Main content

Familieorganisaties

Ypsilon - Vereniging voor familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid

YpsilonYpsilon steunt, adviseert en vertegenwoordigt familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid. Ypsilon zet zich actief in voor professionele, menselijke en perspectief biedende zorg op individueel, lokaal, regionaal en landelijk niveau. Naasten en familieleden kunnen er terecht voor steun en telefonisch, online of sociaal-juridisch advies. Daarnaast organiseren zij regelmatig activiteiten en lotgenotencontact.

Bekijk voor meer informatie www.ypsilon.org.

 

VMDB - Verening voor Manisch Depressieven en Betrokkenen

VMDB

De Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen zet zich in voor mensen met een bipolaire stoornis (ook wel manisch-depressieve stoornis) en hun direct betrokkenen. De VMDB heeft drie hoofdactiviteiten: voorlichting, belangenbehartiging en lotgenotencontact. Voor vragen en steun kun je dagelijks (11.00-21.00 uur) contact opnemen met de Lotgenotenlijn.

Bekijk voor meer informatie www.vmdb.nl.

 

Labyrint in Perspectief

Labyrint in Perspectief

Labyrint in Perspectief is er voor directbetrokkenen bij mensen met psychische of psychiatrische problemen. Op verschillende manieren bieden ze familie van de mogelijkheid om in contact te komen met andere familie van, zodat zij steun hebben aan elkaar. Ervaringsdeskundige vrijwilligers hebben bij het lotgenotencontact een voortrekkersrol. Ze bieden een forum, mail- en telefonische ondersteuning.
Bekijk voor meer informatie labyrint-in-perspectief.nl.