Veel gezochte termen

Wie kan je tegenkomen binnen de GGZ? Welke behandelmethoden er zijn en wat je kunt doen bij crisis?

Welke behandelingen zijn mogelijk als je te maken hebt met psychose, trauma of stemmingsklachten? En welke behandeling past het beste bij jou? Dit kan een behoorlijke zoektocht zijn.

Goede informatie over behandeling en zorg

De informatie in onderstaande hoofdstukken is met zorg geschreven door de professionals van PsychoseNet.

AWelke behandelingen zijn mogelijk als je te maken hebt met psychose of stemmingsklachten, en welke behandeling past bij jou?
page

Wat is een goede behandeling

8 juli 2015 – Jim van Os
Weet je niet wat voor soort hulpverlener je nodig hebt? De huisarts is in principe het eerste aanspreekpunt richting specialistische zorg.
page

Soorten hulpverleners

11 september 2017 – Jim van Os
Welke therapievormen zijn er als je te maken hebt met psychose en/of stemmingsproblemen, en welke behandeling past het beste bij jou?
page

Therapievormen

8 september 2017 – Jim van Os
Overdracht en tegenoverdracht is een onbewust proces van het overdragen, of projecteren van oude patronen op de relatie met een ander.
page

Overdracht en tegenoverdracht

16 mei 2022 – Jim van Os
Jongeren die voor het eerst een psychose kregen, kunnen diverse problemen ervaren. VIP-teams -vroege interventie Psychose- ondersteunen ze.
page

VIP – Vroege interventie Psychose

8 september 2017 – Jim van Os
ACT-, RACT- en FACT-teams (Flexible Assertive Community Treatment) leggen pro-actief contact met mensen met ernstige psychische klachten.
page

ACT, FACT en RACT

8 september 2017 – Jim van Os
Als je veel psychische klachten hebt kan worden besloten tot een vrijwillige opname, gedwongen opname (crisisopname) of verplichte zorg thuis.
page

Vormen van opname & verplichte zorg

8 september 2017 – Jim van Os

Uitgelicht door de redactie

  • running therapie

    Runningtherapie – de loopgroep geeft moed en kracht

    Ruud over zijn runningtherapie als middel tegen depressie: “De loopgroep geeft mij moed en kracht om uit het dal te klimmen.”

Steun ons

Wil je Stichting PsychoseNet financieel steunen? Dankzij donaties kunnen we onder andere meer informatie, filmpjes en tools toevoegen aan deze site. We hebben ambities genoeg. Wij zijn heel blij met iedere bijdrage!

Doe een donatie

Mindfulness

Mindfulness is een eeuwenoude meditatievorm waarin je de kunst beoefent om in het hier-en-nu met volle aandacht aanwezig te zijn. Je leert om met je aandacht in het heden te zijn zonder dat je jezelf laat afleiden, zonder oordeel naar wat je voelt of denkt.

Lees verder over mindfulness

  • Na een een psychose is er altijd een toekomst, herstellen kan. Hoe haal ik het meeste uit mijn behandeling? Deze animatie laat het je zien.

    Animatie: Hoe haal ik het meeste uit mijn behandeling?

    Na een een psychose is er altijd een toekomst, herstellen kan. Hoe haal ik het meeste uit mijn behandeling? Deze animatie laat het je zien.

Nieuws, blogs en artikelen
over behandeling en zorg

Vragen over zorg, therapie en
behandeling