Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het Amsterdam UMC, locatie VU Medisch Centrum, en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD) en daarnaast bestuurslid van de Alliantie Kwaliteit GGZ (Akwa).”

Waar kan ik terecht als ik vastloop in mijn behandeling?

Vraag

Beste heer Kupka,

Waar kan ik terecht als ik vastloop in mijn ggz-behandeling?

Ik heb een nieuwe psychiater gekregen met wie ik geen klik heb. Op zich is de medicatie voor nu stabiel, maar niet hoe ik het zou willen. Met mijn psycholoog heb ik wel een klik maar ik heb niet het idee dat ik afgelopen 6 maanden iets verder ben gekomen.

Ik ben op gesprek geweest bij de huisarts en hij zegt dat ik dit met de ggz moet bespreken. Daar kom ik niet verder mee.

Heeft u tips waar ik terecht kan hiervoor, of welke vervolgstappen ik zou kunnen zetten?

Vriendelijke groet,

L.

Antwoord

Beste L.,

Ik denk dat het advies van de huisarts goed is. Als er geen ‘klik’ is met een behandelaar, moet je je samen afvragen hoe dat komt en of daar iets aan te doen valt.

Mensen zeggen mij ook als iets in de behandeling of in mijn manier van doen hun niet zo bevalt. Het hoort bij ons werk om dat goed af te stemmen. Ik ben altijd wel blij als iemand daarmee komt, want als behandelaar voel je zelf meestal ook wel dat er iets niet helemaal lekker loopt. Zo’n gesprek is verhelderend en leidt vaak tot een verbetering van de behandelrelatie. Doen!

Vriendelijke groet,

Ralph Kupka

Beantwoord door: Ralph Kupka op 14 januari 2024

Gerelateerd

Meer over

Behandeling

Lees ook