Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek - Op de sofa, Maurits de Bruijn

Auteur:

Maurits de Bruijn

Uitgever:

Das Mag Uitgeverij B.V.

Verschijningsdatum:

5 december 2022

Op de sofa – Maurits de Bruijn

Iedereen zit in therapie en wie nog niet in therapie zit zou daar heel snel verandering in moeten brengen. We spitten naar hartenlust in onze zielenroerselen onder professionele, en helaas soms ook minder professionele begeleiding. Samensteller Maurits de Bruijn vroeg dertien schrijvers naar hun ervaringen op de sofa. Of aan een keukentafel, een ongemakkelijk klapstoeltje, via Zoom of tijdens een duinwandeling.

Dat wroeten gebeurt achter gesloten deuren, terwijl er voor buitenstaanders zoveel valt te leren over de psychische perikelen van anderen. Bovendien leiden verhalen over therapie tot de meest ontnuchterende en verbluffende ontboezemingen.

Van hypochondrie tot allesvernietigende schaamte

En van sisterhood tijdens een gesloten opname tot een cliënt die zich tegen de behandelaar keert — de volgende auteurs laten ons meekijken door de kieren van hun behandelkamer:

Pelumi Adejumo, Oscar van Gelderen, Ashley Igwe, Forugh Karimi, Pepijn Keppel, Chris Kijne, Tobi Lakmaker, Bent Van Looy, Jente Posthuma, Frans Schalkwijk, Inge Schilperoord en Nadia de Vries.

Maurits de Bruijn biedt je met Op de sofa therapie vanuit je leesstoel, ook voor wie (nog) nergens last van heeft.


Maurits de Bruijn (1984) is schrijver van de romans — Broer (2012) en De achterkant van de zon (2016). In 2020 verscheen zijn non-fictiedebuut Ook mijn Holocaust en hij is redacteur van kunsttijdschrift Mister Motley. Hij volgde EMDR-therapie om de hevigheid van zijn trauma te verzachten.

Meer lezen over therapie?