andere hulpverlener kan dit als psychotisch ervaren,wat wij niet zien en of voelen bestaat niet in hun ogen.Dat wil niet zeggen dat het er niet is,er zijn veel meer mensen zoals jij en ik. Wat wel kan gebeuren is dat het allemaal zoveel voor je geworden is dat je het niet allemaal uit elkaar hebt kunnen houden,maar dat is iets om voor jezelf uit te gaan zoeken.

  Zowel van uit mijn persoonlijke en professionele ervaring adviseer ik je om goed te gaan aarden, zodat je weer degelijk in je eigen lichaam komt te zitten. Er zijn voldoende energetisch,holistisch therapeuten en reiki masters die jou daar bij kunnen gaan helpen.Het is niet alleen het aarden,maar ook hoe je met je eigen energie systeem om moet leren gaan,zowel om jezelf goed te beschermen en eventueel hoe je met je hoog gevoeligheid om moet leren gaan. Als je hier meer ervaring in krijgt kan je ook langzaam je medicatie afbouwen en weer lekker in jezelf zijn.

  MVG Niels.

  1. Manon

   Hallo Niels, bedankt voor je uitgebreide reactie ! De inwijdingen (Tera Mai reiki) waren inderdaad vrij vlot op elkaar; er zat 7 maand tussen. Bij de eerste inwijding had ik al de beschikking over mega veel Qi energie maar ik voelde een weerstand bij de tweede inwijding. Mijn master heeft me i.p.v. te beschermen, de tweede inwijding er gewoon doorheen gedrukt. Achteraf gezien is het net alsof ik van een hoge duikplank afgeduwd ben. Helaas begonnen vrij vlot daarna, plotseling de klachten. Hier was niks positiefs aan: enorme duisternis. Het heeft me al met al twee jaar van mijn leven gekost. Ik vind dat er dus ook masters zijn die ten koste wat het kost, perse mensen willen inwijden met alle gevolgen van dien. Totaal geen les gehad in bescherming etc. Niet zuiver dus. Ik probeer er nu minder mee bezig te zijn en me te concentreren op andere dingen. Het klopt dat ik niet goed geaard was/ben. Maar ik heb heel veel met reiki energie gewerkt en veel aan mezelf gegeven. Ik had het gewoon bij graad 1 moeten laten. Nogmaals dank voor je reactie ! Groetjes Manon

   1. Lies

    Hoi allemaal. Echt herkenbaar allemaal. Ik heb tijdens opleiding een reiki initiatie gehad en het ging een week later helemaal mis!!!! Ik was acuut in de donkere nacht van de ziel. Wtf…..!het was extreem donker en voelde alsof ik dood ging. Anderhalf jaar geknokt om eruit te komen met 20 therapeuten verder. Nu is het helaas weer mis…. Voel me zwaar uit balans en niemand snapt er wat van. Liefs

 28. Mae

  Hoi Manon,

  Ik herken de energetische aanvallen Die je beschrijft. Ik heb er geregeld last van, ze komen plotseling, nemen in intensiteit toe en verdwijnen dan weer na verloop van tijd. Heel beangstigend en vermoeiend. Fijn om te weten dat ik niet de enige ben. Ik zou graag met je hierover van gedachten wisselen, maar liever (nog) niet openbaar.

  Groetjes,
  Mae

  1. Manon

   Hoi Mae, wat fijn dat je jezelf erin herkent en dus niet de enige bent 😉 ik sta zeker open om hierover met je door te praten.

   1. Mae

    Dank je! Ik zal kijken of dat lukt want ik heb geen Facebook meer ?

 29. May-May Meijer

  Ha Manon,

  Wat ontzettend dapper dat je je ervaringen deelt!

  Ja, ik ben met je eens dat het mooi is als er vanuit de psychiatrie open gestaan wordt voor dit soort ervaringen. Het is een vreemde ervaring om ”energieën” in je lijf te voelen rond razen. Ik vraag me af hoe die energieën te duiden zijn. Volgens mij is het voor iedereen weer anders. Een mede-patiënte van me riep: “We zijn in de middeleeuwen, brand, brand!”. Alsof ze in de middeleeuwen was. Zelf had ik het gevoel dat onder andere Ramona van Mars in mijn lichaam zat, maar ook Christus die me tegen haar energie wilde beschermen. Het voelde inderdaad aan alsof ik stromen door mijn lichaam voelde trekken.

  Wat mij betreft hoeven psychiaters het niet te geloven of te kunnen duiden, maar het is in ieder geval fijn als ze je niet alleen maar ongelovig aankijken. Want het voelt als een enorme beangstigende ervaring en het is naar als je die ook nog eens niet kan delen.

  Ik denk dat openheid op een forum als PsychoseNet een begin is van het bespreekbaar maken van dit onderwerp. Daarom heel dapper en goed van je dat je het deelt. En heel veel liefs en sterkte gewenst!

  May-May

  1. Manon

   Dankjewel lieverd. En bedankt voor je support!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *