Main content

Goede GGZ is mensen en hun omgeving bijstaan in een persoonlijk en vaak moeilijk leertraject rond ‘je ding’ kunnen blijven doen gegeven meer dan gemiddelde psychische gevoeligheid. Welk werk moet er gedaan worden om goede GGZ gestalte te geven? Daarvoor het is actieproject Ecosysteem Mentale Gezondheid (GEM) gestart.

Jim van Os licht het Ecosysteem Mentale Gezondheid (GEM) in deze aflevering toe

Een Ecosysteem dat zorgt dat iemand met een hulpvraag heel laagdrempelig in verbinding kan komen met anderen. In de wijk, in eCommunities zoals Proud2BMe en PsychoseNet. Of met professionals, ervaringsdeskundigen en het geheel van de parallelle GGZ.

Meer weten over het GEM project?


Biografie Jim van Os

Prof. dr. Jim van OsVoorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij is tevens verbonden als Visiting Professor Psychiatric Epidemiology aan het Institute of Psychiatry te Londen. Hij is sinds 2011 lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en werd in 2016 benoemd tot Fellow van King’s College London

Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Hij verschijnt sinds 2014 op Thomson-Reuter Web of Science lijst van ‘most influential scientific minds of our time’. In 2014 kwam zijn boek De DSM-5 Voorbij uit, en in 2016 het boek Goede GGZ! (samen met Philippe Delespaul e.a.)

Lees hier meer over Jim van Os. Of volg Jim op LinkedInFacebookTwitter en YouTube!

  • Deel deze pagina: