Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek - Psychose: een gids doorheen een ongrijpbaar concept, Kim Demeulenaere

Auteur:

Kim Demeulenaere

Uitgever:

Brave New Books

Verschijningsdatum:

16 december 2022

Psychose: een gids doorheen een ongrijpbaar concept – Kim Demeulenaere

Een therapeutisch, filosofisch en kunstzinnig boek voor iedereen die te maken heeft met psychose en op zoek is naar hulp binnen het landschap van de GGZ. Psychose: een gids doorheen een ongrijpbaar concept van Kim Demeulenaere is geschreven voor psychosegevoeligen, hun naasten en hulpverleners.

Voor veel mensen en hulpverleners is psychose een ver van hun bed show, tot ze er mee worden geconfronteerd in hun familie, op het werk of in hun vriendenkring, aldus Kim Demeulenaere.

Maatschappelijk gezien is er nog te weinig correcte beeldvorming omtrent psychose

Toch rapporteert tien procent van de bevolking dat het stemmen hoort. Het komt dus ontzettend veel voor en is lang niet zo beperkend als men nu denkt, want veel mensen functioneren wel degelijk zonder dat ze te maken hebben met ernstige crisis of opname.

Maar hoe doen die mensen dat?

Stel dat er zich wel een ernstige crisis voordoet, volg je de reguliere weg van hulpverlening of zijn er ook andere wegen? Vragen die Kim Demeulenaere zich stelt in Psychose: een gids doorheen een ongrijpbaar concept.

“Kwetsbaarheid wordt vaak verkeerd begrepen en onderschat. We leven in een maatschappij van feiten, maar het proces erachter wordt soms te weinig gezien. Mensen verdienen een kans om te groeien in wat van hen is, niet om zich te moeten bewijzen aan een ander. Zuurstof geven aan kwetsbaarheid en kracht, is als water geven aan een plant.”Kim Demeulenaere


Kim Demeulenaere is psychotherapeut en kernlid van een project rond psychosegevoeligheid dat een stem geeft aan iedereen die betrokken is bij het thema van psychose gevoeligheid,  gebaseerd op de methode Open Dialogue.

Meer lezen over psychose?