Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Jeffrey Wijnberg weet in het boek Gebroken wilskracht als geen ander dat er meer bij komt kijken om uit de diepe depressieve put te klimmen.

Auteur:

Jeffrey Wijnberg

Uitgever:

Scriptum Books

Verschijningsdatum:

februari 2017

Gebroken wilskracht – Jeffrey Wijnberg

Jeffrey Wijnberg weet in het boek Gebroken wilskracht als geen ander dat er meer bij komt kijken om als gezond mens uit de diepe depressieve put te klimmen.

Een depressie: het is psychische volksziekte nummer één. Een aandoening die ook wel schuilgaat achter benamingen als overspannenheid, burn-out en surménage of zoals vroeger werd gezegd: een zenuwinzinking.

Mensen die onder een depressie lijden zijn vaak jarenlang uitgeschakeld, vooral omdat een effectieve behandeling achterwege blijft. Aan de patiënt is, zo op het eerste oog, weinig verkeerds te ontdekken en hij wordt daarom door de buitenwacht met wantrouwen aanschouwd. Maar het depressieve lijden is ernstig vooral omdat er sprake is van wilsverlamming: de patiënt kan helemaal niets uitrichten omdat de hersenen zijn vermogen tot handelen hebben geblokkeerd.

Psycholoog Jeffrey Wijnberg is niet alleen professioneel deskundig, maar ook ervaringsdeskundig; hij weet wat het is om een depressie door te maken

Het slechte nieuws is dat een depressie levensontwrichtend is voor alles en iedereen. Het goede nieuws is dat een depressie te genezen valt. Pillen en praten is het moderne devies. Maar Wijnberg weet als geen ander dat er meer bij komt kijken om als gezond mens uit de diepe depressieve put te klimmen.


Jeffrey Wijnberg is al ruim veertig jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen o.a. bij Scriptum: ‘De magie van het nietsdoen’, ‘Dictatuur van het geluk’ en ‘Beter van wel’, en samen met Jaap Hollander ‘Succes is ook niet alles’ en ‘Provocatief coachen’. Vele lezers hebben inmiddels kennisgemaakt met de provocatieve stijl van communiceren die Wijnberg hanteert.

Meer lezen over depressie?