Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek - Denk je dat je mij kunt helpen?, Loes Vork en Adriaan van 't Spijker

Auteur:

Loes Vork, Adriaan van ’t Spijker

Uitgever:

Uitgeverij Lucht

Verschijningsdatum:

28 september 2022

Denk je dat je mij kunt helpen? – Loes Vork, Adriaan van ’t Spijker

‘Denk je dat je mij kunt helpen?’ is vaak het eerste wat een nieuwe cliënt vraagt aan een therapeut. Zelfstandig ondernemer Loes Vork liep vast en vroeg hulp aan psycholoog en psychotherapeut Adriaan van ’t Spijker.

Als Loes Vork zich langere tijd niet goed voelt, probeert ze uit alle macht het zelf op te lossen. Totdat ze beseft dat dit niet lukt. Dan roept ze de hulp in van psycholoog Adriaan. In Denk je dat je mij kunt helpen? ervaar je het proces van therapie vanuit zowel zorgvrager Loes als vanuit hulpverlener Adriaan. Vanaf de spannende eerste afspraak leef je mee met de zoektocht. Wat is er eigenlijk met Loes aan de hand? Wat wordt er allemaal besproken en welk effect heeft dat op Loes en Adriaan?

Als je tijdelijk de weg kwijt bent

Of als het lukt niet om in je eentje antwoorden op levensvragen te krijgen, kan het raadzaam zijn om professionele hulp in te roepen. Denk je dat je mij kunt helpen? is een reis van drie jaar intensieve psychotherapie. Denk je dat je mij kunt helpen? is openhartig en niet zonder humor beschreven door zowel zorgvrager als hulpverlener.

“Ik zie ook hoe bijzonder dat is, dat iemand zich helemaal in jou verplaatst, om te begrijpen wat jij denkt en voelt en doet. En dat diegene dat doet op basis van onvoorwaardelijke acceptatie. Zonder voorwaarden, zonder oordelen en ook zo veel mogelijk zonder vertroebeling door eigen gevoeligheden of geschiedenis.” – Loes Vork in haar blog

“Zeer interessant voor zowel mensen die willen werken aan hun geestelijke gezondheid alsook voor coaches en therapeuten. En, niet in de laatste plaats, voor mensen die zich willen verdiepen in de waarde van de menselijke relatie.”Managementboek

Denk je dat je mij kunt helpen? is het tweede boek van Loes Vork. Eerder verscheen Uitgelezen, een boek over ‘boekselen’, een techniek waarbij je een boek dat je niet meer wilt lezen gebruikt als creatieve speeltuin voor ontspanning, creativiteit en zelfreflectie.


Loes Vork (1969) is Neerlandica, communicatiedeskundige en zelfstandig ondernemer. Naast haar werk en gezin heeft ze creatieve hobby’s zoals het boekselen, journalen, stempels maken en found poetry (gevonden gedichten).

Adriaan van ’t Spijker (1966) heeft een praktijk voor psychologie en psychotherapie. Daarnaast doceert hij communicatie, samenwerking en reflectievaardigheden aan het Erasmus MC.

Meer lezen?