Main content

Vraag

Graag advies : mijn zoon (33jaar) zit al 10 jaar in het psychiatrisch circuit. In en uit opnames, begeleid wonen en zelfstandig. Hij vereenzaamt in zijn flat en is in wanhoop weer opgenomen, het gaat steeds slechter met hem. Hij staat op 10mg citalopram en diazepam zo nodig (al 5 jaar). Hij zou graag weer perspectief in zijn leven willen. Hij kan prachtig zingen met gitaarbegeleiding en hij schrijft goed. Hij is nu gehospitaliseerd, hij zou graag naar een begeleid project willen waar hij hard kan werken met structuur en regelmaat. Hij gaat nu onder in het moeras van medicatie en begeleiding die het ook niet meer weten.

Antwoord

Beste moeder,

Vaak kun je met een eigen PGB (persoonsgebonden budget) allerlei diensten zelf inkopen zoals begeleiding van een coach of ervaringswerker en hulp om talenten te gebruiken, eventueel in combinatie met begeleiding bij een herstelacademie.

Is zoiets niet bij hem mogelijk? Is er een PGB of een mogelijkheid om dit aan te vragen?

De GGZ behandelt om de symptomen te verminderen maar heeft vaak minder mogelijkheden om mensen weer in hun kracht te zetten via rehabilitatie en herstel...soms kun je dit beter zelf proberen te organiseren.

Hope this helps...

Jim

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 70
Beantwoord door: Jim van Os op 13 januari 2020
  • Deel deze pagina: