Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Femke is werkzaam op het gebied van arbeidsbemiddeling en re-integratie. Ze is manager werkzoekenden dienstverlening bij het UWV. Ze is afgestudeerd in de psychologie en psycholoog (afstudeerrichting Klinische-en gezondheidspsychologie). Femke is familielid van mensen met een psychosegevoeligheid.

Ken jij een passend reïntegratiebureau in de regio Zuid-Holland?

Vraag

Beste Femke,

Ik lijd aan recidiverende depressies en ben vanwege een absurde cocktail van psychofarmaca al 7 jaar niet aan het werk. Onder supervisie van mijn psychiater heb ik al veel afgebouwd. Ik verwacht binnenkort van mijn psychiater het groene licht te krijgen om op zoek te gaan naar betaald werk. Afgelopen jaren heb ik wel veel vrijwilligerswerk en mantelzorg gedaan.

Ik ben op zoek in de regio Rotterdam/Zuid-Holland naar een reïntegratiebureau/instelling gericht op het helpen van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt vanwege ggz- problematiek. In het verleden ben ik gewezen op Twomorrow. Deze instelling komt precies tegemoet aan mijn hulpvraag, echter zij kunnen mij niet helpen omdat zij geen dekking hebben in de regio Zuid-Holland. Eigenlijk zoek ik het equivalent van Twomorrow, maar dan met dekking Zuid-Holland. Ik wil niet het UWV hierin betrekken. Financieel gezien is een commerciële instelling geen probleem.

Dank alvast voor je advies.

Antwoord

Goedendag,

In regio Rotterdam zijn een aantal re-integratiebureaus met specialisaties op het gebied van ggz- problematiek die aan te bevelen zijn.

Informatie is te vinden via onderstaande links:
Talenta
JobUp
Percuris

Fijn dat u weer uitzicht heeft op re-integratie richting betaald werk en veel succes gewenst!

Hartelijke groet,

Femke

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 50-65
Beantwoord door: Femke op 26 januari 2023

Gerelateerd

Meer over

Depressie
Gezin, studie en werk

Lees ook