Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Dr. Peter C. Groot is onderzoeker en ervaringsdeskundige bij User Research Center NL, UMC Utrecht. Hij is deskundige medicatie afbouw en taperingstrips. Taperingstrips (ook wel: afbouwmedicatie) maken veilige afbouw praktisch mogelijk van medicijnen die bij te snel stoppen problemen kunnen veroorzaken.

Zijn er ook taperingstrips voor oxycodon?

Vraag

Goedendag,

Ik zou graag willen weten of er ook taperingstrips voor het afbouwen van oxycodon zijn.

Vanwege langdurige heftige pijn slik ik oxycodon al een tijd en hierdoor is mijn lichaam eraan verslaafd geraakt. Om deze reden wil ik graag afbouwen.

Ik hoor het graag en wellicht heeft u nog andere tips voor mij.

Alvast bedankt.

Antwoord

Beste S.,

Ik heb goed nieuws voor je want taperingstrips voor gewone oxycodon zijn er al een hele tijd en inmiddels zijn er ook taperingstrips voor oxycodon-retard.

Als je meer wilt weten over verantwoord afbouwen dan kun je de tips voor verantwoord afbouwen lezen waarin belangrijke zaken over afbouwen worden uitgelegd. Ook voor je behandelaar kunnen die tips nuttig zijn.

Je vindt hieronder verder informatie over het voorschrijven en gebruik van afbouwmedicatie (taperingstrips, stabilisatiestrips) die je behandelaar nodig heeft om afbouwmedicatie aan jou te kunnen voorschrijven.

Met vriendelijke groet,

Peter

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 35-50
Beantwoord door: Peter Groot op 15 juni 2022

Gerelateerd

Meer over

Afbouwen
Medicatie
taperingstrips
Verslavingsgevoeligheid

Lees ook