Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Energetische aanval of psychose? – Deel 2

Is het een Energetische aanval? Manon heeft energetische aanvallen "Omdat het onzichtbaar word ik niet serieus word genomen".

Na twee Reiki inwijdingen ging het in 2017 bij Manon helemaal mis. Zelf ervaarde ze haar klachten als energetische aanvallen, haar behandelaren bestempelden haar klachten als psychotisch. In deze blog waarschuwt ze ons: “doe geen inwijdingen als je niet stabiel bent of kampt met verdriet, eenzaamheid of depressies”.

In dezelfde maand dat ik mijn vorige blog schreef heb ik nog een aantal energetische aanvallen meegemaakt. In diezelfde maand zag mijn dochter een zwarte gedaante achter mijn slaapkamerraam. Ik wist totaal niet meer wat te doen, was uitgeput van 2 jaar lang vechten, analyseren en incasseren. Getraumatiseerd van de ervaringen die niet veel verschillen van de film The Exorcist.

In januari 2019 was ik een emotioneel uitgeput wrak

Ik kampte met een enorm verlies van lichaamsgewicht en tegelijkertijd had ik moeite om alle ballen in de lucht te houden, de band met mijn ex partner te onderhouden en om mijn bedrijf te runnen. Ik was op. Na nog een extra tegenslag deed ik op 31 mei 2019  een forse suïcidepoging. Ik wilde niet meer. Had een bewustzijnsvernauwing op dat moment en dacht niet meer aan mijn dierbaren. Na 10 dagen in coma te hebben gelegen, waarvan drie dagen thuis, werd ik weer ‘wakker’ en heeft het nog maanden geduurd voordat ik weer een beetje op Aarde was. Een maand na mijn poging, kwam er een extra klap.

Ik bleek een zware hersenbeschadiging te hebben opgelopen

De prognose was zeer somber en de verwachting was dat ik in een verpleegtehuis terecht zou komen. Echter, medio oktober 2019, ontstond er spontaan herstel. Mijn bedrijf was inmiddels opgedoekt, mijn huis van de hand gedaan. Ik zou immers niet meer beter worden. Door mijn lage staat van bewustzijn, zijn de entiteiten (psychoses genoemd door het GGZ) lange tijd niet voelbaar geweest. Helaas is het terug gekomen, alhoewel niet in die mate als vorig jaar. Ik word soms nog wel helemaal gek van alle tintelingen en bewegende energieën op mijn hoofd;

Waren het maar luizen, dan had ik het weg kunnen halen…

Inmiddels ben ik moe gestreden om steeds bij mijn GGZ instelling te herhalen dat het geen psychose is. Ik volg elke week trouw therapie, welke wel complexer is geworden omdat ik nu ook een hersenbeschadiging heb opgelopen. Momenteel zit ik in mijn 2e jaar Ziektewet en word naar alle waarschijnlijkheid afgekeurd.

Ik kan niet vaak genoeg andere mensen waarschuwen: doe geen inwijdingen als je niet stabiel bent of kampt met verdriet, eenzaamheid of depressies

De kans dat je kennis maakt met een entiteit die net zo’n laag trillingsgetal heeft als jij op dat moment, is  groot. En geloof me, dat wil je niet. Ook het versneld spiritueel groeien door middel van inwijdingen of energie-cursussen is soms link. Met name als je, onbewust, een entiteit met je meedraagt zonder dat je het weet. Door sneller te groeien, kun je elkaar tegenkomen onderweg.

Bij mij is dit duidelijk voelbaar geworden na mijn inwijdingen. Omdat het veelal onzichtbaar is, heb ik persoonlijk, vaak het gevoel dat ik niet serieus word genomen binnen de GGZ.


Manon is 38 jaar oud en is moeder van een dochter. 

Lees ook:

Reacties

9 reacties op “Energetische aanval of psychose? – Deel 2”

 1. Smile

  Aan alle lezers van dit verhaal, gedeeld door Manon : Ik adviseer jullie als lezeres van haar verhaal om geen contact te zoeken met Jaco Elken, hij heeft gereageerd op het verhaal van Manon en geeft aan dat Manon last zou hebben van auralifters, ook geeft hij aan dagelijks mensen te helpen met dit probleem.

