Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek - Help! Ik Word opgenomen, Lester Half

Auteur:

Lester Half

Uitgever:

Boekscout

Verschijningsdatum:

28 oktober 2022

Help! Ik word opgenomen – Lester Half

Lester Half is topscorer bij FC Uitgeest als hij meerdere keren in een psychiatrische instelling wordt opgenomen om zich te laten behandelen voor zijn depressie.

Tijdens zijn zoektocht naar herstel heeft hij zijn meest donkere gedachten op papier weten te zetten. Ook komt Lester Half aan de praat met andere patiënten in de kliniek. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. De schrijver neemt je mee in hun fascinerende verhalen.

Ben ik echt gek geworden?

Tijdens een opname heeft Lester Half een oogje op een verpleegster in de kliniek, Isa. Hij richt zijn gedachten deels tot haar, waarmee het verhaal ook een romantisch element bevat.

Fragment:

‘Schreeuwend en drijfnat van het zweet schrik ik rechtop wakker en merk ik dat ik vastgeketend in een ziekenhuisbed lig. Waarom weet ik niet waar ik ben? In de verte hoor ik anderen patiënten luidruchtig zuchten en kreunen. Langzaam komt het besef dat mijn zelfmoordpoging van gisteravond mislukt is. Ik heb het gevoel dat ik moet overgeven. Ben ik echt zo ‘zwak’ als mensen zeggen omdat ik liever dood wilde? Of ben ik echt ziek in mijn hoofd? Kan ik mezelf nog wel vertrouwen na een mislukte poging? Of is het beter als de psychiater me gedwongen laat opnemen? Isa? Help me.’

“Het was niet makkelijk, maar openheid heeft mij heel erg geholpen bij mijn herstel,” – Lester Half op FCUitgeest.nl


Lester Half (1996) werkt parttime bij een bedrijf dat ijsjes met alcohol produceert. Half was topscorer bij FC Uitgeest en sportinstructeur toen hij te maken kreeg met depressie.

Meer lezen?