Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

François de Waal laat zien hoe je een gelukkiger leven kunt leiden. 50 manieren waarop ik mijn leven verpestte.

Auteur:

Francois de Waal

Uitgever:

Scriptum

Verschijningsdatum:

september 2005

50 manieren waarop ik mijn leven verpestte en hoe jij dat kunt voorkomen – François de Waal

Klagen, altijd maar boos, eindeloos piekeren, eeuwig ontevreden, ja zeggen maar nee bedoelen, op het werk de kantjes ervan aflopen: François de Waal was een irritante en alles en iedereen veroordelende klootzak.

Hij vertrok kwaad als hoofdredacteur van filmblad Skoop, werd ontslagen als filmrecensent bij de Volkskrant en werd vanwege een column over kunstenaar Rob Scholte door de rechter veroordeeld tot een boete.

Totdat hij op zijn veertigste erachter kwam dat hij vooral zichzelf in de weg zat, hij was zijn eigen grootste vijand

Na jarenlang in elke valkuil getrapt te zijn die je maar kunt bedenken, kostte het hem nog eens jaren van bloed, zweet en tranen om inzicht in zijn gedrag te krijgen en daadwerkelijk te veranderen. In dit boek ontleedt hij haarfijn op welke manieren je jezelf kunt saboteren.

Maar belangrijker nog is zijn boodschap dat voor elke valkuil een oplossing bestaat. Hij laat zien hoe je met succes de confrontatie met jezelf kunt aangaan en een gelukkiger leven kunt leiden. Want het is nooit te laat om werkelijk gelukkig te worden.


François de Waal werkte als tv-maker en jurist. Hij werkt nu als ervaringsdeskundige bij de Depressie Vereniging. Lees meer over François op zijn website: https://francoisdewaal.nl

Meer lezen:

  • Over het onderwerp depressie schreef François in januari 2021 dit artikel voor Joop – BNN VARA.
  • Je kunt François zijn andere blogs hier lezen!