Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek - De leefstijlgids tegen somberheid, Bjarne Timonen

Auteur:

Bjarne Timonen

Uitgever:

Uitgeverij Lucht

Verschijningsdatum:

4 april 2022

De leefstijlgids tegen somberheid – Bjarne Timonen

In De leefstijlgids tegen somberheid toont Bjarne Timonen aan de hand van de meest recente wetenschappelijke inzichten aan hoe leefstijlveranderingen invloed hebben op je gemoedstoestand.

Meer dan een miljoen Nederlanders heeft wel eens last van somberheidsklachten. Een groot deel van hen gebruikt er medicijnen tegen, terwijl deze vaak niet werken of vervelende bijwerkingen geven. Tegelijkertijd worden de wachtlijsten in de zorg steeds langer en de behandelingen korter.

Handige tools, aansprekende voorbeelden en ervaringen uit de praktijk

In De leefstijlgids tegen somberheid beschrijft Bjarne Timonen aan de hand van wetenschappelijk bewijs hoe je met leefstijlveranderingen milde depressieve klachten kunt tegengaan of zelfs kunt voorkomen. Door meer aandacht te geven aan verschillende levensgebieden kun je zowel je lichamelijke als je mentale gezondheid verbeteren. De leefstijlgids tegen somberheid vormt een praktische gids om uit je dal te komen.

“De compassievolle houding van de schrijver maakt het tot een blijmoedig boek dat ik een ieder toewens.” – recensie Bol.com

“Het is ook boeiend voor zorgprofessionals. Al hadden het toevoegen van beeldende informatie en een index het nóg toegankelijker gemaakt als naslagwerk voor de lezer, welke soort lezer dan ook.” – recensie Depressie Vereniging

 “Dit is een boek waarvan ik het iedereen zou gunnen om het te lezen, of je nou somber bent of niet!” – recensie Bol.com


Bjarne Timonen (1983) is gezondheidszorgpsycholoog en vanuit persoonlijke ervaring ook met somberheid bekend. In zijn dagelijkse werk als psycholoog behandelt hij mensen met zowel therapeutische technieken als praktische leefstijlvaardigheden.

Meer lezen?

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.