  Ik heb Jaco Elken benaderd met de vraag of hij mij kan helpen, helemaal daar ik chronisch ziek ben (ME) en daarnaast ook last heb van energetische aanvallen. Jaco Elken adviseerde mij aanvankelijk een cd te bestellen. Toen ik hem antwoordde dat ik deze niet kan bekostigen, en of hij wellicht ander advies had, adviseerde hij mij kort en bondig “om peper in mijn reet te stoppen”.
  Een waarschuwing dus voor alle andere lezers/ lezeressen die net als ik Jaco van Elken benaderen om te kijken wat hij zou kunnen betekeken in de vorm van een oplossing, zoals hij dat suggereert.

  Sterkte Manon, en alle anderen die last hebben van energetische aanvallen.

 2. Hmm ik vraag mij toch af of het wel de bedoelingen is dit soort inwijdingen. Inwijdingen lijkt tegenwoordig wel een sell out te zijn geworden. Maar van wat ik geleerd heb is het gevaarlijk om je te verbinden met wat voor energie dan ook.
  In de geestelijke wereld bestaat ook zoiets als rules and regulation. Er zijn allerlei energieën maar eigenlijk staat het al vast welke energie soorten je mag aanroepen en exclusief die energieën alleen. Dus ik vind het eigenlijk al een beetje vreemd dat ierdereen tegenwoordig energie kan ontvangen om reiki te doen en ook nog online. Wat als je nou niet compitabel bent om bepaalde energie te ontvangen en het echt mis kan gaan. Niet omdat het zogenaamd om duistere energie gaat maar omdat jouw lichaam en aura niet bestans is om dit type energie te ontvangen. Dan raak je dus uit balans en met alle gevolgen van dien.

 3. Jaco Elken

  borderline, bipolariteit, schyzofrenie, stemmingswisselingen etc. Zijn overleden geesten in jouw aurA. Oftewel auralifters. Heb er twee boeken over geschreven. Is makkelijk te verwijderen. Veel mensen mee geholpen, veel mensen hebben er last van. Als je een geestelijke ziekte hebt moet je in de geest kijken. Niet vanuit je verstand.

 4. Tier

  Allemaal heel goedbedoeld, de reacties psychosenet, inclusief die van mij… Ik hoop dat je er wat aan hebt.

 5. Tier

  Jeetje Manon, wat moet dat zwaar zijn geweest, alle ballen in de lucht houden, de zorg voor je dochter, de relatie met je ex partner onderhouden en je eigen bedrijf runnen.
  Je suïcidepoging, waarna 10 dagen coma en maandenlang herstel om weer wat te aarden, waarna een hersenbeschadiging. Heftig.

  Ik denk dat je juist in een psychose herkenning wil vinden. Controle wil krijgen over hetgeen je overkomt, Inwijding, alternatieve geneeswijze, entiteiten, godsdienst etc. om alles te kunnen verklaren waarom je voelt zoals je je voelt. Grip. Terecht jouw waarschuwing dit niet te doen als je niet stabiel bent.
  Ook ik heb me hieraan vastgeklampt voor en tijdens mijn psychosen, waar ik hard op afgerekend ben omdat ik niet meer welkom was met ‘al mijn krachten’ bij deze mensen die me heel hard wilden helpen.

  Bij psychosenet is er veel ruimte en aandacht voor de spirituele kant van een psychose, Ik sta hier niet achter en weet dat ik daarmee de makers van psychosenet, als ook vaste bloggers tegen me in harnas krijg. Er is niets spiritueels aan een psychose, terwijl degene die dit meemaakt voorafgaand, tijdens, soms ook na psychose wel als zeer spiritueel, mysterieus ervaart. Ik merk dat ik het vervelend vind als jij of andere bloggers het advies krijgen wel op zoek te gaan naar entiteiten etc. Ik vraag me af of de achtergrond van deze adviserende bloggers ook vanuit psychose (gevoeligheid) zijn.

