Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Pleidooi voor de ziel - Gemma van den Akker

Auteur:

Gemma van den Akker

Uitgever:

Aspekt

Verschijningsdatum:

Januari 2021

Pleidooi voor de ziel – Gemma van den Akker

In deze indrukwekkende en aangrijpende weergave vertelt Gemma hoe haar leven door de meest diepe ervaring kon gaan. Door een risicovolle tumor in het hoofd lieten haar gezondheid en communicatie het afweten.

Ze bevond zich als mens en als succesvol hulpverlener plotseling ‘aan de andere kant van de balie.’ Overgeleverd en kwetsbaar tot op het bot, kon zij ervaren hoe het is om alles uit handen te moeten geven. Schrijnend en soms onvoorstelbaar.

In ‘Pleidooi voor de Ziel ‘ beschrijft Gemma de wereld van de Ziel, van afgescheidenheid en het gemis aan menswaardigheid

Ze beseft zich dat dit persoonlijke verhaal tegelijkertijd deel uitmaakt van een groter geheel dat veel verder gaat dan zijzelf. Dit boek kan aansluiten bij wat in de harten van velen herkend wordt en in ons allemaal resoneert. Gemma kent de pijn, vervreemding en verwijdering van binnenuit. Ze is verloren geweest, heeft zich afgescheiden gevoeld en verschaft vanuit deze indrukwekkende en diepgaande ervaring een helder inzicht. Vanuit een sterke gedrevenheid wist zij de ‘donkere nacht van de ziel’ te overleven. Ze keert hieruit terug met een krachtig pleidooi, vanuit een impuls om het bewustzijn op aarde positief te beïnvloeden.

Wat hieraan ten grondslag ligt, is de volstrekt noodzakelijke erkenning en herinvoering van de ziel, als leidraad van het leven

Daarom bevat dit boek tot slot zeer duidelijke en praktische handreikingen, zodat een mens te allen tijde in deze oorspronkelijke Zijnslaag opgehaald kan, maar ook dient te worden. Ook al is de buitenkant diffuus, verward of beperkt. ‘Pleidooi voor de Ziel’ is een thuiskomen in je eigen hart.


Gemma van den Akker is therapeute bij Praktijk Levensakker.

Liever een ander boek lezen over spiritualiteit?