Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het Amsterdam UMC, locatie VU Medisch Centrum, en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD) en daarnaast bestuurslid van de Alliantie Kwaliteit GGZ (Akwa).”

Scheiden van bipolaire man?

Vraag

Mijn schoonzoon is bipolair. Hij vind na 10 jaar huwelijk dat zijn vrouw hem niet genoeg liefde en aandacht heeft gegeven en is woedend en respectloos tegen haar. Hij gebruikt de kinderen als strijdpunt. Hij mankeert niets en iedereen die met ‘m wil praten wordt afgeserveerd. Zijn moeder moet hem steunen, zo niet, dan dreigt hij niet meer te komen. We staan met de rug tegen de muur.

Kunt u ons verder helpen om weer op een normale manier te communiceren?

Antwoord

Dat is een lastige situatie. Misschien moet je ook helemaal niet zoveel moeite doen om met je schoonzoon te communiceren, en kun je je beter op je dochter en de kleinkinderen richten. Uiteindelijk zal je dochter zelf een besluit moeten nemen hoe ze met haar moeilijke man om wil gaan, of dat de relatie geen kans heeft.

Steun haar vooral, en laat die schoonzoon maar eens even links liggen.

Vriendelijke groet, Ralph Kupka

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 69
Beantwoord door: Ralph Kupka op 28 augustus 2019

Gerelateerd

Meer over

Bipolariteit, manie, hypomanie
Naasten

Lees ook