  Dank voor je delen, en succes voortgang GGZ, gewoon alles delen, mijn ervaring met en vanuit GGZ is dat er met je meegedacht wordt hoe om te gaan met alles als ook je nieuwsgierigheid naar entiteiten,

 6. Sanne

  Hoi Manon,

  Wat goed dat je dit deelt. Heel belangrijk. En uit eigen ervaring kan ik ook zeggen dat als er trauma’s spelen, zelfs intergenerationele trauma’s en je gaat intensieve spirituele beoefening doen, dat dit gevaarlijk kan zijn. Zelf heb ik een versnelde spirituele ervaring meegemaakt tijdens een meditatie retraite, en ik stond te open om in de wereld te kunnen staan daarna. Dat noemen ze bij de GGZ een psychose. Zelf zie ik het ook als een spirituele ervaring en ontwikkeling. Voor mij was in het herstel van die spirituele ervaring het heel belangrijk weer te kunnen ‘aarden’. Dit is met veel aardse activiteiten te doen, en ook medicatie tegen psychose goed gelukt. Ook in de antroposofische gezondheidszorg hebben ze een open blik en zouden ze jouw ervaring waarschijnlijk geen traditionele psychose noemen, dus je zou ook eens bij Lievegoed Antroposofische Zorg kunnen kijken, daar heb ik zelf altijd heel goede behandeling gehad. Na mijn herstel heb ik mijn werk kunnen maken van mijn eigen ervaringen en werk ik nu bij de GGZ als ervaringsdeskundige. Mocht je behoefte hebben om met mij hierover te praten. Kun je gerust contact met mij opnemen. Via mijn website http://www.dekrachtvanopenheid.nl kun je mijn e-mailadres en gegevens vinden.

  Met vriendelijke groet,

  Sanne

 7. Johan

  Hey Manon,

  Energetische ervaringen (aanvallen) zijn wel degelijk echt.
  Het is niet omdat je het niet ziet dat het niet echt is.
  Ik heb er afgelopen maanden ook veel last van gehad.
  Gelukkig kan ik er bij mijn psychiater tot op zekere hoogte over praten.

  Je krijgt van het leven zelf normaal gezien niet meer op je bordje dan je aan kan.
  Ga je in het proces ingrijpen door het te willen versnellen dan kan het je overspoelen.
  Ik zelf heb ook enkele psychoses door gemaakt maar achteraf bekeken was het mijn spirituele ontwikkeling die ik kost wat kost verstandelijk wilde begrijpen wat niet mogelijk is mijn inziens. Ja kan en mag bij je ervaringen even stilstaan en erover reflecteren maar doe je dit te veel dan kan het al wel eens mislopen.

  Wij zijn allemaal energetische wezens, alleen een minderheid ervaart dit daar de overgrote meerderheid hiervoor niet open staat.

  Ik wens je een spoedig herstel en veel moed.
  Dankjewel om je verhaal te delen

  Lieve groeten,
  Johan

  Ps: Trevor Hall heeft er een mooi nummer over geschreven > you can’t rush your healing …

 8. Leen

  Vee moed Manon. Geef jezelf alle mooie en leuke dingen die je blij maken,creativiteit en rust.
  Ik wens je een beschermende familie toe.
  Laat de mensen los die je misbruiken en macht over je nemen en bescherm je met een eigengemaakte mantra die je alle moois toewenst dat je nodig hebt.Steun , waardering en liefde voor jezelf.
  Zoek de natuur op want zij resoneert tenminste eerlijk en oprecht op al jouw vragen en antwoorden en bestaat al veel langer dan al die rare inwijdingen waar ze de mensen mee bestoken die veel te gevoelig zijn hiervoor.

 9. Jose

  Hoi manon. Na het lezen van jouw stuk ervaarde ik ook herkenning. Ook bij mij is veel gebeurd na reiki inwijdingen. Ook ten goede. Maar ook onverklaarbare dingen op energetisch nivo. Zelf ben ik al enige tijd reikimaster en meer. Ik houd mij bezig met holistische healing en heb ervaring met psychosen. Bij een juiste inwijding ben je ook per direkt beschermd. Ik raad je aan energetisch behandelaar te zoeken die je kan helpen met je te beschermen. Er komt altijd veel uit vorige levens om in dit leven behandeld te worden bij reiki inwijdingen. Gewoonlijk ben je beschermd om jezelf reiki te geven en te helen. Ook raad ik je aan je in kundalini te verdiepen. Bij inwijsingen wordt dit vaak opgewekt. Je herkent vast veel als je erover gaat lezen. Kijk eens op mijn website: thuislicht.webnode.nl. lieve groet jose/ Lotuslicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *