Main content

Ypsilon – Vereniging voor familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid

YpsilonYpsilon steunt, adviseert en vertegenwoordigt familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid. Ypsilon zet zich actief in voor professionele, menselijke en perspectief biedende zorg op individueel, lokaal, regionaal en landelijk niveau. Naasten en familieleden kunnen er terecht voor steun en telefonisch, online of sociaal-juridisch advies. Daarnaast organiseren zij regelmatig activiteiten en lotgenotencontact.

Bekijk voor meer informatie www.ypsilon.org.

Plusminus – Verening voor Manisch Depressieven en Betrokkenen

plusminus

Plusminus is de vereniging voor manisch depressieven en betrokkenen en zet zich in voor mensen met een bipolaire stoornis (ook wel manisch-depressieve stoornis) en hun direct betrokkenen. Plusminus heeft drie hoofdactiviteiten: voorlichting, belangenbehartiging en lotgenotencontact. Voor vragen en steun kun je dagelijks (11.00-21.00 uur) contact opnemen met de Lotgenotenlijn.

Bekijk voor meer informatie www.plusminus.nl

Labyrint in Perspectief

Labyrint in Perspectief

Labyrint in Perspectief is er voor directbetrokkenen bij mensen met psychische of psychiatrische problemen. Op verschillende manieren bieden ze familie van de mogelijkheid om in contact te komen met andere familie van, zodat zij steun hebben aan elkaar. Ervaringsdeskundige vrijwilligers hebben bij het lotgenotencontact een voortrekkersrol. Ze bieden een forum, mail- en telefonische ondersteuning.

Bekijk voor meer informatie labyrint-in-perspectief.nl.

Naasten in Kracht

naasten in kracht

Naasten in Kracht in een initiatief van negen patiënten- en familieorganisaties. Het platform is er voor naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid (partners, kinderen, ouders, broers, zussen en goede vrienden). Via de website krijg je informatie, tips, inspiratie en steun. Vooral van elkaar.

Bekijk meer informatie naasteninkracht.nl.


Biografie Jim van Os

Prof. dr. Jim van OsVoorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij is tevens verbonden als Visiting Professor Psychiatric Epidemiology aan het Institute of Psychiatry te Londen. Hij is sinds 2011 lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en werd in 2016 benoemd tot Fellow van King’s College London

Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. In 2014 kwam zijn boek ‘De DSM-5 Voorbij‘ uit, in 2016 het boek ‘Goede GGZ!‘ (samen met Philippe Delespaul e.a.) en in 2021 het boek ‘We Zijn God Niet‘ (samen met Myrrhe van Spronsen).

Lees hier meer over Jim van Os. Of volg Jim op LinkedInFacebookTwitter en YouTube!

Lees meer over naasten:

Meer informatie over psychose:

  • Deel deze pagina: