Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek Wat echt werkt bij kinderen met autisme

Auteur:

Peter Vermeulen en Kobe Vanroy

Uitgever:

Pelckmans

Verschijningsdatum:

21 februari 2023

Wat echt werkt bij kinderen met autisme – Peter Vermeulen, Kobe Vanroy

Wat echt werkt bij kinderen met autisme is praktische en informatieve gids die een diepgaand inzicht in autisme biedt en concrete strategieën en tools aanreikt om ouders, leerkrachten, therapeuten en begeleiders te helpen bij het ondersteunen van kinderen met autisme.

Autisme is een complexe neurobiologische aandoening die een unieke aanpak vereist.

Wat echt werkt bij kinderen met autisme is praktische en informatieve gids die een diepgaand inzicht in autisme biedt en concrete strategieën en tools aanreikt om ouders, leerkrachten, therapeuten en begeleiders te helpen bij het ondersteunen van kinderen met autisme.

Dit boek, geschreven door experts op het gebied van autisme, stelt lezers in staat om een dieper begrip te krijgen van de eigenschappen, mogelijkheden, beperkingen en behoeften van kinderen met autisme.

Autisme begrijpen

Een van de belangrijkste boodschappen van dit boek is dat door de specifieke eigenschappen van kinderen met autisme te begrijpen, hun gedrag in een ander daglicht kan worden gezien. Daardoor kun je effectiever reageren en gerichtere strategieën toepassen om positieve momenten te creëren, zowel thuis als in de klas.

Het boek draagt bij aan het opbouwen van een diepere, meer begripvolle relatie bij kinderen met autisme en om hen te helpen bij het ontwikkelen van positieve relaties met zichzelf en met anderen. Het is een must-read voor wie op zoek zijn naar praktische en effectieve manieren om kinderen met autisme te ondersteunen.

“Beslissingen (mogen) nemen over wat je zelf wilt, geeft je de controle terug die je verloor door stress.”


Peter Vermeulen is werkzaam bij ‘sterkmakers in autisme’ en geldt al 35 jaar als topexpert in de wereld van autisme.

Kobe Vanroy werkt ook bij ‘sterkmakers in autisme’ waar hij jarenlange kennis als leerkracht deelt.

Verder lezen over ASS?

Ken je de webshop van PsychoseNet al?