Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Rubriek ‘Wat zou jij doen?’: Wel of geen medicatie voor emotionele buien?

Wat zou jij doen?

Mijn vrouw is een licht ontvlambaar en temperamentvol type. Iemand die makkelijk huilt maar ook onbedaarlijk kan lachen. Ze is puur en echt.

Ze heeft op haar werk een aantal keren te horen gekregen dat men haar als theatraal ervaren en als dramaqueen zien.

Dit heeft een grote impact op haar gedrag gehad: ze probeerde zich anders voor te doen en werd depressief. Via de huisarts heeft ze een antidepressivum gekregen. Het effect daarvan is dat ze geen emotionele pieken ervaart en mat reageert op alles.

Ik mis mijn vrouw, hoe ze werkelijk is en betwijfel is dit de juiste weg is. Kan ik zelf contact met de huisarts opnemen om mijn twijfel te bespreken?

Gerrit-Jan (42), Beesd


Iedere week behandelen we een dilemma van een lezer in ‘Wat zou jij doen?’ Kijk voor het dilemma van deze week op onze Facebookpagina en laat daar of hieronder jouw mening of advies achter. Zo helpen lezers elkaar!

Wil je zelf een vraag vraag voorleggen? Stuur je vraag naar redactie@psychosenet.nl

Reacties

2 reacties op “Rubriek ‘Wat zou jij doen?’: Wel of geen medicatie voor emotionele buien?”

 1. nele

  ik zou zeker mijn twijfels uitspreken, beginnen met de huisarts. En overal waar je zinvol vindt om het uit te spreken. Tot iemand begrijpt waarover je het hebt.. En ook met haar… als het kan.

  En wat zij wil.

 2. Nicolas

  ”Ze heeft op haar werk een aantal keren te horen gekregen dat men haar als theatraal ervaren en als dramaqueen zien.”

  Stelletje idioten die dat hebben gezegd en waarschijnlijk zijn ze jaloers, omdat ze zelf geen leven hebben en geen emoties voelen en daardoor oppervlakkig door het leven gaan.

  En nu moet uw vrouw eronder lijden, dit is onrecht en zonde van de kwaliteiten van uw vrouw. Wat een kleine opmerking al voor impact kan hebben. Mensen moet eerder nadenken voordat ze stomme dingen zeggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *