Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het Amsterdam UMC, locatie VU Medisch Centrum, en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD) en daarnaast bestuurslid van de Alliantie Kwaliteit GGZ (Akwa).”

Wat als ik met mijn bipolaire stoornis onverhoopt corona krijg?

Vraag

Ik ben 55 jaar en bipolair. Wat als ik onverhoopt corona zou krijgen? En 4 weken aan de beademing zou moeten? Raak ik dan ontregeld? Bij voorbaat dank

Antwoord

Op de website van het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (www.kenbis.nl) hebben we daarover een bericht geplaatst. Het gaat weliswaar vooral over mensen die lithium gebruiken, maar is ook nuttig voor anderen met een bipolaire stemmingsstoornis. In het algemeen kun je stellen dat mensen met een specifieke kwetsbaarheid, lichamelijk of psychisch, extra goed de maatregelen in acht moeten nemen die voor iedereen gelden. Vooral vasthouden aan de dagelijkse routine en het in stand houden van sociale contacten (bv via telefoon of beeldbellen) is van belang.

Vriendelijke groet,

Ralph Kupka

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 50-65
Beantwoord door: Ralph Kupka op 30 maart 2020

Gerelateerd

Meer over

Bipolariteit, manie, hypomanie

Lees ook