Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek Tekenpraat

Auteur:

Jason Meijer, Peter Vermeulen

Uitgever:

Pelckmans

Verschijningsdatum:

27 januari 2023

Tekenpraat – Peter Vermeulen, Jason Meijer

Voor veel kinderen en jongeren is praten over problemen en oplossingen vinden een uitdaging. Tekenpraat omvat een innovatieve methode met tekeningen als krachtig hulpmiddel om gesprekken aan te gaan en emoties en gedachten te verwoorden. Deze aanpak biedt een waardevolle kans om voor meer begrip te zorgen en het zelfvertrouwen te vergroten.

Het boek Tekenpraat is speciaal ontworpen voor ouders en voor professionals die kinderen en jongeren begeleiden die vastlopen in hun dagelijks functioneren.

De tekeningen die de jongeren creëren, dienen als visuele hulpmiddelen om gevoelens en gedachten uit te drukken. Dit proces stimuleert niet alleen de communicatie, maar helpt ook bij het vinden van oplossingen voor problemen.

Tekentalent is niet nodig om de voordelen ervan te benutten

Het boek bevat een schat aan handige tips en trucs om het beeldverhaal duidelijker en het gesprek krachtiger te maken. Zo kun je op een positieve en interactieve manier elkaar beter leren begrijpen en direct aan de slag.

Over de auteurs

Peter Vermeulen is klinisch pedagoog en een internationale autoriteit op het vlak van autisme. Hij geeft wereldwijd lezingen en trainingen. Hij is auteur van meer dan 15 boeken over autisme, vertaald in meerdere talen.

Jason Meijer is orthopedagoog-generalist met een brede ervaring in het onderwijs- en jeugdzorgveld. Hij heeft een eigen praktijk, is supervisor nvo & psycholoog Kind & Jeugd en tevens werkzaam als hoofdbehandelaar in de basis GGZ. In al deze werkzaamheden gebruikt hij vaak beeldende ondersteuningsvormen waarin tekenen een onmisbaar medium is.

Meer lezen over creativiteit?

Ken je de boeken van Jim van Os al?