Veel gezochte termen

Psychosenet podcast

Jim van Os over oplossingen voor de zorg van morgen – Hart voor Zorg

Podcast - Hart voor Zorg

Hart voor Zorg is een nieuwe Podcast van CQ Procesmanagement. Speciaal voor mensen in de zorg, maar ook voor mensen die benieuwd zijn hoe we de zorg in Nederland kunnen verbeteren. Want hoe krijgen we vakmanschap en de mens weer bij elkaar? Wat zijn de Oplossingen voor de zorg van morgen?

In deze podcast gaat onze adviseur Sam Spiering opzoek naar antwoorden op vragen die zij in haar werk als psycholoog en adviseur tegenkomt. Hoe kunnen we de zorg het beste inrichten? Hoe bekostig je dit? En hoe ziet écht goede zorg er eigenlijk uit? Vragen waar wij in ons werk als adviseurs dagelijks tegenaan lopen.

Voor deze podcast gaat ze met verschillende mensen in gesprek, van patiënt tot psychiater, van bestuurder tot beroepskracht

Over de zorg en over de zaken die zij tegenkomen. Maar bovenal over de vraag; ‘Hoe moet het dan wel?’ Het vinden van een eenduidig antwoordt op deze vraag blijkt nog niet zo eenvoudig. En gelukkig maar, want dat is wat ons werk zo uitdagend en veelzijdig maakt.

Toongevende kartrekkers zoals Jim van Os, Jules Tielens, Jos de Blok en Floortje Schepers delen hun visie op de huidige gezondheidszorg. Luister je mee?

Jim van Os is hoogleraar in de psychiatrie en veelgevraagd voorvechter op het gebied van verandering in de GGZ

We gaan in gesprek over het uittrekken van de witte jas en zijn eigen ervaringsdeskundigheid. Zoals we de zorg nu hebben ingericht, is het volgens hem niet houdbaar én worden veel mensen er niet beter van. Hoe kunnen we de zorg blijvend verbeteren?

#1: Jim van Os over aanmodderen en verwonderen. Oplossingen voor de zorg van morgen.


Hart voor Zorg, de Podcast van CQ Procesmanagement, is vernoemd naar onze drijfveer; Hart voor Zorg! Een podcast speciaal voor mensen werkzaam in de zorg, maar ook voor mensen die benieuwd zijn hoe we de zorg in Nederland kunnen verbeteren. 

Meer lezen over Jim van Os?

Bron: https://www.cqp.nl/Podcast

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.