flag 001
flag 001
flag 001
flag 001
De wereld dat ben jij - Roek Lips * PsychoseNet

Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek - De wereld dat ben jij, Roek Lips

Auteur:

Roek Lips

Uitgever:

Ambo|Anthos

Verschijningsdatum:

10 februari 2023

De wereld dat ben jij – Roek Lips

De wereld dat ben jij van Roek Lips is een bijzondere zoektocht in samenwerking met unieke persoonlijkheden, voor iedereen die zelfkennis, inspiratie en reflectie op de vraagstukken van onze tijd nastreeft.

Waarom leren we zo weinig van de geschiedenis? Wat is er nodig om vertrouwen te herwinnen? Wat kunnen we leren van de natuur? Waarom neemt het aantal mensen met psychische problemen zo snel toe? Wat betekent het om toekomstbestendig te zijn? Hoe verhouden we ons tot elkaar en onze omgeving in een tijd dat niets meer vanzelfsprekend is? In De wereld dat ben jij gaat Roek Lips (opnieuw) in gesprek met wetenschappers, kunstenaars en mensen met een bijzonder levensverhaal, op zoek naar inzichten en houvast.

Openhartige, diepzinnige gesprekken over wat werkelijk van waarde is

Aan het woord komen Kauthar Bouchallikht, Jeroen Dijsselbloem, Freek de Jonge, Thijs Ketelaars, Derk Loorbach, Ans Markus, Marjolein Moorman, Laurentien van Oranje, Geert Teisman, Paul van Tongeren, Gerdi Verbeet, Dirk De Wachter, André Wierdsma, Jaap Winter en vele anderen.

Roek Lips is bekend van de serie Nieuwe Leiders in Trouw waarvoor hij ook hoogleraar psychiatrie en Voorzitter Divisie Hersenen UMC Utrecht Jim van Os interviewde: Als arts ziet Jim van Os dat mensen geen of weinig verbintenis met anderen ervaren. “Dat is volgens mij een crisis, of misschien wel dé echte crisis van deze tijd.” Lees hier het hele interview.

“Je kunt met iemand in gesprek treden om je gelijk te bewijzen, maar ook – zoals Roek Lips – om antwoorden te vinden op vragen waarop niemand het antwoord weet. Dat is vele malen interessanter.” – Belgisch hoogleraar klinische psychologie en psychoanalyse Paul Verhaeghe

Wie kies je om te zijn? (2021) van Roek Lips weerspiegelt de passie en het vuur, waarmee hij in diepere lagen van de mens tracht te duiken. Niet een ‘perfect plaatje’ neerzetten, maar de perfectie van het imperfecte laten zien.” – recensie van Wie kies je om te zijn, op Bol.com


Roek Lips (1961) is journalist, schrijver, mentor, spreker, adviseur, bestuurder en film- en theatermaker. Nadat in 2011 zijn achttienjarige zoon onverwacht overleed, koos hij ervoor zijn leven een andere wending te geven.

Meer boeken die een licht werpen op vraagstukken van onze tijd: