Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek - Rood is ja, Sara Kroos

Auteur:

Sara Kroos

Uitgever:

Ambo Anthos Uitgevers

Verschijningsdatum:

18 november 2022

Rood is ja – Sara Kroos

Rood is ja van cabaretier Sara Kroos is het eerlijke en confronterende verhaal over misbruik en de herhaling hiervan, van een leven met psychische klachten en de weg naar herstel.

In Rood is ja deelt Sara Kroos voor het eerst haar persoonlijke verhaal. Een kwetsbare en krachtige autobiografie over misbruik en herstel.

Cabaretier Sara Kroos schuwde in haar theaterprogramma’s het persoonlijke verhaal niet. Openhartig, hard, ontroerend en buitengewoon grappig vertelde ze behalve over vrolijke onhandigheid ook over de zwarte thema’s in haar leven: seksueel misbruik en depressie. In een razend tempo maakte ze gewaardeerde programma’s en trad ze in het hele land op voor volle zalen.

Totdat haar stressvolle bestaan in combinatie met haar voorgeschiedenis zoveel van haar eiste dat ze vastliep

Sara liet zich opnemen in een psychiatrische kliniek, waar ze seksueel werd misbruikt door de therapeut die haar moest helpen met het verwerken van het misbruik uit haar jeugd. In de jaren die volgden gaf ze alles om overeind te blijven, kreeg ze na een lange juridische weg erkenning van de pleger en de kliniek en besloot ze uiteindelijk niet meer te zwijgen.

Rood is ja is een eerlijk en confronterend verslag van misbruik en de herhaling hiervan, van een leven met psychische klachten en de weg naar herstel.

Met een nawoord van Iva Bicanic, directeur van het Landelijk Centrum Seksueel Geweld en advocaat Richard Korver.


Sara Kroos (1981) is cabaretier en tekstschrijver.

Meer lezen?