Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek - Veilig bij mij, Mieke van Gils

Auteur:

Veilig bij mij

Uitgever:

Boekscout

Verschijningsdatum:

26 augustus 2022

Veilig bij mij – Mieke van Gils

Veilig bij mij is een eerlijk boek waarin Mieke van Gils onverbloemd vertelt over het grote verdriet na de zelfgekozen dood van haar achttienjarige zoon Daan. Verschillende fasen van rouw verwoordt zij met krachtige en kwetsbare taal.

Mieke van Gils beschrijft de eerste tweeënhalf jaar na de dood van Daan. De opbrengst van het boek gaat naar de Rogier van Hulst Foundation.

“Alsof je naast Mieke staat en met haar de confrontatie aangaat van het onuitsprekelijke: het willen vasthouden van je kind en toch afscheid moeten nemen, waarin het zoeken naar de verbinding met je kind zo tot uiting komt. Mieke schuwt de waarom-vragen niet en de vragen die ze nog zo graag had willen stellen. Het verlangen naar het kind wat zo wordt gemist en de door alles heen gierende liefde van een moeder die haar kind nog zoveel goeds had gewenst. In dit rouwproces lees je ook begrip voor de keus die haar kind heeft gemaakt met zijn zelfdoding en de wijze waarop.”

rouwtherapeut Anne Remijn

Intens dankbaar voor jouw bestaan, verscheurd door jouw besluit

“Het is haar zoektocht en strijd die zo raakt tijdens het lezen van haar teksten. Want haar rest slechts de keuze om dwars door alle emoties te gaan. Het vinden van moed en kracht om de onmogelijke weg in te slaan: het accepteren van de dood van Daan, haar kind. Dan zijn er ook voorzichtige woorden, is er serene taal. Zij creëert dan een nieuwe ruimte waarin gevoelens en gedachten over een andere toekomst met Daan worden beschreven. Dat dit een complex proces is, verwoordt zij in een van haar laatste gedichten.

– Ger Ceelen, vrijwilliger bij 113

Op de website van Stichting 113 Zelfmoordpreventie vind je de complete recensie van Ger Ceelen.

Eén van de gedichten  uit Veilig bij mij:

Mijn zoon
Mijn kind
Mijn hart
Mijn liefde

Jouw ogen
Jouw tederheid

Jouw kracht
Jouw zorgen

Mijn leegte
Mijn zoektocht

Mijn vragen
Mijn tranen

Jouw uitweg
Jouw manier

Jouw angsten
Zijn weg

Mieke van Gils (1963) schrijft sinds haar jeugd gedichten. Zij werkte onder meer als vrijwilliger in een lokaal hospice en startte 0p 56-jarige leeftijd de opleiding tot verpleegkundige. Op latere leeftijd is zij gediagnosticeerd met ADD en autismespectrumstoornis. Zij woont samen met haar partner Wouter van Dijk. Naast Daan hebben zij nog een zoon, Justin. 

Meer lezen over dit thema?