Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek - Gezinstherapeut zijn, Peter Rober

Auteur:

Peter Rober

Uitgever:

Pelckmans

Verschijningsdatum:

15 maart 2023

Gezinstherapeut zijn – Peter Rober

Gezinstherapeut zijn is soms moeilijk. Je wordt getroffen door de teleurstelling in het gezin, het verdriet en de pijn. De liefde die je in het gezin vermoedt is nergens te bespeuren. Maar je blijft erin geloven, want zonder liefde is er geen hoop en heeft gezinstherapie geen zin. Wat kun je als gezinstherapeut doen om hen te helpen?

Je luistert naar het lijdensverhaal van de gezinsleden en je ziet hoe ze zich inzetten om hun demonen het hoofd te bieden. En daarbij vragen ze jouw hulp. Dit boek biedt een antwoord.

Bevindingen uit wetenschappelijk onderzoek, theoretische inzichten, eenvoudige conceptuele schema’s en vooral veel doorleefde verhalen maken duidelijk hoe de gezinstherapeut kan helpen en hoe gezinstherapie – vaak samen met andere vormen van psychotherapie – een verschil kan maken.

Het doel van gezinstherapie is niet genezing, maar verbinding

Een gezinstherapeut weet dat verbinding geneest. Verbinding beschermt ook tegen lijden in de toekomst.

Een boek voor gezinstherapeuten en systeemtherapeuten, maar ook voor iedereen die gezinstherapie een warm hart toedraagt en die de gezinstherapeut van binnenuit wil leren kennen.


Peter Rober is als hoogleraar verbonden aan het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen van de KU Leuven in België. Daarnaast werkt hij in het centrum voor relatie-, gezins- en sekstherapie van deze universiteit. Hij schreef meerdere boeken over zijn ervaringen en visie als (gezins)therapeut.

Verder lezen over therapie?

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.