Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het Amsterdam UMC, locatie VU Medisch Centrum, en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD) en daarnaast bestuurslid van de Alliantie Kwaliteit GGZ (Akwa).”

Welke medicatie helpt bij een bipolaire stoornis?

Vraag

Ik heb een bipolaire stoornis. Momenteel gebruik ik lithium en sertraline. Dat werkt onvoldoende. Ik heb al veel verschillende medicijnen gebruikt. Wat is wijsheid?

Antwoord

Het vergt een persoonlijk onderzoek om je een persoonlijk advies te geven over de behandeling met medicatie. Voor de medicamenteuze behandeling is er een stappenplan, dat de psychiater die je behandelt wel zal kennen. Kijk ook eens op www.ggzstandaarden.nl onder bipolaire stoornis, voor meer informatie, of op www.thuiarts.nl ook onder bipolaire stoornis. Bespreek met je behandelaar welke klachten niet overgaan, en kijk samen wat de mogelijkheden zijn. Er zijn veel soorten medicijnen die bij bipolaire stemmingsstoornissen kunnen worden gebruikt, maar het is soms wel even puzzelen.

Vriendelijke groet,

Ralph Kupka

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 66 jaar
Beantwoord door: Ralph Kupka op 12 maart 2020

Gerelateerd

Meer over

Bipolariteit, manie, hypomanie

Lees ook