Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek - De Jachtvelden, Pioneer Skies, PerSphere

Auteur:

PerSphere

Uitgever:

Eigen beheer

Verschijningsdatum:

2021

De Jachtvelden, Pioneer Skies – PerSphere

PerSphere begon ooit met dichten omdat hij in een zware depressie verkeerde. Dit om meer met zijn onbeschrijflijke gevoelens in contact te komen. Zijn vierde bundel is een verzameling van twaalf Nederlandstalige gedichten in het deel De Jachtvelden en twaalf Engelstalige gedichten in Pioneer Skies.

Door moeilijke levenservaringen ontwaakt in PerSphere de interesse in alternatieve geneeswijzen en de mystieke kanten van het leven. Hij heeft de wens om zich op deze vlakken te ontwikkelen. Het schrijven van gedichten blijkt hem te helpen. Zo raakt hij aan zijn diepste gevoelens en pijn. Dichten wordt een manier om woorden te geven aan de dichtheid, de onbeweeglijkheid van zijn lijden. Thema’s in zijn bundels zijn bijvoorbeeld:

het leven, licht, lijden, het universum, de natuur, spiritualiteit, ontmoetingen met anderen, en schoonheid in al haar vormen.

Zijn gedichten beelden uit wat het leven met hem doet, hoe het hem raakt. Sommige zijn licht, soms zijn ze zwaarder van aard, maar veelal met een positieve eindnoot. Schrijven in het Nederlands vindt PerSphere het mooist. Maar ook met het Engels kan hij uit de voeten. Het is maar net welke woorden in hem opkomen, welke afslag hij neemt. Hij krijgt terug dat de Engelstalige gedichten lichter aanvoelen dan de Nederlandstalige.

PerSphere wenst zijn bundel toe aan hen die op zoek zijn naar poëtische verdieping; al wie een frisse visie op het aardse bestaan wil ervaren. Of gewoon aan hen die op zoek zijn naar een mooie dichtbundel. Hij gunt het vooral aan die mensen, die net als hij, heel diep door het leven (kunnen) gaan.

Uit De Jachtvelden, Pioneer Skies:

Trage dagen

slijten seizoenen voorbij

Zo baant zich het leven

onaflatend

weg van mij

 

Ik zie niet meer

dan de strepen

geworpen door de zon

Zich minzaam vlijend

op het houten balkon

 

En even, heel even

is daar dat stilleven

Verlies ik de jaren

De tijd die verschijnt

om voorgoed te bedaren

 

Trage dagen

in sluierende luchtlagen

Strepen van de zon

Waar ik zo-even verging

maar oneindig begon

In 2012 verschijnt van zijn hand Daybreak of Silence, een Engelstalige gedichtenbundel die vooral abstractie en verwondering spreekt. In 2016 volgt de Nederlandstalige dichtbundel Het Vluchtige Voorbij. Meer verwondering, het gloren van de eenvoud, maar ook ruimte voor emotie. Ontsluimerd, opnieuw in het Nederlands, ziet in 2018 het licht. Deze bundel is naar eigen zeggen een verdieping van zijn dichtkunst.

Is je interesse gewekt en wil je De Jachtvelden, Pioneer Skies of een eerdere bundel bestellen, of heb je vragen? Wees zo vrij de dichter te mailen op persphere@oncentratie.nl
Let op: Het gaat om een beperkte oplage.

PerSphere (1987) is dichter, hij schrijft over zennige zaken en dicht over het leven.

Geïnspireerd geraakt? Hier kun je meer lezen over dichten in relatie tot een psychische kwetsbaarheid: