Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Femke is werkzaam op het gebied van arbeidsbemiddeling en re-integratie. Ze is manager werkzoekenden dienstverlening bij het UWV. Ze is afgestudeerd in de psychologie en psycholoog (afstudeerrichting Klinische-en gezondheidspsychologie). Femke is familielid van mensen met een psychosegevoeligheid.

Is er iets te doen aan uitval op het werk door prestatiedruk?

Vraag

Hallo Femke,

In het verleden heb ik tijdens mijn studie en werk veel last gehad van prestatiedruk. Dit heeft mijns inziens mede eerste psychoses in de hand gewerkt.

Ik lees en hoor vaak dat terugkeer naar werk goed voor je welzijn en herstel is. Echter steekt bij mij bij ieder initiatief de prestatiedruk weer de kop op, en lukt het mij daardoor vaak niet om werk vol te houden.

Kan ik hier iets aan doen, of is het voor mij waarschijnlijk minder geschikt om te werken?

Ik doe nu een keer in de twee weken vrijwilligerswerk. Dat lukt me nog net. Ik mis soms wel wat zingeving en tijdsbesteding.

Hartelijke groet,

B.

Antwoord

Beste B.,

Logisch dat je graag zingeving wil en werk draagt daar zeker aan bij. Hartstikke goed dat je vrijwilligerswerk doet, want dat is ook heel waardevol.

Je zou voor hulp contact op kunnen nemen met het regionale mobiliteitsteam bij jou in de buurt. Zij kunnen goed met jou meedenken in mogelijkheden naar werk en eventueel hulp, of bijvoorbeeld een traject voor je inzetten.

Vooral volhouden hoor, want wie weet lukt het met de nodige hulp.

Veel succes gewenst.

Hartelijke groet,

Femke

Beantwoord door: Femke op 20 januari 2024

Gerelateerd

Meer over

Gezin, studie en werk
Psychosegevoeligheid

Lees ook