Veel gezochte termen

Psychotherapie

Psychotherapie

Als je veel last hebt van stemmen, wanen, depressie of manie kan psychotherapie helpen om de symptomen te laten afnemen.

Als je veel last hebt van stemmen, wanen, depressie of manie kan psychotherapie helpen om de symptomen te laten afnemen of om er anders mee om te gaan.

Je kunt al in een vroeg stadium, als de symptomen nog relatief mild zijn, aan de slag gaan.

Wat is psychotherapie?

Psychotherapie is een verzamelnaam voor een aantal reguliere vormen van therapie die gebruik maken van bepaalde gesprekstechnieken. In een psychotherapeutische behandeling staat het gesprek tussen de cliënt en hulpverlener centraal. 

De behandelingen zijn kort als het kan en langdurig als dat nodig is. Bij meer complexe en ernstigere problemen kan een behandeling al gauw langer dan een jaar in beslag nemen.

Psychotherapie kan goed helpen, óók bij psychotische klachten

Daar werd vroeger heel anders over gedacht, maar inmiddels is uit onderzoek gebleken dat mensen met psychosegevoeligheid wel degelijk kunnen profiteren van bijvoorbeeld CGT en/of traumatherapie.

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.

Verder lezen over goede zorg en GGZ?

Onderstaande boeken zijn geschreven door hoogleraar Jim van Os. In deze eerlijke boeken lees je meer over psychose, trauma, de nieuwe GGZ, herstel en veel meer.

Gerelateerd

Meer over

Behandeling en Hulpverlening
psychotherapie
therapie

Lees ook