Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek - De mythe van normaal, Gabor Maté

Auteur:

Gabor Maté

Uitgever:

AnkhHermes

Verschijningsdatum:

7 december 2022

De mythe van normaal – Gabor Maté

In De mythe van normaal laat Gabor Maté zien wat ‘normaal’ in een toxische maatschappij betekent voor trauma, ziekte en heling.

Gabor Maté ontleedt de onderliggende oorzaken van onze fysieke en emotionele malaise en hij legt verbanden tussen ons persoonlijk lijden en de druk van het jachtige bestaan.

Wij zijn geneigd te geloven dat ‘normaal’ gelijk staat aan ‘gezond zijn’. Maar hoe gezond is die norm nu echt? Maté ontdekt dat de gangbare definitie van ‘normaal’ niet juist is.

Vrijwel alle ziekte is een natuurlijke weerspiegeling van het leven in een ongezonde samenleving

Een samenleving waarin gezondheidszorg steeds verder van onszelf af is komen te staan. In dit invoelende boek laat hij ons zien dat de sleutel tot genezing ligt in het herstel van onze medemenselijkheid en het omarmen van onze authenticiteit, ongeacht de maatschappelijke verwachtingen.

Benieuwd naar andere boeken van dr. Gabor Maté?


Gabor Maté (1944) is een Hongaars-Canadese arts, bestsellerauteur en spreker. Hij gelooft in het verband tussen de mentale en fysieke gezondheid. Hij maakte meerdere films waaronder The Wisdom of trauma. In 2023 verschijnt zijn boek Hello Again: A Fresh Start for Parents and Their Adult Children.

Meer lezen over mens en maatschappij?