Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Expert Avatar

Jeroen Zwaal zet met plezier zijn deskundigheid in. Naast tekenen en schrijven improviseert hij graag op de piano.

Op zoek naar risperdal-lotgenoten, waar vind ik deze?

Vraag

Na 17 jaar Risperidon gebruikt te hebben (het was op mijn 16e niet mijn eigen keuze en slechts voor adhd verschijnselen gegeven…) ben ik er in februari eindelijk vanaf gekomen.

Een jarenlang gevecht, waarbij psychiaters altijd weer zeiden dat ik mijn dosis weer moest verhogen. Twee jaar geleden kwam ik erachter dat na een aantal weken, het vanzelf weer beter ging en dat het dus de withdrawal was en niet dat ik niet zonder kan.

Zo ben ik (met een klein beetje hulp van mijn huisarts) in 2 jaar tijd met 0,1 per 3 weken langzaam afgebouwd. Ik begon op mijn 16e op 1 mg, dit werd in de loop der jaren opgebouwd tot 5 mg en vanaf daar een helse weg weer terug naar 0.

Het is moeilijk vast te stellen of de klachten die ik ervaar nu echt komen door de withdrawal, al heb ik zelf sterk het gevoel.

Er is niemand, ook niet professioneel, die iets zinnigs weet te zeggen over wat ik door maak.

Ik ben eigenlijk opzoek naar lot-genoten/mensen die weten waar ik mee kamp en waar ik via de mail eens mee kan uitwisselen wat voor helse weg het is om van die troep af te komen.

En ook die mij misschien kunnen bevestigen en ondersteunen dat dit ooit weer gaat stoppen… Om mijn klachten te benoemen is nu te veel.

Antwoord

Dag L,

Wat enorm krachtig van je en tegelijkertijd ook teleurstellend, want het komt op me over dat de GGZ ondersteuning het eerder zwaarder heeft gemaakt dan lichter. Dat zou niet de bedoeling moeten zijn.

Contact hebben met lotgenoten werkt meestal heel goed. Erkenning geven en krijgen is erg bevorderend voor ieders herstelproces.

Op de sociale kaart op deze site is het een en ander te vinden. Herstelwerkgroepen bijvoorbeeld. In elke regio heet het weer anders, maar er is genoeg.

Als het er niet is, dan kan je je eigen vraag voorop stellen. Jij hebt deze behoefte en er zullen vast meer mensen zijn die hierover willen uitwisselen en jouw verhaal zal hén ook weer kracht en perspectief bieden.

Je kan dus ook overwegen om zelf een bijeenkomst te starten. Met vijf mensen en een structuur van samenkomen én een leuke plek, dan heb je al iets moois. Een oproep op social media is snel geplaatst. Je kan ook een Psychosenet-blog schrijven over dit proces met onderaan een oproep.

In ieder geval succes! Ofwel met aanhaken ergens, of met zelf iets starten!
Hartelijke groet Jeroen

Beantwoord door: Jeroen Zwaal op 3 september 2018

Gerelateerd

Meer over

Medicatie

Lees ook