Veel gezochte termen

Psychosenet podcast

Hoe richt je de zorg in? Jim van Os over GEM – Hart voor de zorg

Podcast - Hart voor Zorg

De zorg staat onder druk. De druk van tijd en de druk van geld. Er is te weinig personeel, de wachttijden groeien en dat terwijl verschillende methodieken elkaar in een rap tempo opvolgen. Hoe richt je de zorg in? Alle kennis, expertise en ervaring geven een richting voor de inrichting van de GGZ en de zorg in zijn algemeen.

Maar dan rest er nog één vraag: Hoe dan?

Want hoe richt je de zorg in in de praktijk, hoe organiseer je dat concreet?Dit is Hart voor Zorg, een podcast van CQ Procesmanagement. Speciaal voor mensen in de zorg, maar ook voor mensen die benieuwd zijn hoe we de zorg in Nederland kunnen verbeteren.

Want hoe krijgen we vakmanschap en de mens weer bij elkaar? Een eenduidige oplossing lijkt ver weg. Klopt het, zoals we het nu doen? Doen we het (wel zo) slecht? Wanneer pas je wat toe bij wie op welk moment in zijn leven? Wat is goede zorg, en tegen welke prijs?

We eindigen waar we zijn begonnen.

Met Jim van Os, hoogleraar in de psychiatrie en voorzitter van PsychoseNet

Samen met hem blik ik terug op de vorige afleveringen en de dingen die daar zijn besproken.

Jim vertelt over het ambitieuze project GEM

Binnen het project GEM gaan ze experimenteren met een compleet andere inrichting van de GGZ. Zonder wachtlijsten, zonder diagnoses en mét oog voor ervaring.


Hart voor de zorg is een Podcast van CQ Procesmanagement, en vernoemd naar de drijfveer; Hart voor Zorg! Een podcast speciaal voor mensen werkzaam in de zorg, maar ook voor mensen die benieuwd zijn hoe we de zorg in Nederland kunnen verbeteren. 

Meer lezen over kantlijnen bij de DSM?