Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Femke is werkzaam op het gebied van arbeidsbemiddeling en re-integratie. Ze is manager werkzoekenden dienstverlening bij het UWV. Ze is afgestudeerd in de psychologie en psycholoog (afstudeerrichting Klinische-en gezondheidspsychologie). Femke is familielid van mensen met een psychosegevoeligheid.

Hoe kan ik mij het beste opstellen naar potentiële werkgevers?

Vraag

Beste Femke,

Sinds mijn adolescentie heb ik een psychosegevoeligheid. Ik ben opgenomen geweest en heb sinds die tijd veel stappen gemaakt.

Anderhalf jaar geleden heb ik een kleine terugval gehad. Tot die tijd werkte ik vol passie maar ik merkte dat ik door mijn psychosegevoeligheid meer moeite kreeg met concentratie en dingen onthouden. Ruim een half jaar geleden ben ik gaan werken bij een andere werkgever met minder deadlines maar ook hier liep ik tegen hetzelfde aan. Helaas is mijn contract mede hierdoor niet verlengd.

Hoe kan ik mij het beste opstellen naar potentiële werkgevers, zonder dat mijn psychosegevoeligheid op de voorgrond staat in het gesprek?

Alvast bedankt voor uw advies.

Antwoord

Beste A.,

Wat naar voor je dat het zo gelopen is.

Dat is inderdaad lastig; wat vertel je op welk moment. Je kunt beginnen met zo weinig mogelijk te vertellen, en naarmate je meer vertrouwen hebt in je werkgever wat meer over je situatie vertellen. Het is hierbij goed om vooral je eigen gevoel ook te volgen.
Het zal ook per werkgever verschillen in hoe begripvol deze is.

Je zou voor hulp contact op kunnen nemen met het regionale mobiliteitsteam bij jou in de buurt. Daar zitten verschillende expertises en organisaties bij elkaar aangesloten en zij helpen je kosteloos. Ook hebben zij contacten met werkgevers die mogelijk meer openstaan voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Zij kunnen goed met jou meedenken in mogelijkheden in de weg naar, en behoud van werk.

Vooral volhouden want er is echt kans dat het lukt met de nodige hulp.

Succes en sterkte gewenst,

Femke

Beantwoord door: Femke op 26 maart 2024

Gerelateerd

Meer over

Gezin, studie en werk
Psychosegevoeligheid

Lees ook